Partyflock
 
­ Nederland

Imprint & Steffi Album Release

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 26 februari krijgt Imprint in Trouw een behoorlijk Duits tintje. En als het om techno gaat wordt een kleine Duitse nuance al snel gewaardeerd, dus in dit geval kun je helemaal je lol op. Er komen namelijk flink wat afgevaardigden uit de Berghain en het bijbehorende kwaliteitslabel Ostgut Ton over de vloer: Marcel Fengler, Steffi, Dexter en Virginia staan Sandrien bij op alweer de zevende editie van Imprint.

De maandelijkse technoavond van Sandrien is slechts een half jaar jong, maar nu al één van de meest gewaardeerde avonden die Trouw huisvest. Dit heeft vast iets te maken met de uitstekende kwaliteit van techno dj's die Sandrien elke laatste zaterdag van de maand naar de club haalt. Met de komst van Berghain resident Marcel Fengler heeft ze wederom een dj achter de decks uitgenodigd die wel raad weet met de industriële vibe in Trouw die praktisch vraagt om bombastische techno. En terwijl die twee boven in de club staan, gooit Ostgut Ton-genoot Steffi De Verdieping open.

De Brabantse Steffi woont alweer zo'n jaar of drie in Berlijn en dat heeft haar goed gedaan. Met een vaste residentie in de Panoramabar op zak, draait ze ook nog wel eens in steden als New York, Tokyo en Stockholm. Behalve dat heeft ze net haar debuutalbum 'Yours & Mine' uitgebracht op Ostgut Ton. Voor de album release tour heeft ze een nacht lang de Verdieping tot haar beschikking. Daarvoor neemt ze Dexter, mede-eigenaar van haar eigen label Klakson, mee die voor deze speciale gelegenheid een live set doet. Virginia verleende haar stem aan enkele tracks op 'Yours & Mine' en zij staat Steffi wederom bij op haar album release feest in Trouw, ditmaal met een dj set.

Amper twee weken na de release, is het album van Steffi al zeer geliefd en dat is niet zo vreemd. Voordat het debuutalbum werd uitgebracht, werd een van de meest dansbare tracks van de plaat, 'Yours', als 12' gereleased op een white label. Dit in beperkte oplage uiteraard, wat weer zorgde voor de nodige 'buzz'. Terwijl menig dj dacht dat het om een opgediepte plaat uit een of ander Amerikaans warehouse van de jaren '90 ging en zich bezighield met het draaien van 'Yours', legde Steffi de laatste hand aan het volledige album.

'Yours & Mine' is een zeer solide eerste release waarmee Steffi laat zien dat ze een technisch uitstekende producer is. Tegelijkertijd hoor je overduidelijk het gevoel dat Steffi erin heeft gelegd, met warme geluiden die sterk doen denken aan echte Detroit techno. Dit album is te mooi om zomaar aan je voorbij te laten gaan, en al helemaal niet in De Verdieping van Trouw.

Om er alvast lekker in te komen heeft Sandrien ook voor deze editie van Imprint weer een speciale podcast opgenomen, die je hieronder beluistert:

http://soundcloud.com/trouwamsterdam/sandrien-imprint-februari-2011

1 opmerking

Trouwamsterdam goed bezig!