Partyflock
 
­ Nederland

Definitieve Dancefair programma bekend

gepubliceerd door , op
Dancefair
11 november 2011
Eindelijk is het zover: het definitieve programma voor Dancefair is bekend. Dancefair is hèt educatieve electronische muziekevent voor iedere dj of producer die meer wil halen uit zijn of haar muziek. Op 11 en 12 februari biedt Dancefair in totaal 2000 m2 expo floor en 9 zalen muziekinspiratie met seminars en workshops op gebied van house, hardere stijlen, techno, trance en meer in de Jaarbeurs. Een absolute must voor elke amateur en professional in de muziekwereld. Een greep uit het programma:

Stel jouw vragen aan 'grote namen'
Endymion, Vato Gonzalez, Shlomi Aber, Zany, Secret Cinema, Egbert en Lucien Foort zijn een aantal bekende namen in de Dancewereld. Tijdens 'The Workflow' laten ze zien hoe zij hun tracks hebben gebouwd en welke software zij gebruiken. Dancefairbezoekers kunnen volop vragen stellen en ervaringen uitwisselen met deze en andere wereldberoemde dj's.

Best practices om door te breken
In 'Get involved'vertellen artiesten zoals Quintino, Fausto, Warren Fellow, Promo, Michel de Hey en Shermanology hoe zij ooit zelf zijn begonnen. Ze leren bezoekers hoe je in deze overvolle industrie je tracks goed aan de man kunt brengen. En geven antwoord op vragen als: Hoe krijg ik mijn muziek bij de juiste labels? En wanneer weet ik of ik er 'klaar' voor ben?

The making of 'Fundamentals' met Argy
Argy is in de house/techno wereld een 'household name'. Een rijzende ster, met een zeer eigenzinnige benadering van muziek. Luister naar zijn tracks en je begrijpt wat hiermee wordt bedoeld. Argy heeft net een nieuw album gereleased: Fundamentals. Zijn 45 minuten seminar zal hij wijden aan zijn inspiratie voor dit album en nog veel meer.

Grijp je kans op een doorbraak bij het bekendste house label van de wereld;
Defected
Met trots presenteert Dancefair een seminar van Simon Dunmore's label Defected. De grote man achter Defected leidt dit seminar zelf. Samen met Nederlandse artiesten die op het bekendste label ter wereld releasen: Franky Rizardo, ROOG en Taras van de Voorde. Wil je weten wat Simon triggert? En wat je moet doen om bij Defected te kunnen releasen? Kom dan zeker even langs!

Tips & tricks
In 'dj's Playground' worden de basistechnieken van het draaien geleerd, het gebruik van effecten, hoe je het beste samenspel met je publiek krijgt, hoe je je muziek kunt ordenen en, last but not least, tips hoe je je in de kijker kunt spelen als dj. Mentors tijdens deze seminars zijn onder andere Quintino, Real El Canario, Deepack, Warren Fellow, Michel de Hey, Kutski en Shermanology.

Nieuwe impulsen voor producers
De echte producers kunnen terecht in de DAW room. Met het thema: 'In the studio with' geven o.a. René Amesz, Kabale und Liebe, Toneshifterz, Franky Rizardo, Tommy Pulse, Satori, Arjuna Schiks, Cardboard Motel en Leo Melchers een kijkje in hun studio.
Tip: Ga niet alleen naar de artiesten in het genre waar je hart ligt. Je kunt vaak meer leren van een stroming waar je tot nu toe helemaal niet bekend mee bent.

Vato Gonzalez released de beste Dancefair Track!
Vato Gonzalez was vanaf het moment dat hij over de Dancefair hoorde enthousiast over dit initiatief: 'Dit is wat de dance scene nodig heeft, ik wil hier echt mijn bijdrage aan leveren als het zover is.' Gonzalez komt zijn woorden na: samen met zijn Vato Community komt hij naar Dancefair. En hij heeft een bijzondere missie: aan het einde van Dancefair zal hij de beste track kiezen die hij op zijn eigen label zal releasen.

Feedback op jouw vetste track!
Waarom krijg ik zo weinig respons op mijn tracks? Deze vraag keert regelmatig terug op diverse muziekfora. Het is vaak geen onwil, maar labels zien door de bomen het bos niet meer.
In de 'Demo Feedback Lounge' houden tientallen labels inloop-spreekuur waar bezoekers aan kunnen schuiven om hun track te laten horen. Je krijgt dan een eerlijk advies en hoort ook of jouw plaat geschikt is voor hun label. Let wel: neem je allerbeste klapper mee want je mag per label maar één track laten horen. Op 1 februari maken we van alle deelnemende labels het tijdslot bekend van hun inloopspreekuur. Be there!

Klik hier voor meer informatie over het programma



Dagkaart (zaterdag of zondag) €35,-
Weekender (zaterdag en zondag) €55,-
Te koop bij Paylogic

5 opmerkingen

 
Heel fijn hoor .. zeker aanwezig .. prachtig initiatief .. met natuurlijk top namen.
zin in, lekker een dagje netwerken met mn dj vriend john sane...ff kijken of we nog interresante telefoonnummers kunnen scoren :-)
vette shit hoor natuurlijk een eigen productie mee deze dag :yes:
Artiest unders
ik wil naar alle seminars... check ook de website :)