Partyflock
 
­ Nederland

Laatste informatie A day at the park

gepubliceerd door , op
Het is inmiddels een drukte vanjewelste op de Grote Speelweide in het Amsterdamse Bos. Alles wordt in gereedheid gebracht om samen met het publiek van de derde editie van A day at the park opnieuw een groot succes te maken. Het is daarom van groot belang dat alle bezoekers goed geïnformeerd zijn over de gang van zaken op de dag zelf. Vandaar dit informatiebericht.

Uitverkocht
Voor de derde maal is A day at the park uitverkocht. Was dit het eerste jaar nog aan de deur en vorig jaar twee weken voor aanvang, ditmaal ging het nog veel sneller en werd de laatste kaart vier weken geleden verkocht. Ook de gastenlijst is inmiddels vol en er worden geen verzoeken meer in behandeling genomen. Voor wie te laat was rest niets anders dan alvast melden dat A day at the park volgend jaar op 23 juli gepland staat. Het opnieuw vroegtijdig uitverkopen betekent dat ‘A day at the park' duidelijk een eigen plekje heeft gekregen op de kalender van de zomerfestivals. De organisatie gaat er opnieuw alles aan doen om dit vertrouwen van de bezoekers waar te maken.

Timetable
Dan nu graag de aandacht voor de artiesten die gedurende twaalf uur de bezoekers zullen trakteren op zomerse geluiden vanaf de twee podia. Of eigenlijk zijn het er drie want de ´stille disco´ bij de Heineken Star Club heeft eveneens een volwaardige programmering gekregen. De timetable ziet er als volgt uit:

Mainstage (hosted by MC Marxman)
De grote stage is dit jaar muzikaal wat anders opgezet dan voorheen om zoveel mogelijk afwisseling te bieden. Dat betekent meer namen en iets kortere draaitijden. Maar niet minder kwaliteit! Dit is het programma.

11.00 Dennis Ruyer
13.00 Housequake
16.00 Daniel Sanchez
17.00 Karotte
19.00 Joris Voorn (live)
20.00 Roger Sanchez
22.00 Paul Kalkbrenner (live)

From Amsterdam with love stage
Nieuw op A day at the park is de ‘From Amsterdam with love' stage. Hier staan internationale live-bands schouder aan schouder met Amsterdams ‘finest' DJ's uit het clubcircuit.

12.00 Olff
13.30 Bert de Rooij & Dollkraut
15.15 Arjuna Schiks (live)
16.00 Kakkmaddafakka (live)
17.00 San Proper
18.30 Pupkulies & Rebecca (live)
19.30 Nuno dos Santos
21.00 Marbert Rocel (live)

Heineken Star Club (Stille Disco)
Voor het derde jaar levert Heineken de biertjes op A day at the park. Maar daar blijft het niet bij. Was het vorig jaar de walk-in fridge die voor veel vermaak zorgde, ditmaal staat op het terrein een volwaardige Heineken Star Club waar de bezoeker zich kan laten fotograferen en filmen. En muzikaal is de Stille Disco een prima invulling die bij het festival past. Zeker als je weet dat de muziek op de hoofdtelefoons onder andere wordt verzorgd door routiniers als Robin Albers en Eric Nouhan.

12:00 Stille Disco
14:00 90's Now DJ
16:00 Eric Nouhan
17:30 Stille Disco
20:30 Robin Albers

Zero tolerance
Net als voorgaande jaren geldt op verzoek van politie, vergunningverlener en de eigenaar van het Amsterdamse Bos een zero tolerance beleid. Bezoekers worden erop gewezen dat er streng gecontroleerd wordt bij de entree op bezit van verboden middelen. Wordt bij de visitatie harddrugs aangetroffen dan wordt de bezoeker per direct de toegang tot het festival ontzegd. Bij aantreffen van grotere hoeveelheden volgt overdracht aan de politie. Op het terrein zelf wordt vanzelfsprekend eveneens de zero tolerance-norm gehandhaafd. Bezit en openlijk gebruik van harddrugs wordt dus niet getolereerd. Bij constatering volgt verwijdering van het festivalterrein. Gebruik van softdrugs is op A day at the park evenmin toegestaan. Bij constatering van bezit hiervan volgt inbeslagname. Ook vloeistoffen, eten en drinken mogen niet mee het terrein op worden genomen. Meer informatie over de huisregels vind je op de website www.adayatthepark.nl.

