Partyflock
 
­ Nederland

Metropolitan brengt 'The Future Sound of Egypt' naar Nederland

gepubliceerd door , op
Metropolitan
7 juli 2011
FeestMetropolitan · Future Sound of Egypt
Datumzaterdag 19 november 2011
LocatieCrystal Venue
Het werd in de wandelgangen van de Nederlandse dance scene al voorzichtig gefluisterd. De kans dat de tweede editie van Metropolitan volledig in het teken van The Future Sound of Egypt zou komen te staan zou aanwezig zijn. Direct kwamen er reacties uit meerdere Europese landen. Of de geruchten gegrond waren. PT Events, organisator van Metropolitan kon destijds nog niets bevestigen, maar inmiddels is het nieuws door heel Europa verspreid. The Future Sound of Egypt komt op zaterdag 19 november 2011 van 22u tot 6u naar Metropolitan in de Crystal Venue!

De eerste editie van Metropolitan was al een groot succes! De reacties van zowel publiek als artiesten waren uiteindelijk doorslaggevend om het nieuwe concept een vervolg te geven. Het binnenhalen van 'The Future Sound of Egypt' labeltour is weer een grote aanwinst voor PT Events, dat na het binnenhalen van John O'Callaghans Subculture tour(2010) en de tweevoudige organisatie van de In Search Of Sunrise worldtour met Richard Durand(2010/2011) bewijst wereldwijd uitstekend bekend te staan. Ook met dit evenement bewijst PT zich vooral te blijft richten op het binnenhalen van 's werelds beste artiesten en diens labels.

The Cast!
Vanzelfsprekend zijn het de grootste labelfavorieten die op het evenement in Culemborg zullen verschijnen. Uiteraard zijn labeleigenaren Aly & Fila met een speciale 3uur set de headliners van de avond. De Egyptenaren vierden in september 2011 alweer de 200ste uitzending van FSOE, de gelijknamige, wereldwijd gerenommeerde radioshow, die inmiddels wekelijks op tal van internetstations te beluisteren valt. De livestream die werd verzorgd werd wereldwijd goed ontvangen door alle liefhebbers die Egypte net iets te ver vliegen vonden. Voor alle Europeanen des te meer een reden om de hele FSOE crew in samenwerking met PT Events aan het werk te zien in Culemborg. Een ander favoriet op het label is Philippe el Sisi. Ook afkomstig uit het land van de piramides en tevens hofleverancier van de meest ultieme, emotionele, uplifting trance releases op het label. De meeste tranceliefhebbers zullen Philippe wel kennen. Hij is wellicht één van de beste uplifting trance producers ter wereld en dat hij die sound goed vertegenwoordigt in de dj-booth zal hij 19 november laten horen ook!

Ook de Scandinavische held Bjorn Akesson wordt ingezet tijdens de labeltour. Zijn releases en remixen voor 'The Future Sound of Egypt' zijn bijna niet meer bij te houden en wereldwijd enorm populair. Waar het succes begon met een waanzinnige mix van 'Aly & Fila's – Lost Language' remixte hij recentelijk nog 'Ramazing' van RAM. Het eind is dus nog lang niet in zicht voor deze jonge, maar zeer talentvolle, Zweedse dj/producer.

De Nederlandse inbreng op dit Egyptische feest komt vanuit de artiesten Sied van Riel en uiteraard Metropolitan resident dj RAM! Sied van Riel, ooit getipt door Tiësto als 'hottest producer around', scoort momenteel hit na hit met zijn herkenbare Riel Sound (for Riel People) Zijn meest recente compilatie 'Rielism' (Black Hole Recordings) is wederom een pareltje op de markt en gezien zijn wereldwijde populariteit zal zijn opmars nog wel even voort zetten. RAM heeft na zijn succesreleases 'Ramsterdam' en 'Ramazing' veel in de studio gezeten en zijn nieuwe single 'Ramplify' ligt klaar om gereleased te worden. Zowel zijn remixen als de voorjaarscompilatie die hij op Spinning Records uitbracht, 'Grotesque Spring Essentials', zijn goed ontvangen.

Alle ingrediënten zijn dus weer aanwezig om liefhebbers uit heel Europa naar het Nederlandse Culemborg te halen. 'Metropolitan zal echt een begrip moeten worden. Met medewerking van grote labels als FSOE kunnen we ook dit concept goed op de kaart zetten', aldus de organisatoren van PT Events.

Tickets à € 22,50 zijn vanaf heden verkrijgbaar op de website van Crystal Venue: www.crystalvenue.nl

Meld je aan op Facebook en maak kans op een VIP treatment voor jou en 3 vrienden

7 opmerkingen

:cheer:
 
Word een lekker feestje.
Yeahhhh:cheer: aftellen nog 2 weekjes
Ziet er leuk uit. Ms maar ff gaan kijken...
Zin in!!! :D
Je krijgt hier veel voor weinig :yes:
Top line up in een top locatie