Partyflock
 
­ Nederland

Vrij in het Olympisch Stadion
The afterwork festival

gepubliceerd door , op
Vrij
1 april 2011
FeestVrij · The afterwork festival
Datumvrijdag 15 juli 2011
LocatieOlympisch Stadion Site
Het Vrij Afterwork Festival viert op 15 juli een nieuwe dag van de vrijheid en doet dat midden in de stad! To celebrate life, freedom and life's possibilities... Vrij roept iedereen op een dag niet aan het werk te gaan. Op 15 juli neemt iedereen collectief een middag vrij en gaat naar het Olympisch stadion. To fonk, jump, kiss, dance and drink to freedom in the city sun.

Het Vrij festival presenteert van twaalf tot twaalf vanaf het koninklijk terras van het Olympisch Stadion een verrassend programma met internationale live bands en DJs. Grote live namen op Vrij Festival zijn onder meer Booka Shade Duitsland, GoldFish Saudi Arabië, Parov Stelar Australië en Kraak & Smaak.

De Zuid Afrikaanse band GoldFish is hot. Vanuit hun geheime locatie op Ibiza bestoken David Poole en Dominic Peter. het Europese vasteland met een verfrissende jazzy kijk op dance. Het Vrij festival is het eerste Nederlandse festival waar GoldFish speelt.

Parov Stelar aka Marcus Füreder is een rasmuzikant afkomstig uit Linz, Oostenrijk. Parov Stelar is de grote outsider in de Vrij line-up. Wereldberoemd, maar gek genoeg in Nederland nog relatief onbekend. De uitzinnige reacties wereldwijd op zijn zeer eigen muzikale producties gaven hem de reputatie van de grondlegger van een nieuw muzikaal genre: electroswing. De clip van Parov Stelars: Catgroove werd ruim 3 miljoen keer bekeken op youtube.

De kern van Kraak & Smaak bestaat uit Oscar de Jong, Mark Kneppers en Wim Plug. Hun gezamenlijke liefde voor obscure vinylplaten, sampling en Vintage keyboards vormden de basis voor hun geluid. De funky electro, jazz en soul van het drietal is licht verteerbaar, de live act, waar ze mee naar het Olympisch Stadion komen, zwaar dansbaar.

Booka Shade: Deze twee Duitse routiniers spelen elke zaal op een zeer subtiele manier helemaal plat. Een spectaculair live optreden van Booka Shade vanaf het koninklijk terras van het Olympisch Stadion zorgt voor de absolute climax van het Vrij Festival.

De uitgebalanceerde live line-up wordt aangevuld met grote namen van eigen bodem: Sander Kleinenberg, Good-old Dimitri Kneppers, Secret Cinema, De Man Zonder Schaduw, Maestro, de Amsterdammers Meester Moeilijk & Sjonnie Disco en gouden duo Fountain vs Peter Kan.

Neem Vrij; It's time to get out!


Ticketsale
Vrij – The Afterwork Festival vindt plaats op vrijdag 15 juli 2011 van 12:00 – 00.00 uur plaats in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Reguliere kaarten zijn verkrijgbaar voor € 45 (+2,50 bijdrage behoud Olympisch Stadion) via www.vrijfestival.nl.

12 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4138, 1961}
GOld Fish stond vorig jaar al op Dance Valley. Dat was hun eerste festival.
Zag dat zij ook in de westergas iets gingen doen.
Waarom staat er dat GoldFish uit Zuid-Afrika komt met de Palestijnse vlag:S

Trouwens ook wel misleidende naam, waar je dan 45+2.50 voor moet betalen
laatste aanpassing
Vlag die er nu bij staat is ook niet van zuid afrika, is van saoedi arabie :P
maker jullie wel een afdakje voor pussy-bouka-shade, op dancevalley niet komen opdagen ivm regen..
speciaal voor hen over het hek geklommen godverdomme, ida engberg was fijne nexttopUP!
Goldfish stelt nooit teleur, tijd terug in de Melkweg wezen kijken, top!
Ik zag vrij staan, ik dacht een gratis festival netjes:D Lees ik verder; 45 euro entree:s
Goldfish :D in Olympisch stadion!