Partyflock
 
­ Nederland

010 Classics presenteert solo artiest

gepubliceerd door , op
010 Classics
23 augustus 2010
Vorige week is de line-up bekend gemaakt van de eerste twee areas van 010 Classics. Uiteraard bleef nog de vraag staan wie deze keer de oldschoolheld is die een set van zes uur gaat verzorgen in de solo area. Bij deze maakt de organisatie bekend dat DJ Lars de nacht zal vullen in de derde area van 010 Classics.

Lars is alles wat de organisatie wil overbrengen met 010 Classics. Een echte Rotterdamse dj van het eerste uur die zich al vele jaren inzet voor de muziekindustrie en altijd voor iedereen klaar staat. Bovenal heeft hij vele fantastische classic sets neergezet op feesten en zal hij met het grootste gemak het publiek weten te verrassen en boeien op 16 oktober in de Factory 010.

De organisatie legde Lars een aantal vragen voor:

Dat je oldschool bent dat weet iedereen wel maar vertel ons eens wanneer en hoe je carrière begonnen is?
Mijn carriere is, zoals geldt voor velen, begonnen op mijn zolderkamer waar ik op mijn 14e op alle mogelijke manieren een mix probeerde in elkaar te zetten, zwaar geïnspireerd door de mixen die uitgezonden werden in de rubriek “De Bond van Doorstarters” in het radio programma Soul Show. Het ging uiteraard niet al te vlot gezien je op die leeftijd een beperkt aantal zakcenten te spenderen had! Pas vanaf mijn 19e jaar kwam er een beetje vaart in, ik begon toen als weekend/vakantie hulpje te werken bij Mid-Town op de Nieuwe Binnenweg waar ik met mijn neus bovenop de nieuwe releases kon zitten en uiteraard veel mensen ontmoette. Na enige tijd allerlei feestjes afgestruind te hebben ben ik gevraagd als inval dj in discotheek Demi-Sec te Spijkenisse, wat er op neer kwam dat ik zo'n 3 zaterdagen per maand mee mocht draaien.

Dankzij de ervaring die ik daar opdeed en het feit dat de hardcore heel snel opkwam in Nederland ben ik door Paul (Elstak) ook steeds vaker meegenomen om hem te ondersteunen op menig feestje in heel Nederland. In 1993 mocht ik het eerste Nightmare feest in de Energiehal openen, niet veel later zijn we met het Forze DJ Team begonnen en vanaf toen is de tijd gevlogen, en ben ik nu dus oldschool haha.

Er is nog steeds veel animo voor de classics en oldschool uit de jaren '90, hoe kan dit volgens jou?
Het is, mijns inziens, een combinatie van twee factoren. Allereerst het gevoel wat deze muziek oproept bij mensen, elke keer wanneer je de good old tunes voorbij hoort komen denken we terug aan die fantastische periode van onbevangen feestjes waar eigenlijk alles simpelweg om de muziek ging. Ten tweede is de muziek uit deze periode gewoon tijdloos, alles was nog fris en iedereen stond open voor nieuwe ideeën waardoor er genoeg speelruimte was voor experimenten met van alles en nog wat. Dit heeft als gevolg gehad dat er zo ongelooflijk veel sterke producties zijn uitgekomen in die periode die nu nog steeds gewoon ijzersterk zijn, hoe vaak je zo ook hoort.

Je bent resident bij 010 Classics en hebt nog geen editie gemist, Waarom past het concept zo goed bij jou?
En ik ben van plan er geen een te missen ook! 010 Classics is zo leuk omdat de muziekliefhebbers hier op afkomen, en ik draai het liefst voor muziekliefhebbers, welke dj niet, toch? De bezoekers willen gewoon lekkere muziek horen en lekker feesten, waardoor je gewoon echt alles door elkaar kan en mag gooien, ze laten de hokjesgeest lekker thuis waardoor het voor mij persoonlijk elke keer weer een hoogtepunt is.

En dit keer de solo voor jou, beetje zin in?
Ja, ik ben echt vereerd! Vind het echt fantastisch dat ik een hele avond mag doen en laten wat ik wil en heb er echt superveel zin in, kan gewoon niet wachten!

Nou ze zetten de whisky seven-up voor je klaar, verder nog wensen?
De enige wens die ik heb, is een hoop gezellig publiek die er net zoveel zin in heeft als ik, meer kan ik simpelweg niet wensen!

17 opmerkingen

 
Nice!
Ik heb er zin in! Hele nacht heerlijk ouwescholen :bounce:
 
:respect: to Dj Lars
Lars = held
Dit wordt zeker dik!! :D
Lars zet altijd super sets neer tijdens oldschool feesten...ik kan nu helemaal niet meer wachten..:cheer:
 
(Y)
laatste aanpassing
 
Ik twijfel, begin dit jaar in Watt hing er een flinke kutsfeer en denk dat het in Maassie niet veel anders zal zijn.
Uitspraak van verwijderd op donderdag 2 september 2010 om 16:59:
Ik twijfel, begin dit jaar in Watt hing er een flinke kutsfeer en denk dat het in Maassie niet veel anders zal zijn.

Nee joh! Op alle voorgaande edities was de sfeer subliem.

Die keer in de Watt staat echt op zich zelf. Ik heb geen zin om uit te leggen waarom, maar geloof me.
Hier komen we zeker even een kijkje nemen (Y)
 
francois en lars!! :bounce:
Uitspraak van verwijderd op donderdag 2 september 2010 om 16:59:
Ik twijfel, begin dit jaar in Watt hing er een flinke kutsfeer en denk dat het in Maassie niet veel anders zal zijn.

Precieszo met mij.....ik twijfel!
:respect:
Dit wordt echt vet!

Doe je ding Lars!