Partyflock
 
­ Nederland

Nieuw alternatief dancefestival debuteert in Tilburgs centrum

gepubliceerd door , op
Kindergarten
29 februari 2012
Op zaterdag 12 mei 2012 vindt de eerste editie van dancefestival Kindergarten plaats in Stadspark Oude Dijk in
Tilburg. De voorverkoop van tickets à €25,- is dinsdag 28 februari gestart. The Subs (Live), Gabriel Ananda (Live), Kaiserdisco, Schoolplein en Edwin Oosterwal zijn de eerste namen die bekend gemaakt zijn voor het ééndaagse dancefestijn.

Duitse techno grootheden Gabriel Ananda en Kaiserdisco, de tweede man van het succesvolle label Rejected Edwin Oosterwal, de succesvolle electroformatie The Subs uit België en het Tilburgse DJ-collectief Schoolplein staan garant voor het beste wat de genres techno en electro te bieden hebben. Meer namen van de line-up worden gedurende de maand maart bekend gemaakt via de website Kindergarten.nu. De organisatie spreekt de verwachting uit de gehele line-up van het festival eind maart bekend te hebben gemaakt.

"Kindergarten presenteert een kwalitatieve internationale line-up in de intieme en sfeervolle setting van het Stadspark in Tilburg. Het evenement is uniek voor de regio en zal eindelijk de liefhebbers van de betere dance in Tilburg en de regio bedienen. Tilburg schreeuwt om meer muzikale identiteit en hier spelen wij op in. De line-up zal nog uitgebreid worden met minstens tien andere namen met nationale en internationale allure", aldus organisator Wouter de Wilde.

"De prijs van €25,- voor een festivalticket is de laagste voor een dergelijk dancefestival in Nederland. Dit doen we omdat dit festival laagdrempelig toegankelijk moet zijn, zodat zo veel mogelijk mensen kennis kunnen maken met wat één van de betere dancefestivals in het zuiden van Nederland moet worden", voegt De Wilde toe.

Kindergarten deelt het festival onder in twee gelijkwaardige areas; de T-Garten voor de techhouse en techno en The Box
voor de rauwere sound van electro. Daarbij zal het festival zo veel mogelijk qua aankleding en entertainment op het terrein laten aansluiten bij de naam Kindergarten en het festivalmotto 'Never Grow Up'. "De bezoeker kan het kind in zich loslaten en een losse, energieke en positieve sfeer zal dit festival een geweldige beleving voor alle bezoekers maken", vertelt De Wilde.

De organisatie van het festival is in handen van de Tilburgse stichting Kindergarten, waarvoor de basis is gelegd door Thomas-Jelle van Tienoven, Marco van Vessem en Wouter de Wilde. Zij vormen tevens het bestuur van de stichting die zich ten doel heeft gesteld alternatieve dancestromingen prominenter en vaker op de evenementenagenda van Tilburg te krijgen.

Kaarten voor Kindergarten zijn dinsdag 28 februari in de voorverkoop gegaan. Online zijn e-tickets verkrijgbaar via Kindergarten.nu en voor hardcopy kaarten kan men terecht bij alle vestigingen van Free Record Shop & Van Leest in Nederland.

Voor meer informatie over Kindergarten, de kaartverkoop en haar line-up zie: Kindergarten.nu.

5 opmerkingen

HE :D Das interessant ! We houden het idg ;p
 
Artiest Sinclair
Goed initiatief voor Tilburg (y)
 
Gemeente/Horeca Tilburg kennende zal dit wel iets eenmaligs zijn..
 
Maar wel een tof initiatief!