Partyflock
 
­ Nederland

International Hard Dance Sessions World Tour
Alex Kidd

gepubliceerd door , op
Het Verenigd Koninkrijk staat al jaren aan de top in de dancewereld. Waar hardstyle een typische Nederlandse sound is, is harddance juist een verzameling van hardere genres die in de UK samengesmolten zijn. Alex Kidd is zo ongeveer de bekendste naam uit het Engelse harddancewereldje, wat hij iedere keer weer bewijst met zijn label Kiddfectious en de bijbehorende Kiddfectious feesten. De kleine man met de grote skills is er op 5 november bij in Vlaardingen als hij Inc. Avenue op stelten gaat zetten tijdens International Harddance Sessions. De organisatie vroeg hem alvast wat interessante wetenswaardigheden over harddance en zijn eerstvolgende optreden in Nederland.

Wat is jouw ultieme harddancegevoel/ -herinnering? Wat betekent het voor je?
Ik denk dat ik het testen van nieuwe tracks het leukste vind. Als de dansvloer dan explodeert geeft me dat een onbeschrijflijk gevoel, het is iets magisch bijna. Ik durf dan ook best toe te geven dat ik er echt verslaafd aan ben, het is een onnoemelijk grote rush als het publiek je mening deelt over een track die je te gek vindt.

Hoe en wanneer wist je zeker dat harddance echt helemaal jouw sound is?
Eigenlijk volgde ik altijd alle genres, van drum & bass tot trance en techno, maar toen ik voor het eerst op een feest was waar meerdere harde stijlen door elkaar gegooid werden, wist ik dat ik eindelijk mijn sound had gevonden. Ik was meteen verslaafd.

Hoe zie je de harddancescene van nu?
Het lijkt erop dat het techdancegenre, zoals bijvoorbeeld Yoji al jaren draait, erg goed gepusht wordt op dit moment. Vooral de technische mogelijkheden om mooie, gepolijste tracks te maken helpt daar heel erg aan mee. Hardstyle domineert de downloadcharts en de main stages van grote evenementen, dus vanwege het feit dat alles in de lift zit, zie ik het als een hele positieve scene die mij in ieder geval enorm inspireert en motiveert.

Wie zijn de talenten in de harddance op wie we moeten gaan letten in 2012?
Wat betreft de UK is Argy absoluut de meest opvallende naam als het gaat om dj's. Qua producties zijn de mannen van Tranzlinquant enorm goed bezig.

Wat kunnen we van je verwachten op 5 november tijdens de IHDS World Tour op 5 november in Inc. Avenue?
Het gaat fantastisch worden, IHDS stelt een hoge standaard aan hun artiesten en tot nu toe heb ik optredens voor ze gedaan in de USA en in Griekenland. Het wordt de eerste editie in Nederland en ik kan niet wachten om mijn eigen sound, dus alles aan harde tunes door elkaar gemixt, aan jullie te laten horen. Tot 5 november, ik zie jullie daar!

Dat belooft dus wat voor zaterdag 5 november, zorg dat je erbij bent in Inc. Avenue wanneer International Harddance Sessions neerstrijkt in Vlaardingen. Voor meer info check www.internationalharddancesessions.com en www.inc-avenue.nl.

International Hard Dance Sessions on tour, hard dance and hard style of the highest quality!

6 opmerkingen

 
Mr Alex Kidd .. ik ben blij dat die tijd heeft om langs te komen op dit prachtige event.
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 31 oktober 2011 om 00:05:
Alex Kidd


:respect:
Op zich goede dj, maar wel naar mijn smaak teveel hardstyle ;)
dit wordt echt helemaal niks
wat bezielt je om zoiets te organiseren in Vlaardingen, of all places

sound wordt al zo moeilijk opgepakt en dan houd je zo'n feest in vlaardingen??????