Partyflock
 
­ Nederland

12inchCity presents Float Festival 2011

gepubliceerd door , op
Wat is de maand juli lekker begonnen voor 12inchCity. 9 en 10 juli werd er in Duitsland een ervaring meegemaakt door meer dan duizend man die nooit vergeten zal worden. Het was intens, geweldig en de lat is hoog gelegd voor komende 12inchCity-edities. Maar na het bijkomen van alle heerlijke Graefenthal taferelen, is het alweer tijd voor een nieuw festival. FLOAT staat op 30 juli in de planning, en het belooft nu alweer een prachtige dag te worden. De zon is gebeld door de stad der steden, en het schijnt dat ze de pier de gewenste stralen gaat zenden, een vereiste voor een succesvol buitenfestival. Maar waar is het precies?

Tussen de hoge driemaster de Pollux en het welbekende lichtschip bij de NDSM haven in Amsterdam ligt een prachtige pier. Een pier die vraagt, roept, zelfs smeekt om een zomers festival. Een Amsterdams festival met dj's die precies weten welke platen het kritische publiek uit onze hoofdstad waardeert en waar de gebalde vuisten in de lucht van gaan. En uiteraard in een omgeving waar je aan het water, zonder iemand lastig te vallen, een dag lang volledig uit je dak kunt gaan. Als je er loopt hoor je deze perfecte feestpier bijna schreeuwen om een dag lang te feesten in de zon, met mensen die hem begrijpen, die hem waarderen. 12inchCity heeft besloten om zo'n smeekbede niet te negeren. Als die pier een party wil, dan krijgt hij toch ook gewoon een party van 12inchCity? Dus ze hebben het gewoon gedaan. Na wekenlang smeken heeft de stad der steden eindelijk een vergunning bij de gemeente weten los te trekken om het tweede officiële 12inchCity festival te geven, een droom die uitkomt.

Maar het is wel zo fijn als er in een muzikale droom ook platendraaiers voorkomen, die de wolk waar je op loopt nog iets meer roze kleuren. Vanuit verschillende regionen, met Amsterdam als hofleverancier, komen er dj's naar de stad der steden toegetrokken om hun kunsten te vertonen in het zonlicht. Van William Kouam Djoko tot Sven Prinsen & Tettero, het niveau zal om van te smullen zijn, zeker voor mensen die de dj's al kennen, want zij weten namelijk wat er komen gaat. Een aaneenschakeling van prachtige platen die de dag gaan maken tot een onvergetelijk festival op een unieke locatie. Maar dan zet de schemering in..

Als de zon zijn laatste stralen aan 12inchCity heeft gegeven, zal er een denderende draaimolen van Duitse beats aangedreven worden door de baas der bazen: Marcus Meinhardt. Deze technoheld van het eerste uur heeft al eerder de ambtsketting van 12inchCity omgedaan in de pittoreske kelder van Club Odeon, en hij heeft deze functie onweerlegbaar met verve gedragen. De vuisten zijn nog nooit zo hoog in de lucht gebald, en de voeten doen bij sommigen nog steeds pijn van het springen op zijn tonen. Des te meer reden om hem de eer der afsluiting toe te laten komen, en zo de laatste twee uur een Duitse kers op de spreekwoordelijke taart te bezorgen aan de fanatieke feestgangers van 12inchCity.

Het wordt een prachtige dag, dat is nu al zeker. Dus zorg ervoor dat je op 30 juli op de NDSM-Pier in Noord te vinden bent, zodat ook jij kunt zeggen: "12inchCity is the city that never sleeps.."

p.s. Er zal ook nog een after zijn, de kaarten hiervan zijn verkrijgbaar online. Dit nadansje zal in de buurt van de driemaster de Pollux gegeven worden, een locatie waar de inwoners van 12inchCity nog voor een laatste maal al hun energie kwijt kunnen.

4 opmerkingen

12inch
dj's die precies weten welke platen
platendraaiers


en dan komen ze zeker met een 12" laptopje opdraven? ;-)
 
wat een lelijke boot op die flyer
Met aike en niles wordt het gegarandeerd weer feest!
is het te lopen vanaf de pont(ndsm)???
laatste aanpassing