Partyflock
 

Give it Dub viert tweejarig bestaan

gepubliceerd door , op
Give it Dub
4 februari 2011
FeestGive it Dub · 2 year anniversary
Datumvrijdag 15 april 2011
LocatieDoornroosje
Op 23 mei 2009 vond de eerste editie van Give it Dub plaats in jongerencentrum de De Wissel te Mill. Twee jaar later is deze dubstep party via een aantal succesvolle edities in Merleyn uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het dance programma van Doornroosje. Tijd voor een verjaardagsfeestje. De main room wordt door held van het eerste uur N-Type voorzien van een fijne set uit zijn koffer vol nieuwste en dikste dubplates. Deze frontman van Wheel and Deal Records en co-frontman van Sin City Recordings is tot twee keer toe verkozen tot beste dj tijdens de Dubstep Forum Awards en heeft releases op o.a. Tempa, Dub Police en zijn eigen labels. 'Need we say more?'

Een act waar velen naar uit zullen kijken is 16bit. Tegen de tijd dat ze in Doornroosje staan is het alweer ruim een jaar geleden dat ze voor het laatst in Nederland stonden. Sinds kort zijn ze getekend door MTA Records (Chase and Status). Op dit label staat een flinke lading nieuwe releases aan te komen. Met bangers als 'Chainsaw Calligraphy' en hun remix van Noisia's 'Machine Gun', weet je dat het goed zit met deze gasten. Voor de 'deep heads' staat Tunnidge op het programma. Zijn releases op Deep Medi en Chestplate worden door velen geprezen en zijn naast fijn luistervoer ook zeer geschikt voor de dansvloer. De subwoofers gaan het zwaar krijgen met de beats van deze Londenaar.

In de kleine zaal gaat de liefde voor bass verder met sounds varierend van techno tot glitch, en van elektronica tot jungle onder de noemer 'Subcultuur'. De onbetwiste headliner in deze zaal is de co-founder van Hessle Audio: Ben UFO. Dit frisse label, dat niet in een hokje te stoppen is, gooit sinds de eerste release in 2007 hoge ogen met releases van onder andere Ramadanman, James Blake en Pangaea. Ben UFO onderscheidt zich door zijn hoogstaande mix-skills en sublieme platenkeuze. Het geheel zal omlijst worden door de jungledubs van Bojcot Selectah (Sub.fm), glitch'n'breakz van Krampfhaft (Saturate Records) en wordt afgesloten door Shipwrec labelbaas Herrfer.

De cirkel is pas rond als de crew verantwoordelijk voor dit festijn ook van de partij is: BeeVee, DBS, Spange Batta & MC Brown Sugar maken van hun tweede verjaardag een dikke. Na twee jaar kan geconcludeerd worden dat 'the Nimma dubstep take-over has succeeded'.

8 opmerkingen

Aanwezig! Wordt DIK :KWIJL:
mooie line up jongens
tunnidge en ben ufo! B)
 
tof! 16bit, tunnidge en ben ufo!
Dit wordt een baas van een nacht.
 
CHECK