Partyflock
 
­ Nederland

The great train robbery

gepubliceerd door , op
Het spectaculaire vervolg op de grootse Club Cinema Palace Adieu Party! Dit keer is de locatie het Haarlemse station CS, en wel Perron 3-A uit 1906. Een prachtplek dus, die niet onderdoet voor de voormalige bioscoop (blijvend naamgever voor deze stijlvol zwierige nuits-burlesques) en eveneens gebouwd in tijden waarin de schoonheid van art deco, art nouveau en de flamboyante eeuwwisselingsdecoratiën om de meeste aandacht streden. Een toepasselijke omgeving dus voor het vervolgfeest, wederom gepresenteerd door Club Tarantula en Patronaat. Dit keer gaan de maskers op en de kragen omhoog, want thema en titel zijn The great train robbery.

Een jaren 20' Variété show met o.a Burlesque, Mime, Magie, Clownerie, Charleston - Lindy dance, Comedy en Muziek. Met internationale sterren als Xarah Von Den Vielenregen uit Duitsland en Arvidius uit België. Vertier uit de tijd, dat Pluto nog net niet ontdekt was, maar sterren voor het eerst overal straalden! Sfeervolle muziek komt van de in 1924 opgerichte twaalf-koppige Big Band The Original victoria band – Nederlands oudste Big Band, die haar naam ontleent aan de toenmalige filmmaatschappij 'Victoria' die haar producties liet beginnen met een kraaiende haan. Het repertoire van de band bestond uit zowel 'zwarte' als 'blanke' muziekstukken van o.a. Sam Lanin, Paul Whiteman, Fletcher Henderson en vele andere. De band behaalde eind jaren '20 begin jaren '30 belangrijke prijzen op diverse muziekconcoursen. Deze ervaren Big Band staat garant voor een avond heerlijk swingen, op de mooiste, vrolijkste en ondeugendste klanken uit de Roaring Twenties!

De 78-toeren gramophone jockey Blue Flamingo uit Rotterdam brengt de mooiste platen uit zijn enorme collectie ten gehore. Hij zegt zelf over zijn platronde, zwarte parels: 'Het meest uitzonderlijke is misschien nog wel dat muziek het vermogen heeft om zich te hechten aan onze herinneringen, en te vermengen met onze dromen. Muziek is onzichtbaar, niet tastbaar of materieel. Ik denk niet dat wij ons kunnen voorstellen welk een verbazing het moet hebben gewekt toen Edison in 1887 ontdekte hoe hij zoiets ongrijpbaars als geluid kon vangen. De 78-toeren plaat is voor mij de mooiste vorm waarin dat wat onzichtbaar is visueel wordt, en het niet tastbare voelbaar. Gestold geluid; inktzwart. Het zijn kleine kunstwerkjes. Maar wellicht ben ik bevooroordeeld.' Aldus Blue Flamingo.

Nachtclubs en Café-Cabarets gebruikten deze van oorsprong Algerijnse line-dance als lokdans met een overduidelijke erotische functie. Zo ook in de Moulin Rouge. Overheden en Geloofs-autoriteiten ergerden zich groen en geel al die verlokkelijkheden. Offenbach schreef er zijn beroemde muziek voor. Deze avond trekken de Can-Can Dansers weer alles uit de kast om u te verleiden! De avond woord afgesloten en compleet gemaakt met de 7 inch single deejays Crazy Sjef Bloesnoot Huurdeman, Pietertje Pep & Gijsbert Versgemalen. Zij zullen de late night vullen met Jazz, Swing, Blues, Bigband, Charleston, Ragtime en andere muziek uit de tijden van weleer! Natuurlijk mag De Nostalgic Photographer Károly Álmos niet ontbreken om u en deze avond vast te leggen op de gevoelige plaat!

Waan je voor 1 avond een Trainrobber en Dress to kill:
1920's, 1950's, Hollywood chic, Trains & Robbers, Moulin Rouge Gangsters & Diva's, Movie-chique's like Fred Astaire & Ginger Rogers, Gone With The Wind's Rett & Scarlet, Titanic's Leonardo & Kate, etc.

2 opmerkingen

Aparte maar interessante locatie!