Partyflock
 
­ Nederland

Partyflock bestaat 2 jaar!

anoniem gepubliceerd op
Partyflock bestaat 2 jaar!
10 november 2003
Sommigen hadden het al opgemerkt, maar Partyflock bestaat alweer twee jaar. De site zelf ging op 9 november 2001 's avonds laat online en de eerste aanmelding (na t0mm1e) was in ieder geval binnen in de vroege ochtend van 10 november.

Door de drukte hebben we niet veel tijd er bij stil te staan, maar natuurlijk konden we dit niet helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom besteden we er via een nieuwsberichtje toch wat aandacht aan. Normaal is het natuurlijk aan de bedenker en oprichter om zo'n stukje te schrijven, maar aangezien hij het al druk genoeg heeft, heb ik die schone taak maar even op me genomen. Bovendien is hij natuurlijk vorig jaar al aan de beurt geweest ;)

Partyflock is vooral opgericht uit onvrede met de mogelijkheden die bestaande dance-gerelateerde websites hun leden op dat moment boden. Vaak bestonden dergelijke websites alleen uit een discussieplatform en een nieuwspagina. t0mm1e dacht dat dat wel beter zou kunnen en begon daarom te programmeren aan Partyflock. Op 9 november 2001 kwam de site dus online, gebruik makend van een server die door hem zelf werd bekostigd. De twee servers waar Partyflock nu op draait staan/liggen nog steeds op een studentenkamer op de Universiteit Twente, na een kortstondige verhuizing naar de serverruimte van die Universiteit.

In het prille begin werden camera's nog mee naar binnen gesmokkeld, omdat we niet dachten dat veel organisaties zo'n nieuwe partysite officiële cameratoestemming zouden geven. Vooral de fotosectie bleek een groot succes en we kunnen wel zeggen dat vooral het uitdelen van flyertjes op feesten en natuurlijk mond-op-mond reclame Partyflock zo bekend hebben gemaakt. Tegenwoordig vragen we altijd toestemming aan om foto's te mogen maken op feesten en die wordt gelukkig ook vrijwel altijd toegekend. De noodzaak om flyertjes uit te delen om mensen eraan te herinneren waar hun foto te vinden is, is verrassenderwijs ook behoorlijk verminderd.:) Het zou me ook niet verbazen als er fotografen zijn die zich extra bij hebben verzekerd voordat ze zich op een Partyflock-meeting begaven.

Er werden vrijwilligers gevonden die taken op de site op zich wilden nemen en al snel ontstond een zowaar een gemeenschap op Partyflock. Meer en meer mensen werden lid. Er waren onder de eerste leden natuurlijk ook veel mensen die minder blij waren met de enorme groei, omdat het kleinschalige en knusse karakter van de site hier toch wel minder van werd. Na een jaartje was één server ook al niet voldoende meer omdat Partyflock door de drukte steeds minder toegankelijk werd. Toen enkele leden aanboden wat geld te storten voor de geboden diensten werd er besloten een donatie-sectie te openen. Dit leverde destijds enkele heftige discussies op in het forum, aangezien sommige leden de indruk hadden dat hiermee van hen verwacht werd dat zij geld zouden storten. Dit is nog steeds niet het geval en alle bijdrages zijn puur vrijwillig. De donateurs maakten het aanschaffen van een nieuwe server minder pijnlijk.

Natuurlijk waren er de nodige problemen. Er waren servercrashes, waar we ook nu af en toe nog steeds last van hebben. Er was een brand, waardoor geen internetverkeer meer mogelijk was vanaf de Universiteit. Er waren helaas soms problemen tussen medewerkers onderling die niet of moeilijk op te lossen waren en natuurlijk waren er ook gebruikers die zich niet konden gedragen. Als ik hier een groep mag uitlichten dan zijn het vooral extreem-rechtse gebruikers geweest waar we veel problemen mee hadden en hebben. Helaas lijkt deze groep in de hardcore-scene toch nog sterk vertegenwoordigd, ook al komt dat misschien meer doordat zij zeer aanwezig zijn dan door de grootte van de groep zelf. Hardcore wordt de laatste tijd steeds populairder en het is jammer dat deze groep zo'n negatief stempel op de muziek weet te drukken.

