Partyflock
 
­ Nederland

8Bahn pakt digitale revolutie op

gepubliceerd door , op
8Bahn
5 november 2010
Met een gloednieuwe eerste editie van het 8Bahn seizoen 2010-2011 zet 8Bahn een stap in de al eerder aangekondigde reeks van specials. 4 december aanstaande zal in teken staan van de digitale revolutie. Matt Cooper (Verenigd Koninkrijk), Micromattic (Bulgarije) en BikeBike (Nederland) zijn de daarbij horende acts.

De electronisch georiënteerde artiest, D.J. of Live, heeft de afgelopen jaren voor een serie vraagstukken gestaan. De keuzes zijn, in tegenstelling tot de drumcomputer en vinyl tijd, hedendaags groot. Die keuzes leiden geregeld tot interessante discussies, waarin artiest, liefhebber en luisteraar zich graag mengen. Een kijkje in de keuken van de artiest is daarbij bepalend. En dát is nu net wat 8Bahn durft te presenteren op 4 december. Een kijkje in de keuken van de digitale revolutie.

Met het invliegen van Matt Cooper en Micromattic geeft 8Bahn zowel de D.J. als de live-act ruimte om de digitale revolutie te presenteren. Engelsman Matt Cooper, afkomstig uit Leeds, doet dat met een energieke techno set. Met het winnen van de Londense prijs MixMag Future Hero heeft Matt bewezen waar 8Bahn hem voor naar Nederland haalt; keihard jammen op een brede setting van verschillende gear.

Live-act Micromattic heeft op de digitale revolutie een eigen kijk. Hij zag mogelijkheden in een combinatie van twee grote hobby's: produceren en ochtendgymnastiek op de Wii. Met wat sleutelwerk heeft de Bulgaar een live-act gecreëerd waarbij de Wii controller net zoveel effect op z'n favoriete games als op beats heeft. Laatstgenoemde brengt hij ten gehore in een live-set die het beste beschreven kan worden als een cross-over van techno, minimal en Intelligence Dance Music. Producties en bijbehorende remixes voor/door Luke Abbott, Ryan Davis en Caribou hebben Micromattic op de kaart gezet.

Host van de avond is de Neerlandse act BikeBike. Deze openingsact, bestaande uit Daan Goldman en Pascal van Delden (Einzel), zal jullie meenemen in een digitale reis van house, dubtechno en minimal.

Allerlaatst krijgt deze 'digitale revolutie' een tegendraadse analoge presentatie van het Zirkus 8Bahn Festival middels een levensgrote kijkdoos. In een oogwenk kun je jezelf nog eenmaal wanen in de pracht en praal van dé festivalafsluiter van 2010. Kaarten zijn overigens online verkrijgbaar, maar ook bij Kroese Arnhem, Kroese Nijmegen en SuperDuper Arnhem. De voorverkoop gaat hard, dus wees er nog snel bij!

2 opmerkingen

 
(Y)