Partyflock
 
­ Nederland

Doom
Tweede editie aanstaande van nieuwe dansavond in Club Up

gepubliceerd door , op
Doom
2 november 2010
Na een succesvolle eerste editie staan de organisatoren en muzikanten van Doom alweer te popelen om Up weer zo’n verfrissende doemsnacht voor te schotelen. Op 11 november gaat het licht weer uit voor de meest vernieuwende dansnacht in het duister. De input voor de electronische jamsessie en het uitgangspunt voor de dj-sets die de avond completeren is dit keer “de piano”.

Doom is een samenwerking tussen Kits zonder Blog en Non Records, elke tweede donderdag van de maand in Up. Het is een clubavond die de nacht en bijpassende duisternis vereert, zonder somber te zijn. Voor Doom wordt Up elke maand omgetoverd tot een donkere zaal waar niemand ziet wat je doet. De vrijheid van het niet “zien en gezien worden” die de nacht met zich meebrengt doet je dansen zonder gêne, dansen alsof het je laatste avond is.

De vroege nacht, nog voor de klok twaalf slaat, staat in het teken van een electronische jamsessie. Een vernieuwende jamsessie met synthesizers, drumcomputers en vocoders in plaats van gitaren, bassen en valse zang. Tijdens deze jams spelen de muzikanten verder op een plaat die de dj ze live voorschotelt. Elke maand met een ander thema als uitgangspunt. Deze noviteit is een spannende muzikale trip, waarbij muzikanten zweven tussen electronische covers en vrije improvisatie. Dit veelbelovende experiment in de vooravond van Doom, wordt tijdens deze editie ingevuld door Bear (NON Records), Hyper Hyper (NON Records), Auxiliary Tha Masterfader (Blokgolf).

Na de jamsessie nemen de resident dj’s Palmbomen, Bear, Excuses en Lustige Lola & Weltsmerz het roer over met dj-sets, die de thematiek van de jamsessie diep de nacht in nemen. Met het licht uit nemen ze je mee op een reis met dit keer de piano als inspiratie. Het publiek rest ongeremd dansen in hun doemsnacht.

Doom II vindt plaats op 11 november 2010. De nacht wordt weer donker, de muziek wordt weer spannend.

Creatieve entrepreneurs slaan handen ineen voor nieuw project
Doom is een samenwerking tussen Kits Zonder Blog en Non Records. Twee organisaties die staan voor kwalitatieve vormen van dansmuziek en verdieping in de nacht. Kits Zonder Blog is de naam van het gelijknamige event van deze organisatie. Kits is een offline muziekblog waar toonaangevende dj’s en producers aan de hand van drie nummers gevraagd wordt hun (muzikale) wereld te delen met de bezoekers. Deze laagdrempelige en interactieve multimediale talkshow heeft altijd een intieme sfeer en wordt bezocht door muziekliefhebbers en freaks.

Volgens beide organisaties is de samenwerking tussen Non Records en Kits Zonder Blog een geniale vondst. NON Records heeft in zeer korte tijd flink naam gemaakt in de underground scene van de electronische dansmuziek. NON Records is een Amsterdams label dat de muziek die wordt uitgebracht vergezeld laat gaan van een sterke visuele identiteit. Het bedrijf wordt geleid door Bear Damen en Kai Hugo. Kai Hugo manifesteert zich de laatste tijd zeer nadrukkelijk met zijn muzikale project Palmbomen; alle hipster media volgen zijn verrichtingen op de voet. Bear Damen is dj/producer, grafisch ontwerper en labelbaas van het geheel. Non Records heeft inmiddels een eigen avond in de Melkweg waar reeds artiesten als Alan Braxe, Late of The Pier, Zombie Nation en The Benelux optraden. Alle reden dus om ook dit nieuwe project eens uit te checken. Early night jamsessie, late night party.