Partyflock
 
­ Nederland

De lente editie van Ratio?

gepubliceerd door , op
Ratio?
22 februari 2012
Ratio? de residentavond in Trouw van Amsterdamse house dj Melon heeft een kleine winterslaap gehouden en niet geheel zonder resultaat. Integendeel. Op zaterdag 10 maart wordt de lente van 2012 vervroegd ingezet met Osunlade, Prommer & Barck (live) en Melon in de line-up. Verwacht een avond waar het zweet van de muren druipt, de classic house vibes je om de oren slaan en er een live act speelt die zich met trots 'live' mag noemen.

De in Griekenland wonende Amerikaan Osunlade zal voor de derde keer op Ratio? staan. Alhoewel de man niet bij iedere house fanaat even bekend is, heeft de man die eruit ziet als een voodoo hogepriester toch een schare trouwe fans weten op te bouwen. Niet geheel verwonderlijk als je naam vaak tegelijk valt met die van Joey Negro, Joe Clausssel en Louie Vega. Regelrechte house veteranen dus, waar Osunlade deel vanuit maakt. De eerste keer dat Osunlade op Ratio? in Trouw stond bleef het publiek een kwartier lang de laatst gedraaide track 'Change for Me' van Erro zingen. In 2011 deed zijn naam iets vaker dan voorheen de ronde toen hij de track 'Envision' op het welbekende Innervisions label uitbracht en het een grote clubkraker bleek te zijn. Zijn sets voelen aan alsof je naar een perfecte kerkdienst gaat, maar dan moet house wel je religie zijn.

Prommer & Barck stonden nooit eerder in Trouw, laat staan in Nederland. Het duo kan geschaard worden onder de ware masterminds van de nu-jazz en electronische muziekscene. Alex Barck is oprichter en lid van het wereldwijd bekende Jazzanova collectief terwijl Christain Prommer als producer van DJ Hell zijn album 'Teufelswerk' genomineerd werd voor een Duitse 'Echo' award en 'Best Album' won voor het Kim Sanders album. Met een live act waar drums, percussie, vocalen, synths en computers aan te pas komen, staat er eindelijk weer een live act in Trouw die dit label meer dan waar weet te maken. Met fans als Carl Craig, DJ Harvey, Gilles Peterson, Jerome Sydenham en het alom gewaardeerde album 'Alex & the Grizzly' lijkt er een gouden toekomst voor het duo weggelegd.

Melon staat op Ratio? ook weer geheel op z'n plek na onder andere twee gigs in de Braziliaanse club D.Edge (met Villalobos en zijn broeder San Proper en op een aparte Trouw night), de Robert Johnson en Londen. Daarbij staan Awakenings en 5DaysOff ook nog op het programma. Genoeg 'voorwerk' dus om op zaterdag 10 maart een flinke voorjaarsessie weg te geven.

Ook voor deze editie heeft Melon weer een exclusieve edit gemaakt die je kan winnen tezamen met een plek op de gastenlijst. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een mailtje o.v.v. 'Ratio? maart editie' naar ratio@TrouwAmsterdam.nl te sturen. Doe je dit voor donderdag 8 maart 12.00 dan maak je kans.