Ik kan me nog altijd verbazen over de populariteit van Partyflock. Dit jaar zijn er 37000 foto's bijgekomen, zijn we van 7000 leden die ooit actief zijn geweest gegroeid naar 30000 en van gemiddeld 300000 pageviews per dag naar vaak meer dan een miljoen. Ook zijn er bijvoorbeeld al meer dan 7 miljoen privéberichten verstuurd. Je vraagt je soms af hoe veel verder Partyflock nog kan groeien. Ik kan alleen maar zeggen dat er veel meer Nederlanders bezig zijn met dancemuziek dan ik ooit had gedacht :)

Over de toekomst van Partyflock valt niet heel veel te zeggen. We blijven allereerst natuurlijk een verzameling vrijwilligers en van strategische beleidsnotities is dus geen sprake :) En omdat mensen hier vrije tijd voor opofferen zorgt het soms ook wel in enige vertraging in communicatie met gebruikers en andere organisaties. Aan de site zelf moet hier en daar nog wat gesleuteld worden om wat foutjes te verbeteren of het werk voor de medewerkers wat makkelijker te maken, maar het concept zelf is goed en daar zal dus maar weinig aan veranderd worden. De laatste tijd begint de site op sommige tijden wel weer behoorlijk traag te worden. Het is tijd voor een derde server en zodra er genoeg geld binnen is zal die er ongetwijfeld komen. Er bestaat dan ook de mogelijkheid dat er ergens in de toekomst zo af en toe reclame wordt verstuurd via privéberichten om de boel draaiende te houden. Je kunt je hiervoor echter wel uitschrijven. Het donateurssysteem werkt niet zo goed als we gehoopt hadden (wat niet wil zeggen dat we donateurs niet enorm dankbaar zijn (f)).

Goed.. en zo zijn we aangekomen bij de bedankjes voor de mensen die Partyflock mogelijk maken:

Allereerst natuurlijk de medewerkers en de fotografen, die allemaal vrijwillig tijd in Partyflock steken. Vooral de beheerders van sommige secties kunnen hier per dag best een paar uurtjes aan kwijt zijn. Zonder de huidige en natuurlijk ook de medewerkers van het eerste uur was Partyflock onmogelijk van de grond gekomen en het is jammer dat er niet meer voor deze mensen gedaan kan worden. En laten we niet vergeten dat de baan van fotograaf ook lang niet even gemakkelijk is. In het forum waar de fotografen elkaars werk kunnen waarderen vallen soms harde woorden ;)

Als tweede alle leden en in het bijzonder de donateurs omdat de leden samen natuurlijk eigenlijk gewoon Partyflock vormen.

Daarnaast de organisaties natuurlijk voor de cameratoestemming die ze ons verlenen en de vrijkaarten die ze ter beschikking stellen. Vele organisaties dragen Partyflock een warm hart toe en de reacties als gemeld wordt dat een Partyflock-fotograaf foto's wil komen maken zijn vaak erg leuk.

En als laatste de Universiteit Twente die hun dataverkeerlimieten speciaal hebben opgerekt voor Partyflock.

Voor al deze mensen een (f)


Nook

490 opmerkingen

Gefeliciteerd !! :respect: :respect:
gefeliciteerd!!!

partyflock is echt geweldig!!! (Y)
voor party people en de organisaties is het ideaal! :jaja:
de feestbeesten kunnen checken naar welke vette feesten ze gaan.....,en de organisaties kunnen gelijk een stukke promotie doen!!!! :D

ga zo door!!

Greetz

http://www.jjs-events.nl

:bounce:
 
GEFELICITEERD!! en nog vele Partyjaren erbij!!!
 
Gefeliciflapstaart !!!

Keep up the good work..
:respect: Partyflock :respect:
(y) Gefeliciflabstaart
Partyflock! :respect:
Van harte!
 
gefeliciteerd keep up the good work (K)
heb door partyflock leren typen! :devil:

gefeliciteerd en ga zo door! (Y)

:flower:
Artiest {SHOWLIST artist 30215, 35162}
Heeeyz :respect: Partyflock :respect: gefeliciteerd met jullie verjaardag he :P Laterz
Congrats met het 2-jarig bestaan!
En dan er maar meer jaartjes bij mogen komen :D
 
ja gefeliciflapstaard!

nooit meer stoppen!
 
gefeliciteerd
jongens en meiden blijf vooral zo doorgaan(Y)

super en bedankt...
 
gratuliere
 
GA ZO DOOR!!!
 
Gefeliciteerd en dat we er nog maar lang van mogen genieten !!! (Y) :D
HOERA HOERA!! gefeliciteerd jongens en ga zo door!
CONGRATS!!!! :flower: Keep up the good work!!
Gefeliciflock!!!;)
Keep up da good work!!!

ProficiaT!
 
Gefeliciteerd!!!!!!

For Years 2 come!! :D:D
 
Gefeliciteerd met jullie 2-jarig bestaan :respect:!!! SUPER ga zo door (Y) !!!

:hug: & (K)
Nathalie
laatste aanpassing
 
lang zullen we leven.. :bounce: lang zullen we leven :bounce: lang zullen we leven in de glooorriiiaaaaa.. in de glooorriiiaaa... in de glooorriiiaaaa!! HIEPERDEPIEP :bounce: HOERA!!
:respect: :respect:

(K)
 
Echt beter!!!

Gefeliciteerd!!!
 
gepartyflockteerd!!!

Keep up tha good work....!!