Partyflock
 
­ Nederland

Late Night Society voor de eerste keer op zaterdag

gepubliceerd door , op
Alweer ruim een jaar staat Amsterdamse clubnacht Late Night Society voor uitgaan in stijl met een trashy randje. Onovertroffen zijn de edities met oa een allnighter van Visionquest, de meesterlijke set van Hitmachine Maceo Plex en de tropische Hot Creations nacht van het label van Jamie Jones in een tot jungle omgetoverde Trouw.

Op zaterdag 17 december staat LNS haar chique vuurdoop te wachten op de zaterdagnacht en dat laat zich natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. De uit Frankrijk afkomstige en grondlegger van de Parijse house monsieur Jef K is na lange afwezigheid weer terug in onze hoofdstad. Daarnaast maakt host en Trouw-resident William Kouam Djoko eindelijk zijn langverwachte live debuut in een van Amsterdams meest gewaardeerde clubs.

De naam Jef K ken je waarschijnlijk van de verschillende samenwerkingen met oa Chris Carrier en Chez Damier. Met z'n drieën als het collectief The Gathering scoorden zij vorig jaar een van de grootste zomerhits van 2010 met 'In My System' waarvan Jef's 'System mix' als grote uitschieter. Toch is deze Parijse virtuoos is al veel langer aan het werk.

In 1992 neemt Jean François Kienlen zijn eerste mixen op. Een voorliefde voor diepe, groovy en vooral sexy house is direct hoorbaar. Dit zorgt er binnen no-time voor dat hij als een vaste waarde aan het werk kan bij vooraanstaande clubs in Europa zoals Rex Club in Parijs, Fuse in Brussel en Frankfurt's Robert Johnson. Ook wereldwijd stijgt zijn aanzien behoorlijk en speelt hij in alle topclubs van Azië tot Zuid-Amerika en de VS. Ook achter de schermen is hij actief. Bijvoorbeeld als verantwoordelijke voor de A&R van het Franse old school techno en house label Distance. Het label waar artiesten als John Beltran, Larry Heard en 69 (Carl Craig) veelgeprezen albums op uitbrachten. Sinds 2009 heeft JF zijn label Silver Network nieuw leven ingeblazen waar voorheen muziek van Charles Webster, Pépé Bradock, I:Cube, Dixon, Iz&Diz, The Revenge op verscheen. Jef K laat vooral zelf ook weer zien hoe je sexy house grooves neerzet waarmee je zalen uit hun dak laat gaan. Verwacht een elegante, stilistische set met een Parijse swag van jewelste van deze houseveteraan.

Misschien net iets korter achter het producers stuur dan Jef K staat de energieke Amsterdamse William Kouam Djoko. Toch mag 2011 duidelijk zijn jaar genoemd worden. Na zijn Jammin' all over Europe EP op Soweso van vorig jaar, was daar dit jaar zijn derde release Dazzling Urbanite op het Amsterdamse label Thirtyonetwenty en produceert hij er rustig verder op los met spannende releases in de planning voor 2012. Daarnaast begint het buitenland ook aan hem te trekken en stonden gigs in oa Berlijn, Italië, Kazantip (UKR) en Moskou (ARMA17) in zijn agenda. Om over alle Nederlandse gigs maar niet te spreken. Djoko's livesets zijn net als zijn producties energiek en sexy te noemen en het cliché dat stilstaan geen optie is, kan hier met gemak gemaakt worden.

De eerbare taak om zijn eigen avond te openen, schuwt LNS host en internationale superster Boris Werner nooit, dus krijgt hij goed de gelegenheid om tijdens LNS te laten zien wat het precies inhoudt om een avond is stijl te beginnen.

Zoals Late Night Society betaamt is de Dress code: 'Dress up Chic, Act Like Trash'. Dus denk Charleston, bolhoeden, bretels, vrouwen met elegante jurkjes en fascinators. Zorg dat je er ook dit keer weer vroeg bij bent. Voor de eerste 50 bezoekers ligt een mix cd te wachten in de dj-booth.

1 opmerking