Partyflock
 
­ Nederland

Limburgs hardcore concept Atomico nadert gedwongen einde door gemeentes

gepubliceerd door , op
Atomico
21 juli 2010
FeestAtomico · Dynamike's Birthday Party & 7 Years Haelen.tk
Datumzaterdag 4 september 2010
LocatieDe Spil Site
Het zat er al langer aan te komen maar nu is het dan toch een feit. Het Limburgs hardcore concept Atomico staat op losse schroeven door toedoen van diverse Midden- en Noord-Limburgse gemeentes.

Burgemeester Verhoeven van gemeente Leudal maakte halverwege 2008 al een einde aan Atomico in Rochelle & 't Sjor te Roggel. De organisatie ging toen op zoek naar een alternatieve locatie. Die werd gevonden in manege De Leistert te Roggel. Van de gemeente kreeg men groen licht om aan een plan te werken. Helaas werd 6 maanden intensief werk beloond met het weigeren van de vergunning eind 2008 / begin 2009. Vervolgens werd nog geprobeerd om een evenement van de grond te krijgen in De Zaal te Heythuysen maar ook dat liep op niets uit. Toen ook nog eens outdoor plannen al op voorhand de grond in werden geboord was het goed geweest. De redenen die de gemeente telkens weer naar voren haalde waren het sluitingstijdstip en het (mogelijk) verstoren van de openbare orde. Maar een Piratenfestijn en Oud Limburgs Schuttersfeest vond men natuurlijk geen probleem.

Burgemeester Bruls van gemeente Venlo maakte in het voorjaar van 2010 een einde aan Atomico in De De Haandert te Tegelen met als reden het hoge drugsgebruik. Daardoor zouden er teveel politiemensen moeten worden ingezet terwijl er al sprake was van een tekort aan personeel. De laatste editie kon daarom alleen nog plaatsvinden door het inhuren van een asociaal hoog aantal beveiligers waar de organisatie uiteraard voor moest opdraaien.

Gesprekken met diverse andere gemeentes hebben tot dusver niets opgeleverd en uitwijken naar een andere regio is vooralsnog geen optie. Conclusie: een vroegtijdig of in ieder geval voorlopig einde lijkt hiermee onafwendbaar.

Helaas is het al jaren kommer en kwel met de gemeentes in Midden- en Noord-Limburg. Ook de edities die hebben plaatsgevonden kwamen niet zonder slag of stoot tot stand. Vooroordelen van een oudere generatie zorgde meerdere malen voor frustrerende taferelen en onmacht. De organisatie wist weliswaar telkens kwaliteit aan te bieden - want de bezoekers mochten immers niets tekort komen - maar uiteindelijk werd de berg te stijl om nog te kunnen beklimmen.

Atomico wordt georganiseerd door DMP en Haelen.tk. Iets wat echter niet iedereen weet is dat DMP al jaren eindverantwoordelijk is. Haelen.tk zorgde vooral voor de uitvoering in praktijk. Toch werd vooral deze naam op de voorgrond geplaatst omdat Haelen.tk een Limburgse foto- en partysite is. Inmiddels staat Haelen.tk ingeschreven als stichting. Hierdoor kan men binnenkort de volledige organisatie overnemen van DMP dat de werkzaamheden als organisator zal beëindigen.

Persoonlijke toelichting van Mikel Houben namens DMP

Na een decennium van feesten organiseren en een meerwaarde te zijn geweest voor de Limburgse partyscene word ik min of meer gedwongen om te stoppen. De laatste jaren was ik vooral actief met het Atomico concept wat ik samen met Haelen.tk organiseerde.

De reden: ik ben zoveel tegengewerkt door de diverse gemeentes dat ik het niet meer kan opbrengen om door te gaan. Door alle eisen die gesteld worden valt er ook geen eer of loon naar werken meer aan te behalen. Dat we in september al onze locaties kwijt zijn speelt natuurlijk ook een demotiverende rol. Daarnaast is alles veel te duur geworden.