Picknickmand
Op veler verzoek terug van weggeweest is de picknickmand. Ditmaal doen ze het anders dan het eerste jaar en geven ze hem gratis weg. Wanneer je bij de eerste 500 bezoekers hoort die 30 drankmuntjes of meer kopen krijg je een voucher waarmee je de picknickmand kan afhalen bij de picknick-area. Uiteraard is het geen probleem om de muntjes met meerdere mensen samen te kopen. Zorg er dus voor dat je niet al te laat binnen bent als je met een goed gevulde picknickmand het festival wilt beginnen!

Wijnbar
Wie van een wijntje op zijn tijd houdt hoeft op A day at the park niets tekort te komen. Op het festival staat een wijnbar die wordt ingevuld door Grapedistrict. Deze specialisten in goede wijnen hebben een wijnkaart samengesteld met tien verschillende soorten waarvan zij denken dat deze op de goedkeuring van de bezoeker kunnen rekenen. Van prosecco tot rosé en van droog tot mousserend, bij de wijnbar kan je terecht voor het betere glas.

Foto apparatuur
Een prachtig terrein, leuke mensen, verrassende theateracts. Dan moet je als bezoeker toch gewoon foto's kunnen nemen ter herinnering? Op A day at the park is het meenemen van eigen foto apparatuur dus toegestaan.

Weersvoorspelling
Op het moment van schrijven ziet de weersvoorspelling er vrij gunstig uit met veel zon en weinig kans op neerslag maar het blijft natuurlijk Nederland en niets is zo wisselvallig als het weer. Omdat A day at the park geen tenten heeft op het terrein raadt de organisatie aan vooraf nog even het weerbericht te bekijken en je hiernaar te kleden. Mocht er nu echt een bui verwacht worden dan zijn er regenponcho's verkrijgbaar op het terrein. Maar makkelijker is in dat geval om zelf iets warmers mee te nemen. Er zijn voldoende kluisjes aanwezig op het terrein.

Verkeer en vervoer
Zoals bekend vind A day at the park dit jaar plaats op de Grote Speelweide. Dit terrein bevindt zich aan de overkant van het water waar het festival vorig jaar werd georganiseerd. Vanwege veiligheid voor de bezoekers is gedurende het festival de Bosbaan voor alle verkeer afgesloten en rijden er enkel pendelbussen vanaf het parkeerterrein.

Voor de Amsterdammers/Amstelveners onder het publiek is het makkelijkste, snelste en goedkoopste natuurlijk gewoon de fiets pakken. Geen extra kosten voor parkeren, niet wachten op de pendelbus, gewoon de benen strekken en op de tweewieler door het bos naar het festival. Daar is na het enorme fietsgebruik van vorig jaar een speciale fietsenstalling ingericht die verlicht is en bewaakt wordt. Ook de fietsroute door het bos wordt goed verlicht. Houd de borden in de gaten voor de juiste route en volg de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders op.

Wie met de trein komt kan het beste de metrolijn 50 nemen naar station Amstelveenseweg. Vandaar is het een wandeling van ongeveer een kwartiertje naar het begin van de Bosbaan waar de pendelbussen vertrekken.

Bezoekers die met de bus komen kunnen lijn 62, 166, 170, 171 of 172 nemen en uitstappen bij de halte Van Nijenrodeweg/Amstelveenseweg. Vandaar is het een klein stukje lopen naar de pendelbussen.

Langs de Bosbaan – die is afgesloten voor alle verkeer – rijden pendelbussen van het parkeerterrein naar het festivalterrein en weer terug. Voor twee euro word je heen- en teruggebracht van het parkeerterrein bij het begin van de Bosbaan naar het festivalterrein. Wie met de taxi komt zal ook gebruik moeten maken van de pendelbus want ook voor taxi's is de Bosbaan afgezet. De politie zal streng toezien op naleving van de afsluiting van de Bosbaan en foutief parkeren.
Voor wie met de auto komt is beperkte parkeergelegenheid bij het begin van de Bosbaan. Parkeerkaarten kosten 10 euro en dienen tegelijk met de pendeltickets te worden afgerekend. Maar vol is vol!

Let op! Splitsing uitstroom
Wanneer A day at the park op zijn eind is gekomen is het belangrijk bij het verlaten van het terrein links te houden als je met Openbaar Vervoer of auto bent gekomen en rechts te blijven als je de fiets hebt gepakt. Dit om de uitstroom van bezoekers zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hier wordt na afloop van het festival nog extra op gewezen.

