Partyflock
 

Line-up Party Arena op Sziget onthuld

gepubliceerd door , op
Van 8 tot en met 15 augustus vind voor de negentiende keer het Sziget Festival plaats in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Een week lang staat een eiland in de Donau volledig in het teken van feest, muziek, dans, theater, fun en alles wat je op een festival kunt verwachten. Op het hoofd podium staan onder meer The Prodigy en The The Chemical Brothers en in de Party Arena komen onder andere Richie Hawtin, 2ManyDJs, Trentemøller, Steve Angello, Dubfire en Sunnery James & Ryan Marciano.

De muzikale programmering op Sziget erg breed. Natuurlijk is er veel aandacht voor dance, pop en rock, maar er zijn ook speciale podia voor reggae, ambient, wereldmuziek, metal en klezmer. De Party Arena staat volledig in het teken van dance, net als de iets kleinere Meduza waar vooral underground electronische muziek wordt gedraaid. Beide podia worden dit jaar flink groter. De Party Arena wordt 30% groter en de Meduza wordt zelfs tweemaal zo groot als de afgelopen jaren. Ook zijn er nog veel kleinere stages met verschillende soort dance muziek.

De Party Arena begint dit jaar met een avondoptreden van Empire of the Sun. 's Nachts gaat het feest door met onder meer Richie Hawtin, Marc Houle (live) en Ambivalent. Op donderdag is er een grote Belgische inbreng, want het avondprogramma wordt verzorgd door GOOSE. 's Nachts is het de beurt aan onder meer Lady Dana en Gesaffelstein. In de dagen daarop wordt het avondprogramma nog verzorgd door Trentemøller, Zombie Nation en Kid Cudi. De vrijdagnacht biedt onder andere Dubfire, Cristian Varela, Technasia en Carlo Lio, terwijl Above & Beyond en Blake Jarrell op zaterdagnacht de grote namen zijn. De Party Arena wordt afgesloten met house van Steve Angello en Sunnery James & Ryan Marciano.

Vlak naast de Party Arena bevindt zich de Meduza, de plek voor underground electronische muziek. Hier zijn dit jaar onder andere een 720bass night en een VAKANT-night. Ollywood, RackNRuin, Torqux & Twist en VENT zorgen voor de bass, terwijl Dario Zenker, DeWalta en Nico Purman zorgen voor de VAKANT minimal sounds. Uit de New Yorkse avant-garde scene komt het trio Reality Engine. Zij verzorgen twee shows met innovatieve holographic AV projecties. Verder zorgen Scratcha DVA, Feelipa, Alex Kid en Mlle Caro voor meer electronic underground sounds.

Ook in de A38/Wan2 Stage is dit jaar veel dance te vinden, met onder meer The Bloody Beetroots Death Crew 77, Dorian Concept, Crystal Castles, Hudson Mohawke, Kode9, Buraka Som Sistema, Digital Mystikz, The Gaslamp Killer en Baskerville. Daarnaast zijn ook De Jeugd Van Tegenwoordig, DeWolff, Selah Sue, Hurts, Suicidal Tendencies, Peter, Bjorn & John, Turbostaat en afsluiter Kees van Hondt van de partij.

Op het hoofdpodium is naast The Prodigy en The The Chemical Brothers onder meer plek ingeruimd voor Dizzee Rascal, Kasabian, Pulp, Hadouken!, Flogging Molly, La Roux, Rise Against, Kaiser Chiefs, Gogol Bordello, Manic Street Preachers, White Lies, Skunk Anansie en The National. Op andere stages zijn onder meer Deftones, Triggerfinger, Gotan Project, Motörhead, Rotfront, Judas Priest, Oi Va Voi, Lostprophets, Goran Bregovic, Within Temptation, Sly & Robbie, Sonata Arctica en Go Back To The Zoo te zien.

Naast muziek zijn er een gigantische straattheater show door het Duitse PAN.OPTIKUM, circusacts, sportactiviteiten, een bungeejump, cursussen Hongaars en nog veel meer moois.

Dit jaar wordt het Sziget Festival voorafgegaan door een speciale editie van de Cinetrip badhuisfeesten in het grootste badhuis van Boedapest. De Cinetrip badhuisfeesten behoren tot de beste feesten met de meest geavanceerde visuals ter wereld. Op 6 augustus opent oppergod Zeus de speciale Watercircus party met een heuse Tesla coil. Op het Szechenyi badhuis wordt 360 graden 3D mapping geprojecteerd, waardoor het lijkt alsof de muren meedansen. De muziek wordt verzorgd door enkele van de beste DJs uit de Hongaarse scene en er zijn ook acrobaten, danseressen en vuurspuwers. Dit feest in de heilzame Boedapestse warmwaterbaden onder de open sterrenhemel mag je niet missen.

Voor meer info en tickets voor zowel het Sziget festival als het badhuisfeest kun je terecht op www.szigetfestival.nl.

18 opmerkingen

Dana op Sziget.. Ben benieuwd wat dat gaat worden :D
Dana niet op Sziget, foutje van Partyflock... Dat moet 2 Many DJ's zijn.
Uitspraak van MartijnvanOstfest op maandag 27 juni 2011 om 14:20:
Dana niet op Sziget, foutje van Partyflock... Dat moet 2 Many DJ's zijn.


Whaha okej, dachtal..
Uitspraak van Sten1990 op maandag 27 juni 2011 om 14:14:
Dana op Sziget.. Ben benieuwd wat dat gaat worden


Whehe kon ook haast niet anders dan dat het een foutje was ;p
Uitspraak van MartijnvanOstfest op maandag 27 juni 2011 om 14:20:
Dana niet op Sziget, foutje van Partyflock... Dat moet 2 Many DJ's zijn.


Jammer :( dacht al idd. Maarja vet wordt het sowieso! Ben er de hele week bij :D
Jezus wat een dikke namen, hadden ze deze niet vorig jaar kunnen plaatsen!
Uitspraak van MartijnvanOstfest op maandag 27 juni 2011 om 14:20:
Dana niet op Sziget, foutje van Partyflock... Dat moet 2 Many DJ's zijn.


Jammer, desondanks erg gaaf hoor! De hele week present, ondanks het ontbreken van de hardere dance op Sziget!
Niet verkeerd :BIER:
Dacht al.. :(
Ik heb nog een kaartje beschikbaar voor de liefhebber :)
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
→ als beheerder
Dana is fout gepubliceerd in dit bericht. Dit is hersteld. Het zijn 2ManyDJs
weet er iemand meer over dat badhuisfeest??
een website ofzo??
Je kunt meer info over het badhuisfeest vinden op szigetfestival.nl, bij Szigetinfo ;)
jammer dat het zo ver is....
the prodigy :respect:
Uitspraak van Meeuwsen op maandag 4 juli 2011 om 15:38:
Zin inn


:yes: komt wel erg dichtbij zo :D:D:D:D:D