Partyflock
 
­ Nederland

Berlin Festival 2010
Line-up compleet

gepubliceerd door , op
Inmiddels in de programmering van het Berlin Festival helemaal rond. De laatste bevestigingen zijn de herenigde Gang Of Four (To Hell With Poverty), die hun enige Duitse show in 2010 op Berlin Festival spelen, Edwyn Collins, indie-icoon (Orange Juice, A Girl like You) die na een lange, zware ziekte weer terug is met een nieuw album. Dit album is in samenwerking met vrienden ontstaan en we hopen dat hij een paar van deze vrienden meeneemt, want het gaat om niemand minder als leden van Franz Ferdinand, The Drums and The Smiths...

Verder kunnen wij Tahiti 80 uit Frankrijk bevestigen, die met hun mix uit pop, soul en indierock als een Franse Zuiderzee-trip klinken - perfect voor het Berlin Festival. Hun Californische counterpart, The Morning Benders zijn ook van de partij. Uit Reykjavik/IJsland reist het betoverende Amiina naar Berlijn af. Amiina touren al jaren samen met Sigur Ros en verzorgen hun String-Sectie. Op Tempelhof brengen ze hun gloednieuwe songs ten gehore: sprookjesachtige classic-electro-folk. Het Duitse Enno Bunger heeft volgens Duits muziekblad Intro "minimaal vijf grote hits" in hun bagage - slimme teksten worden hierbij gecombineerd met catchy melodieen.

Conny Opper, mede-oprichter van het Berlin Festival, neemt zijn bezoekers mee naar een culturele Berlijn-trip die verder gaat dan muziek alleen. Voor Conny Opper was van begin af aan duidelijk: bij een urbaan festival hoort ook een urbaan kunstconcept dat het vliegveld van Tempelhof op een spannende manier transformeert en waarin de creativiteit en gastvrijheid van Berlijn tot uitdrukking komen. Kunst met een hoofdletter.
Al vorig jaar lag de focus op artistieke actie en dit jaar wordt dit concept met Hangar Art Trail nog verder uitgebouwd. Gerrit Starczewski stelt exclusief foto's van het project naked HEART tentoon, de Action Painting Club presenteert live zijn "pc-mandala-constructions"-project en Nomad gaat graffiti-wall remixen. Verantwoordelijk voor het Berlin Festival artwork is wederom Paul Snowden, Robert Knoke laat zijn befaamde portretserie van artiesten en muzikanten zien en Crystal Mafia presenteert een grote Photobooth-actie. Verder nog: Mobile Disko met Berlin Battery Crew feat. Shir Khan, DJ Supermarkt en Jack Tennis plus live album release van de Berlijnse Sick Girls. Hugo Capablanca presenteert zijn nieuw project Los Massieras (Bananamania Records). Het wordt dus niet alleen op muziekaal gebied spannend.

1 opmerking