Partyflock
 
­ Nederland

Matthew Dear
Black City albumtour

gepubliceerd door , op
Matthew Dear
10 september 2010
FeestMatthew Dear · Black City albumtour
Datumdinsdag 14 december 2010
LocatieTrouwAmsterdam
Een muzikant die veelzijdiger is dan hij vind je niet zo één, twéé, drie. Naast dat hij dj, producer en bandleider is, zingt Matthew Dear ook nog eens zelf en vergeten we bijna nog te melden dat hij tevens labeleigenaar is van zijn eigen Ghostly International. Hoewel hij voor velen het bekendst is als technoartiest, is Dear al ruim tien jaar niet van de muzikale hokjes. Afgelopen decennium opereerde hij dan ook onder maar liefst vier aliassen (Audion, False, Jabberjaw en zijn echte naam) om het overzicht een beetje te bewaren. Onder die laatste alias, zijn eigen naam dus, staat hij met band live in Trouw op 14 december.

Onder zijn echte naam is hij het productiefst als muzikant en levert Matthew Dear dit jaar met de komst van ‘Black City' alweer zijn vierde album af. De langverwachte opvolger van het in 2007 verschenen ‘Asa Breed' is iets genuanceerder, rustiger en donkerder en tegelijkertijd ook iets prikkelender dan zijn gelauwerde voorganger maar ook voor dit album hebben de critici en fans niets dan lovende woorden. Tijdens zijn uitgebreide toer brengt hij ‘Black City' live ten gehore en doet hij zeer binnenkort Trouw aan.

De meesten kennen hem als dj, maar Dear speelt wederom met band die dit keer bestaat uit gitaar, bas, drum, en natuurlijk laptop en eigen vocalen. Juist die afwisseling tussen platen draaien en live spelen maken het voor hemzelf zo interessant en je merkt dat ook terug in zijn geluid: ‘Black City' is een kruisbestuiving tussen technopop en indierock. Matthew Dear live werkt dus zowel in een concerthal als club. En laat Trouw nou een kruisbestuiving van die laatste twee zijn.

Trouw mag een aantal ‘Black City' albums weggeven. Wil jij kans maken op het album en op de gastenlijst komen te staan voor de concertavond? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Hoe heet het nummer dat Matthew Dear later nog toegevoegd heeft aan de digitale release van het album?

Stuur het juiste antwoord onder vermelding van ‘Matthew Dear' naar win@trouwamsterdam.nl vóór vrijdag 10 december.