Op zaterdag 4 september zal ik het laatste feest onder Dynamike Music Production organiseren. Daarna gebruik ik DMP alleen nog voor het draaien en produceren. Hierin hoop ik binnenkort een doorbraak te kunnen forceren. Binnen Haelen.tk zal ik evengoed werkzaam blijven maar ik ben niet meer eindverantwoordelijk en op het gebied van organiseren doe ik een grote stap terug.

De huidige opzet van het Atomico concept zal in ieder geval verloren gaan. Haelen.tk gaat dan ook ‘back to basic' door zich als stichting te richten op kleinere feestjes en meerdere muziekstijlen (zie voorbeeld). Misschien dat Atomico in de toekomst nog eens een doorstart kan maken.

Tot zover het negatieve nieuws want er moet ook nog gefeest worden! Op zaterdag 4 september 2010 zal Atomico - Dynamike's Birthday Party & 7 Years Haelen.tk plaatsvinden in De De Spil te Maasbracht. Deze editie staat in het teken van:

1) Laatste feest Dynamike Music Production
2) Laatste Atomico in huidige opzet
3) Laatste feest in thuisbasis De De Spil
4) 5 jarig jubileum Atomico
5) 7 jarig bestaan van de foto- en partysite Haelen.tk
6) Dynamike's verjaardag

De vorige editie stond eigenlijk al in het teken van het 1e lustrum maar door het overlijden van één van de Haelen.tk medewerkers op 26-12-2009 werd daar toen een ‘dedicated' editie van gemaakt. Je kunt immers niet iets vieren én iemand herdenken.

Ondanks het feit dat veel artiesten op 4 september een ontzettend drukke agenda hebben is het toch gelukt om voor deze speciale editie (wederom) een degelijke én gevarieerde line-up aan te bieden. Chapeau!

Area 1 (newstyle)
Nosferatu
DaY-már
Panic vs The Viper
Amnesys vs Nitrogenetics
Dynamike
Wizard

Area 2 (early rave)
J.D.A.
Bass-D
Dennis The Menace vs Dazzler
Dynamike (3SA Tribute)
Differens
Ogre
Hosted by mc Da Hustla / mc Scorpio / mc B.I.G. / mc The Hardest

E-tickets zijn vanaf augustus voor € 15 (ex fee) te koop via tickets.haelen.tk.

What doesn't kill you … makes you stronger … but at the end … suffering is near.

27 opmerkingen

Werkzaam bij House of Justice
Artiest {SHOWLIST artist 56855, 62740, 93455, 39403}
Heel fijn al die gemeentes. NOT
Wat een domper wederom ... het is wat met al die regelgeving en pietluttige eisen.
Wanneer gaan ze nou eens inzien dat ze ipv tegenwerken en een feest/organisatie om zeep helpen ze eigenlijk ook gewoon kunnen meedenken en eventueel er ook op vooruitgaan.
Maak je gemeente nog minder aantrekkelijk door mogelijkheden voor de jeugd te beperken.
Pff ... DMP en Haelen.tk succes ... wederom!
 
GEMEENTEN (N)

Hier ook al hetzelfde gekloot
Altijd al veel respect gehad voor DMP. Vanaf het begin af aan Mikel gesteund met zijn feesten. Vind het diep triest dat deze jongens van DMP en Haelen zo worden afgestraft door de gemeentes. Deze jongens willen wat voor de limburgers betekenen met feesten geven. Vind dat de gemeente eerst de illegale asperges plukkers moeten aanpakken, De oudbollige stijl van leven (bedoel die ambtenaren he) etc. Kan zo wel ff een half uur doorgaan. Mikel onze steun vanuit noord-holland had je al en je kan nog steeds op ons rekenen
laatste aanpassing
hoezo vanwege het hoge drugsgebruik? en al die mafkezen die bezopen zijn die MEER ellende veroorzaken? en al die anabolenprutsers die ruzie uitlokken? Ze nemen weg waar wij plezier in hebben :no:
tis ook overal wat met die zeik gemeentes:S
Werkzaam bij Partyflock
Jammer hoor. Doorgaans leuk contact met je gehad!
Succes met je laatste event!
Als Haelen.tk-er van het eerste uur altijd met plezier met je samengewerkt! Bedankt voor de mooie tijd en wie weet wat de toekomst nog brengt!