Te gast in het Amsterdamse Bos
A day at the park zou een groot deel van zijn charme verliezen als het in een andere omgeving zou plaatsvinden. De organisatie is bijzonder blij dat ze in het Amsterdamse Bos terechtkunnen en willen bij deze alle bezoekers op het hart drukken de natuur en het bos met voorzichtigheid te betreden. Zoals overal en altijd in het bos geldt: ‘blijf op de paden!' Dat we met z'n allen in het bos te gast zijn houdt ook in dat de bezoekers met klem verzocht wordt om afval, plastic bekers en met name sigarettenpeuken in de hiervoor bestemde afvalbakken te gooien. Een beter (feest)milieu begint bij jezelf!

Rest de organisatie niets anders dan iedereen een geweldige dag te wensen, als het publiek er net zoveel zin in heeft als de organisatie moet dat helemaal goed komen!

13 opmerkingen

Zin zin zin zin zin!!!
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 47729, 30023, 54663, 50688}
Is dat zo?
 
Dat is zo :D
Een wijnbar. Briljant. Echt briljant! (y)
Uitspraak van **Merel** op vrijdag 16 juli 2010 om 16:27:
Een wijnbar

Lekker prosecco drinken aangezien ik geen wijn en bier drink, helemaaaaal super :D!
Ja, top!! (y)
De prosecco op Extrema was trouwens ook goed te drinken.. :-)
 
There is one thing that A day at the park has that no other festival/event has and that really good looking women to stare out all day.

A real day at the park :lol:
kan.....niet......wachten :(

ZIN!!!!! :D
Artiest unders
STUDIO 80 RESIDENT NIGHT NODIGT KAROTTE EN A DAY AT THE PARK UIT

Op zaterdag 24 juli host Studio 80 de officiële afterparty van het A day at the Park festival tijdens haar eigen Resident Night. De organisatie heeft KAROTTE (Cocoon) weten te strikken om voor de tweede keer dit jaar Studio 80 te komen rocken. Samen met de Nederlandse residents Unders, Naald & Draad en Eva Maria belooft deze zaterdag weer een prachtige editie van de Resident Night te worden. Special voor de bezoekers van het (inmiddels uitverkochte) ADATP stelt Studio 80 een beperkte voorverkoop van honderd kaarten beschikbaar. Koop snel een kaart als je zeker weet dat je na het festival nog door wilt feesten.

De Studio 80 Resident Night is inmiddels een begrip geworden na zes zeer succesvolle edities in Amsterdam en zelfs één in Barcelona tijdens het Sonar festival. Zoals altijd wordt er ook deze keer een line-up gepresenteerd met bevriende nationale en internationale artiesten. Na onder andere Lauhaus, Boris Werner, Luna City Express, Gregor Tresher en Kabale und Liebe is het deze keer de beurt aan Karotte om Amsterdam te laten zien waar Studio 80 muzikaal voor staat. De Frankfurter staat sinds zijn laatste optreden in januari (Bla Bla) te popelen om opnieuw plaats te nemen achter de decks van zijn favoriete club in onze hoofdstad. Dit keer krijgt hij support van Unders (Karotte’s Kitchen), die de grote zaal zal warm draaien voor de altijd vrolijke Duitse dj-held.

In de tweede zaal staan deze avond louter vrouwelijke toppers uit de Amsterdamse house scene op het programma. Eva Maria keert na haar laatste optreden tijdens Sunday Spirit eindelijk weer terug in de 80. En ook Naald & Draad, die op de laatste editie van WTTF een wereldset neerzetten, zijn weer van de partij.

Met deze fantastische line-up heeft de afterparty van A Day at the Park alles in zich om een memorabele nacht te worden. Studio 80 raadt iedereen aan zo vroeg mogelijk te komen of om een kaart in de voorverkoop te kopen als je tot het einde op het festival blijft.

Studio 80 Resident Night – A Day at the Park afterparty
Zaterdag 24 juli, 23:00 - 05:00
Presale tickets (limited): € 15
Doors: € 15
Line-up: Karotte (Cocoon, DE), Unders, Eva Maria, Naald & Draad
Ik schaam mij diep voor het WAN beleid hier in Nederland.... Hoe kun je nou aan de ene kant toestaan om 5 gram wiet te kopen/op zak te hebben, en het dan op een feestje gaan verbieden... :/ krommer kan het echt niet!!!!!! Amsterdam is echt helemaal gek geworden!!!


Gebruik van softdrugs is op A day at the park evenmin toegestaan. Bij constatering van bezit hiervan volgt inbeslagname.