Partyflock
 
­ Nederland

Grand openening Bloemendaalse beachclub Fuel

gepubliceerd door , op
Fuel
31 maart 2011
FeestFuel · Grand opening
Datumzondag 10 april 2011
WinactieFuel actiegesloten
LocatieFuel Site
Nadat Beachclub BLM9 vorige jaar afbrandde besloot eigenaar Danny Kroonstuiver het roer om te gooien. Op dezelfde plek in Bloemendaal aan Zee wordt zondag 10 april Beachclub Fuel geopend. Een frisse start met nieuwe naam, volledig nieuw paviljoen en kakelverse programmering, deels in samenwerking met Studio 80.

Terugblik
De zomer van 2010 was op zijn zachtst gezegd een bewogen seizoen voor perceel BLM9 in Bloemendaal aan Zee. In mei werd het vijfjarig bestaan van de beachclub gevierd, maar begin augustus woedde er een allesverwoestende brand door het paviljoen. Een paar weken later werd de programmering in aangepaste vorm weer opgepakt en het slotfeest in september kreeg de schurende maar toepasselijke titel 'Afterburner'. Met dezelfde knipoog wordt de hotspot nu '[loaction=Fuel]' gedoopt. Gas erop, dak eraf.

Grand Opening
Zondag 10 april om 15.00 uur gaat Beachclub Fuel officieel van start. Tot middernacht hoor je in de Fuel Area: ROOG, Funkerman, Baggi Begovic, Groovenatics en Jasper Clash. Area 2 is in handen van Studio 80, met achter de draaitafels: Matt Tolfrey, Pablo Cahn, David Labeij en Tom Ruijg. Kaartjes kosten 10 euro in de voorverkoop via www.beachclubfuel.nl en bij alle Free Record Shops. Deurprijs: 15 euro.

Programmering
Het openingsfeest laat zien en horen wat Beachclub Fuel dit jaar in petto heeft. De toon wordt gezet door Studio 80; de stichting - in 2005 opgezet als creatief platform voor nieuwe elektronische muziek - breidt haar ontmoetingsplek aan het Rembrandtplein uit naar het strand. 'Studio 80 On The Beach' presenteert de concepten: WKND, Nachtlab, Linke Soep, 24 Hour Party People, Welcome To The Future, BlaBla, Voidd, Secretsundaze en Rebellion. Maar ook is er ruimte voor: Rejected (Joris Voorn, Edwin Oosterwal), Housequake (ROOG & Erick E), Intuition (Menno de Jong), Veronica Magazine (met o.a. Ferry Corsten), Taste-it, Latin Lovers, Carnivale en nieuwkomer Klang. De tunes komen optimaal tot hun recht via het goednieuwe Sound Projects geluidssysteem dat voor binnen en buiten is aangeschaft.

Inrichting
Het interieur is afkomstig uit Azië (Bali) en andere werelddelen. Natuurlijke materialen zijn gecombineerd met strak modern, in overwegend koele grijstinten. Het paviljoen is op het hoogste punt bijna 6 meter hoog (met als eyecatcher de enorme hangende sierlampen) en is in het midden van het perceel gebouwd, waardoor er aan weerszijden terras is - dat bij slecht weer overdekt wordt met tenten. Paviljoen en terras kunnen gescheiden worden door gigantische glazen schuifpuien van 12 meter lang. Het talud aan de zeekant is uitgebreid met loungebedden en bestaat nu uit twee niveaus. Ook de toiletcapaciteit is uitgebreid (20 damestoiletten en 14 voor de heren).

Eten & drinken
De keuken is Italiaans, met als basis verse pasta's, pizza's en salades. Maar ook voor een stukje vlees of vis kun je hier terecht. Voor de liefhebbers is er naast bier in flesjes ook tapbier. Openingstijden en meer informatie: www.beachclubfuel.nl.

5 opmerkingen

zin
Fuel, zeker een bezoekje waard in de zomer!
Werkzaam bij Piekup
Artiest {SHOWLIST artist 58705, 35999}
Onze hangout!