:respect:
 
Uitspraak van Ruud Awakening op dinsdag 22 juni 2010 om 14:45:
Bedankt voor de mooie tijd en wie weet wat de toekomst nog brengt!

Idem :respect:
 
Hey Mikel, is kut voor je, na al die tijd, werk en geld die je er in hebt gestoken. Maar door tegenwerking van de gemeenten gaat er hiermee ook een mooi concept verloren in het Zuiden van Nederland!

Veel suc6 met je laatste afscheidsevent!!
laatste aanpassing
 
Artiest {SHOWLIST artist 13438, 76468}
dikke shitzooi sterkte gaste hoop idd dat jullie trug kome in the near future
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 22 juni 2010 om 15:47:
dikke shitzooi sterkte gaste hoop idd dat jullie trug kome in the near future

inderdaar!!! @ maastricht music hall bvb :p
Heel erg jammer... Ben in het verleden ook naar Atomico geweest...
Erg triest dat politiek enorm tegenwerkt...
Zeker trieste zaak..! maar Bedankt voor de dikke feesten door de jaren heen !
heel jammer dat er tegenwoordig veel feesten niet door mogen en dat steeds meer tenten moeten sluiten. slappe smoesjes als bijv. het drugsgebruik terwijl in discotheken waar gedronken wordt er veel meer agressie is volgens mij maargoed.
als stichting blijven we nog bestaan, zullen zien wat dat nog gaat brengen :yes:
laatste aanpassing
Stel je toch eens voor dat de jeugd wat te doen heeft en onder de pannen is, poeh poeh dat kan natuurlijk niet.
:rot:
ik ben letterlijk bij alle atomico's geweest en t was een beetje mn vaste stek geworden, toen de platte zaal dichtging was t best vergelijkbare alternatief haha!:P ik heb me altijd reuze geamuseerd en vindt jammer dat t zo moet eindigen!
respect voor allen medewerkers!!!
Tsja, de gemeentes moeten dadelijk natuurlijk niet raar opkijken als er steeds meer illegale feesten worden gegeven... Daar maken ze het zelf naar namelijk!!
Nooit op Atomico geweest omdat het altijd was lastig was met vervoer.
Maar heel jammer, één van de weinige hardcore concepten in Limburg die me aanspreken :)

Succes verder DMP & Haelen.tk !
 
dit is niet alleen bij jullie hoor bij ons in zeeland zeggen de gemeentes de feesten 1 a 2 weken van tevoren af omdat ze ook te weinig politie hebben naar zeggen van de gemeente uiteindelijk kom je er dan achter dat het voor die kut duitsers is die hier komen zuipen en rommel schoppen

sterke met jullie laatste feest
altijd minder zoiets te lezen...
dan kom lekker naar club zathura in brunssum ?
het zal wel weer eens niet de overheid zijn die het feesten onmogelijk maakt, willen ze nou echt dat alle organisaties de underground in gaan?

Dynamike, heel veel succes in je verdere toekomst. Altijd met plezier je persberichten gelezen en veel :respect: gehad voor je 'value for money'-principe.
Mikel en de club,

heb altijd met veel plezier voor jullie gedraaid en promotiemateriaal gemaakt en heb in de afgelopen jaren gezien met hoeveel toewijding en geloof in het concept er werd gewerkt door de club. Helaas heeft het neit zo mogen zijn dat Atomico in deze hoedanigheid voort mag bestaan, maar de redenen daarvoor liggen helaas voor de hand. Bezoekers die geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben en het voor een grote groep verpesten, en dan de manier waarop een gemeente erop reageert. Hopelijk worden de kleinere feesten van jullie hand net zo succesvol en snapt de trouwe aanhang hoe je een dergelijk feest op een positieve manier kunt laten verlopen (y)

Succes mannen :bier: