Partyflock
 
­ Nederland

The Higher Ground
Hardstyle en harddance

gepubliceerd door , op
The Higher Ground ligt op het zogenaamde boven-veld en staat symbool voor de hardere stijlen. De Brabantse tandem Showtek host hier een groot buitenpodium waar binnen- en buitenlandse helden de beste hardstyle het publiek in pompen. Het oudste harde clubconcept van Nederland – het onverwoestbare HQ - gaat even verderop los in een mega-tent, waar de bezoeker in de Hard Dance (tijd)machine stapt voor een vrolijke achtbaanrit.

Showtek presents Dutch Master Works

Vorig jaar nog hoste Nederlands grootste hardstyle act ter wereld Showtek voor het eerst hun eigen Dutch Master Works area. Het Brabantse droomteam van de broers Sjoerd en Wouter Janssen gaat tijdens de komende editie daarom op herhaling, met een tot de verbeelding sprekende rij artiesten.

Het tweetal D-Block & S-te-Fan is sinds hun debuut in 2005 opgeklommen tot één van de grootste hardstyle acts van Hollandse bodem, met een diverse sound tussen toegankelijk en rauw in. De super energieke gelegenheidstandem Alex Kidd vs Kutski Experience uit Engeland combineert op geheel eigen wijze Hard Dance met hardstyle. De eigen artiestenstal van Dutch Master Works is goed vertegenwoordigd tijdens Dance Valley met Dutch Master, het dynamische duo Abyss & Judge, de Australiër NitrouZ en de Oostenrijker Kodex.



De line-up wordt gecompleteerd door DJ Thera, de eigenaar van het ruige en bejubelde Theracords label. Het duo Toneshifterz uit 'down under' – bestaande uit Elie Abwi en Olcay Ertek - heeft hun muzikale visitekaartje in een recent verleden afgegeven via het Nederlandse Fusion Records. De Italiaan Manuel Tessarollo opereert al sinds 2002 onder de noemer Activator en geldt als één van de belangrijkste Italiaanse hardstyle namen.

HQ
De altijd gezellige HQ area neemt sinds het ontstaan van Dance Valley een prominente plek in op het terrein. HQ staat voor High Quality en is het equivalent van de zogenaamde Hard Dance, een verzamelterm voor meerdere melodieuze harde stijlen. De feesten in de hoofdstedelijke Melkweg behoorden tot de langstlopende en drukst bezochte clubconcepten van Nederland. Na een tijdelijke sabbatical keerde HQ vorig jaar terug in de Melkweg, met een uitgediepte en moderne sound. Tijdens de komende Dance Valley treedt één van de sterkste opstellingen uit de HQ historie aan, met een groot aantal bekende gezichten op het podium.

De uit Frankfurt afkomstige legende Scott Project geldt als de bekendste harde DJ's bij onze Oosterburen, met zijn stevige cross-over tussen Trance en Techno. De Britse crossfader specialist Tom Harding was jarenlang de verpersoonlijking van de HQ sound, en is wellicht de grootste artiest ooit uit de Hard Dance hoek. De Japanner Yoji werd na de millenniumwisseling ontdekt door UDC, waarna de podiumsensatie debuteerde onder de naam Yoji Biomehanika. De Nederlanders JP en Fausto gelden in eigen land als de voornaamste ambassadeurs van de Hard Dance. Vanuit Engeland verwelkomt HQ een aantal veteranen die stuk voor stuk hun sporen verdiend hebben; Organ Donors, Andy Whitby, Andy Farley en Tidy Boys.



Volgende keer
De ontdekkingstocht van de Dance Valley Grounds eindigt volgende week met de heiligste van heiligdommen; the Holy Ground. De meest decadente dansvallei ter wereld die de plek is geweest van elke Dance Valley Mainstage in de afgelopen 16 jaar.

14 opmerkingen

Weer een heerlijk daggie HQ'en! Tering... HQ'en... Dat woord moet in de Dikke Van Dale!
rammen,rossen klaar voor HQ op DV!!!!
 
mmm twijfel op te gaan wel beter hardstyle buiten
Uitspraak van hoeisiedan? op dinsdag 5 juli 2011 om 16:38:
We :lief: HQ!


Absoluut!!
Maar niet DMW had een groot buiten podium moeten hebben maar HQ!!! Maar dat maakt verder niet uit... Gowoon los in de HQ tent!! :bounce:
Uitspraak van geenpunt op dinsdag 5 juli 2011 om 21:43:
Maar niet DMW had een groot buiten podium moeten hebben maar HQ!!!


Klopt, maar vrees dat die tijden voorbij zijn :'(

Uitspraak van geenpunt op dinsdag 5 juli 2011 om 21:43:
Gowoon los in de HQ tent!! :bounce:


No problemo. Alleen uitkijken voor mn drankje als je los gaat :P (jaja...we beginnen gewoon weer haha)
Uitspraak van Sietje op dinsdag 5 juli 2011 om 23:11:
Alleen uitkijken voor mn drankje als je los gaat


Het zit je wel diep hè!?!?! :D
yeaaaah vette zin in ! :bounce: HQ is top dat wordt echt een topdag :-D
 
Uitspraak van De Bleek op dinsdag 5 juli 2011 om 18:44:
HQ'en... Dat woord moet in de Dikke Van Dale!


:lol: zeker weten... maar ook ZEKER ff een kijkje nemen op de andere stages, de tijd schiet al op :lol:
 
The A C T in de zon :D