Partyflock
 
­ Nederland

Nieuwe Electronische Waar lanceert verse oogst op NEW 6.0

gepubliceerd door , op
DeventerDubSessions
9 december 2010
NEW presenteert 11 frisse producers van electronische muziek uit Oost-Nederland. Op de cd NEW 6.0 staan weer een breed scala jonge producers die zich aangemeld hebben op het platform voor electronische muzikanten uit Oost-Nederland.

Geselecteerd voor NEW 6.0 zijn:
Radion ft. John Jacob Niles - Gypsy
KuhlmannMensink - ESP 12
Sam A La Bamalot - It Aint No Way
Hide and Scream - Vector
Oshunmare - Yoqmage
Grimm Limbo - Money & Love
EML - Island Hopping
Détaché - Walk Over Ghosts
Addicted White Guy - Preach It
SonurBer - Bachus
De Sluwe Vos - Thug Life Bitches

Alle muzikanten zijn akkoord gegaan met een Creative Commons BY-NC-SA licentie. In de loop van 2010 hebben vele producers zich aangemeld voor NEW, deelgenomen aan de workshop van Dave Clarke en Bart Thissen en hebben sommigen voor de eerste keer het podium betreden tijdens één van de 7 showcases. Op de site van NEW kon op de tracks gestemd worden en heeft een vakjury de hoogst beoordeelde tracks beluisterd, beoordeeld en uiteindelijk geselecteerd voor NEW 6.0. De vakjury bestond uit Darko Esser (Doornroosje, Wolfskuil records), Harco Rutgers (esc.rec.), Pim van der Burgh (NEW), Camiel le Rutte (Burgerweeshuis), Bas Aaftink (productiehuis ON, Lomechanik) en Joris Holter (DBS, Doornroosje).

NEW 6.0 wordt uitgebracht als promo cd en als digitale release via esc.rec. aangeboden op de site www.nieuweelectronischewaar.nl. Wil je graag een promo exemplaar ontvangen dan kun je die aanvragen via het contactformulier op de website.

>>> Download NEW 6.0 | Luister naar NEW 6.0 <<<

Op 29 januari en op 18 februari wordt NEW 6.0 gereleased op twee avonden. In januari is het Burgerweeshuis uit Deventer het podium van alle geselecteerden en op 18 februari Merleyn in Nijmegen. Naast de presentatie van de verse oogst is dit tevens het startschot voor NEW in 2011 en kan er weer naar hartelust geüpload worden voor de compilatie 7.0. Op de website van NEW vindt je 765 tracks van 89 producers uit Oost-Nederland. Eerdere ontdekkingen van NEW kun je vinden op de eerste 5 releases.

NEW is het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland en heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Oost-Nederland heeft veel producer talent dat niet gehoord of gezien wordt. NEW zet zich in om deze producers zich zowel in de studio als op het podium te laten ontwikkelen door het aanbieden van showcase optredens, workshops en het uitbrengen van de jaarlijkse verzamelaar. NEW is een samenwerkingsproject van productiehuis ON, Het Burgerweeshuis en Doornroosje en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen en de gemeente Deventer.

4 opmerkingen

Werkzaam bij Vier
Ja, Gave shit dit!
Top!
Huppa, Knal avond !
echt kickuh dat je deze juweeltjes zo maar cadeau krijgt thnx! and respect!