Partyflock
 

Karotte Weekender
Terugkeer van Duitse smaakmaker Karotte

gepubliceerd door , op
Nederland lijkt zijn tweede thuis. De streken die Karotte achter de draaitafels uithaalt hebben hem hier een trouwe, enthousiaste achterban opgeleverd. Niet voor niets wordt de prettig gestoorde Duitser eind januari voor een heuse weekender naar Nederland gehaald; vrijdag 27 januari staat hij in de Poema RAW in Utrecht, op zaterdag 28 januari gevolgd door Factory 010 in Rotterdam. Trek je feestneus maar uit de kast, Karotte komt eraan!

Alle gekheid op een stokje, Karotte is natuurlijk meer dan het ongenadige feestbeest waarom hij bekend staat. Ja, hij heeft een reputatie, iemand die een dansvloer als geen ander op gang krijgt met gekke bekken en rare fratsen. Toch is er ook zijn muzikale talent; hij geldt als ultieme smaakmaker die feilloos de beste platen en (opkomende) hits vaak als eerste tevoorschijn weet te trekken. Tel daar een vlekkeloze mixtechniek bij op en je hebt de ideale dj, een volksmenner pur sang.

Tijd voor een weekender!
Inmiddels heeft Karotte dan ook de gehele Nederlandse technoscene voor zich gewonnen. Van de kleinste clubs ging het naar de grotere festivals, tegenwoordig is de Duitser hier een headliner van formaat. Maarrrr, met een karakter als Karotte zijn die intieme avonden toch nog altijd het leukst. Zodoende strijkt hij eind janauari neer voor een weekender, eerst op vertrouwde grond in de Poema RAW, daarna in de beruchte Factory 010.

Beide avonden draait Karotte een lange, 5 uur durende set. De liefhebbers weten inmiddels wat dit betekent; house en techno met vooruitziende blik, nieuwe muziek die ongetwijfeld het geluid van 2012 zal domineren.

In de Poema RAW wordt hij bovendien bijgestaan door iemand die de laatste jaren eenzelfde groeispurt heeft gemaakt. Joey Daniel is met zijn 300MPH-feesten en optredens op ondermeer Welcome to the Future en Time Warp gestaag een flinke baas geworden, in Utrecht de eer aan hem om voor Karotte de zaal op te warmen. In de Factory 010 neemt Sandeep deze klus voor zijn rekening, een zelfde held uit de Rotterdamse school, bekend uit de clubscene van de havenstad en qua stijl net zo divers als Karotte zelf.

Zo staat het eerste hoogtepunt van 2012 nu al vast. Een weekendje Karotte, je kunt het jaar slechter beginnen...