Partyflock
 
­ Nederland

Nostalgie is... Ouwe stijl is botergeil

gepubliceerd door , op
Nostalgie is vaak verbonden met de kindertijd of schooljaren. Jeugdsentiment vertaalt zich bijvoorbeeld in bepaalde plaatsen die men als kind heeft gekend, speelgoed dat men had, mode, kinderprogramma's of films waar men naar keek of de relatief onbezorgde en veilige sfeer waarin men opgroeide. Nostalgie is ook een algemene tendens op het verleden terug te blikken alsof "het vroeger beter was". Deze nostalgie is meestal enkel gericht op een geromantiseerd beeld van het verleden en focust doorgaans slechts op enkele details of bepaalde dingen die tegenwoordig anders zijn in vergelijking met toen. Toen 'het' nog 'wel echt' was.

Maar alhoewel er inmiddels meer als een decennium voorbij is, is de pure ouwe stijl in de hardcore nog wel steeds springlevend, en dient deze dan ook regelmatig terug te moeten keren: En wel met een nieuwe editie van Ouwe stijl is botergeil. Een feest dat waarschijnlijk geen introductie meer nodig heeft in de Amsterdamse scene. Een feest dat zich kenmerkt door scheurende juno's en donderende 909-kicks: dus niet het reguliere arsenaal aan plaatjes dat je normaal in de early zalen hoort. De een noemt het Sporthallen-zuid stijl, de ander wilt refereren naar labels als Ruffneck, Cenobite, Mokum, H2OH. De organisatie noemt het gewoon 100% vette early. Hardcore zoals het bedoelt is dus.

Wegens het overweldigende succes van Ouwe stijl, gaat de samenwerking tussen de crew van Strength of Unity en de De Lax onverminderd door. Op zaterdag 28 augustus vindt namelijk alweer deeltje numero 6 van ‘Ouwe stijl is botergeil' plaats. Een feest waarop kosten noch moeite gespaard zijn om de Amsterdamse partygangers te vermaken met de lekkerste early hardcore (voornamelijk) uit de periode '96 – '99 en goedkope drank. Want met een happy hour van 22:00 tot 23:00 en de toch al super betaalbare prijzen is dit inmiddels een onderdeel dat als ware nostalgie naar de jaren '90 gezien kan worden! De organisatie kan dan wel de gulden niet terugbrengen, maar wel aan de portemonnee van de partyganger denken.

Maar met alleen goedkope drank, en betaalbare entree ben je er nog niet, vandaar dat de organisatie weer alles uit de kast getrokken heeft om het partypubliek ook muzikaal-technisch optimaal te vermaken. Zo komen industrial pioniers The Outside Agency een ouderwets early setje neerzetten, en zal Frantic Freak de avond weer grandioos afsluiten. En in de tussenliggende uren zal de zaal zich uiteraard weer optimaal vermaken met sets van local jocks als Apac, The Irritainer, Xqruciator en Dr Bone vs Brunoxide.

Kortom, een leuke afterparty voor Mysteryland danwel een geweldig eind van het festivalseizoen. De voorverkoop is inmiddels in volle gang losgebarsten en gezien het succes van voorgaande editie verwacht de organisatie dat de capaciteitslimiet van de De Lax deze keer echt bereikt zal worden. En dat zonder dat het je meer hoeft te kosten als een avondje kroeg. De entree bedraagt slechts 10 euro, en dit is uiteraard inclusief het gebruik van het toilet en garderobe.

Sociëteit de De Lax ligt achter amstel, onder het gebouw van de HvA. Als je amstelstation aan de achterkant uitloopt, nog voor de kebab zaak meteen links naar beneden. Kan niet missen. Tevens rijden er nachtbussen om het half uur vanaf amstel naar CS. Ga je ook naar Mysteryland, neem dan om 11 uur de pendelbus zodat je zeker op NS Zuid-Wtc de laatste metro lijn 51 richting het Amstelstation kan nemen. Als je met de auto komt; er is geen betaald parkeren in de buurt vanaf 21:00, dus daar hoef je je geld ook niet aan uit te geven. Zoals gewoonlijk gelden de welbekende sfeerbeheerregels; Geen wazigedrag - leave your attitude at home, geen voetbalshirts, en geen pogo of andere ruimteverspillende dansvormen. Minimum leeftijd is 16 jaar.

13 opmerkingen

 
Dr Bone vs Brunoxide


:cheer:
 
The Outside Agency :respect:
 
Toch maar is een kijkje nemen denk ik
perfecte omschrijving :D weer zin in! :cheer:
Artiest {SHOWLIST artist 54194, 10088, 75936}
Blij er weer bij te mogen zijn!
meer als een decennium

hehe..





Anyway, Ruffneck & Cenobite altijd een tripje waard!
Uit mystery misschien wel een kijkje nemen.
Kan je van te voren helaas niet plannen :vaag:
leuke aankondiging, van een imo leuk feest.. Kan er helaas niet bij zijn.. Vakantie (h)
Uitspraak van -TVB- op maandag 9 augustus 2010 om 09:04:
Uit mystery misschien wel een kijkje nemen.
Kan je van te voren helaas niet plannen :vaag:

Mysterygangers worden echt aangeraden een kaartje in de vvk te halen. Bij 300 bezoekers zitten we gewoon vol en moeten we mensen weigeren (dus kom je er alleen nog maar in met kaartje :P)
 
perfect omschreven klopt helemaal(Y) heb er zin in:D