Partyflock
 

Clubnights in Studio K
ADE

gepubliceerd door , op
Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het grootste club-festival ter wereld. Deze maand lanceert Studio/K de nieuwe club programmering en dus leggen zij tijdens ADE alle kaarten op tafel. Het programma is gevuld met o.a. de verjaardag van Studio Soulrock, het koningskoppel Non Records & Elevator People, het bij voorbaat legendarische Berlin Underground, een college van de meester van de Duitse robot-electroheld Karl Bartos en een speciale selectie festivalfilms. Op 21, 22 en 23 oktober is Studio/K het festival in het festival.

ADE Clubnights in Studio/K
Op donderdagavond zijn de mensen van Studio Soulrock te gast met de ADE Special Studio Soulrock 10 Years Invites Weekend Club Berlin. Hun 10-jarig bestaan wordt gevierd met de techno, house en minimal van onder andere Tobi Neumann, Sandrien & Carlos Valdes en Onur Özer. Vrijdag wordt de electro en disco van de jonge honden van Non Records & Elevator People losgelaten in de sfeervolle zalen met ondermeer Bibio, Jimmy Edgar, Edo Salgado & Mark Fader, Social Disco Club. In de nacht van zaterdag op zondag is het 12 hour full power no shower tijdens Vrijbuiters go Berlin Underground. Techno, minimal en house nemen de tent over onder leiding van een internationale line-up gevuld met namen als Praslea, Zip en David Labeij. Met Studio/K de nacht in: niet alleen tijdens ADE maar vanaf oktober elke zaterdag.

ADE-lezing Karl Bartos in Studio/K
Karl Bartos was gedurende de jaren ‘80 en ‘90 de percussionist van het robot-electro collectief Kraftwerk. Als lid van Kraftwerk werkte hij mee aan albums als Radio-Activity, The Man Machine en Computer World. Sinds Bartos op eigen benen staat was hij betrokken bij verschillende samenwerkingen met bijvoorbeeld Andy McCluskey en Anthony Rother, produceerde hij muziek voor zijn eigen project Electric Music en richtte hij het label AudioVision op. Ook reisde hij de wereld over om concerten en colleges te geven. De muzikale meester was te gast in Rome, Londen, Frankfurt, St. Petersburg, Berlijn en Moskou voor colleges over onderwerpen als Sound Design, Musica ex Machina, On Creativity en Acoustic Communication. Vrijdag 22 oktober strijkt Karl Bartos neer in Studio/K.

ADE Festivalfilms in Studio/K
Geen festival in Studio/K zonder een goed filmprogramma. Op donderdag draait de Daft Punk housemusical Interstella 5555 en de clubjunkcomedy 24 Hour Party People. Vrijdag gaan bezinning en feesten heel goed samen bij It's All Gone Pete Tong en zaterdag slaat Soulwax de spijker op de kop in Part of the Weekend Never Dies. Het feest gaat door in de bioscoopzaal. Voor hun gehele ADE-programma, en hun club programma en meer ga naar:www.studio-k.nu

3 opmerkingen

S/K zet wel even 3 gruwelijke avonden neer met ADE.
Donderdag (Soulrock) gaat mijn voorkeur naar uit; wat een dikke line-up!

Volle bak waarschijnlijk! Nice...
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1543, 1112}
Alle dagen vol aan de bak, dat zeker weten!!

Karl Bartos ook zeker niet te missen!
 
Nice! (Y)