Partyflock
 

D-Block & S-Te-Fan en Noisecontrollers op Fusion of Dance Festival

gepubliceerd door , op
Grote namen zijn te bewonderen tijdens dit festival en om dat levendig te maken heeft de organisatie
D-Block & S-te-Fan en de Noisecontrollers geïnterviewd. Ze hebben serieuze en hilarische vragen aan ze kunnen stellen en beide gaven ze op een eigen manier antwoord. D-Block & S-te-Fan benoemen ze als ‘kort maar krachtig' en de Noisecontrollers kunnen benoemd worden als vrolijk en ‘truly in love with hardstyle'!

D-Block & S-te-Fan
D-Block & S-te-Fan zijn nu alweer een paar jaar actief als DJ-duo. Via de shopmanager van een platenwinkel in hun woonplaats zijn ze met elkaar in contact gekomen en destijds kwamen ze tot het idee om samen te gaan werken. Dit beviel zo goed dat ze in 2005 hebben besloten om ook daadwerkelijk te gaan draaien als duo. Waarom ze voor de muziekstijl gekozen hebben die ze op dit moment draaien is makkelijk te beantwoorden: 'Hardstyle vinden we supervet. De muziek is energiek, maar je kan er toch je gevoel en emotie in kwijt. Daarnaast is het gewoon lekkere feestmuziek'. De DJ's halen hun inspiratie voor muziek echt overal vandaan; de zon, een andere plaat, een leuke gebeurtenis. 'Het maakt niets uit, in ons hoofd is het vierentwintig uur per dag een muziekfabriek'.

Op de vraag wie hun grote voorbeelden op muziekgebied zijn antwoorden ze beide de Swedish House Maffia. 'De muziek is erg cathy en euforisch, maar toch is het gevoelige housemuziek. Hier houden we zelf erg van. Daarbij klinken hun producties echt strak. Verder denken we dat iedereen in zijn leven wel beïnvloed wordt door de grote der aarde op muziekgebied'.

De belangrijkste ingrediënten om tot een spetterend optreden te komen is voor hun een enthousiast publiek. 'De energie die je van het publiek krijgt is altijd de maak of kraak-factor van een optreden!' Toen D-Block & S-te-Fan nog niet bekend waren bezochten ze vaak de feesten waar ze nu zelf optreden. 'Dat is echt tof, we komen zelf ook echt uit deze scene en heel ons hart is hardstyle'

Tot slot wordt hen gevraagd hoe hun dag eruit ziet als ze nog maar één dag te leven hebben. 'Nog één keer draaien voor iedereen die ons gesupport heeft de afgelopen jaren. We zouden niets liever doen dan dat!'

Noisecontrollers
De manier waarop Bas en Arjan elkaar hebben ontmoet is een apart verhaal. Ze waren beide actief op een internetforum dat over hardstyle ging en vroegen zich af hoe een bepaalde sound gemaakt werd. Om hier achter te komen leek het hun een leuk idee om er samen aan te werken in een studio. Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf dat moment is Noisecontrollers geboren! Inmiddels draaien ze alweer drie jaar samen en ze produceren zelfs al vijf jaar. De muziekstijl die ze op dit moment draaien hebben ze simpelweg gekozen omdat ze al actief waren met het produceren van hardstyle. 'Niets is leuker dan de muziek draaien die je ook zelf maakt. De reden dat we hardstyle zijn gaan produceren is omdat geen enkele sound zo knalt als een goede hardstyle plaat'.

De inspiratie voor hun muziek vloeit voort uit verschillende dingen. 'Soms horen we een mooie melodie in een klassiek stuk of uit een film, denk bijvoorbeeld aan Samara uit The Ring, of we horen op straat een mooi geluid en dat maken we dan na. Maar het kan bijvoorbeeld ook door onze gemoedstoestand komen'. Op de vraag wie hun grote voorbeelden zijn op muziekgebied geven ze niet hetzelfde antwoord. Bas' grote voorbeeld is ‘The art of noise'. 'Deze band was de voorloper van het gebruiken van samples in elektronische muziek. De manier waarop ze dat deden vind ik briljant'. Het grote voorbeeld van Arjan is Beethoven. 'Hij verrast mij nog steeds met zijn composities.'

De ingrediënten om tot een spetterend optreden te komen zijn voor Bas en Arjan: goede platen, een goed humeur en heel veel liefde voor hardstyle! Zelf hebben ze al veel bizarre dingen meegemaakt tijdens optredens. Het meest vreemde dat ze meegemaakt hebben was dat er een meisje op hun klom terwijl ze aan het draaien waren. Hier konden ze achteraf wel hard om lachen.

Natuurlijk wil je nog meer over Noisecontrollers te weten komen, daarom zijn hen tien stellingen voorgelegd. De stelling die het dichtst bij hen ligt hebben ze uitgekozen.

Indoor / Outdoor
Bas: Dit hangt af van het weer, maar bij perfecte omstandigheden zou ik niet kunnen kiezen
Massaal / Klein & knus
Bas: Klein & knus Arjan: Massaal
Met MC / zonder MC
Beide: met MC
Links / Rechts
Bas: Ik ben rechtshandig maar heb 2 linkerhanden. Ik zou het dus echt niet weten
Produceren / Draaien
Beide: Produceren
Innerlijk / Uiterlijk
Beide: Uiterlijk
Samen draaien / solo gaan
In koor: Samen draaien!
Drank / Drugs
Beide: Drank
Trance / Techno
Bas: Trance Arjan: Techno
Droomvrouw / Draaipartner
Beide: Uiteraard droomvrouw

Tickets à 29,50 zijn verkrijgbaar via fusionofdance.nl, paylogic.nl of bij een van de 400 Primera winkels.
www.fusionofdance.nl

6 opmerkingen

 
Leuk!

Heb d'r zin in, nog maar 1,5 week! :D
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 11 mei 2010 om 11:54:
nog maar 1,5 week!

moet verdomme wel beter weer worden :[

maar goed, zon of geen zon het dak gaat eraf! (spreekwoordelijk dan :rot: )

:bier: :bounce:
helden :respect:



:D
Noisecontrollers gaat mooi afsluiten, hopelijk net zoals op inQontrol!!
 
Artiest {SHOWLIST artist 59588, 44129}
Uitspraak van musicfreak88 op woensdag 12 mei 2010 om 21:02:
Noisecontrollers gaat mooi afsluiten, hopelijk net zoals op inQontrol!!

Dat mag van mij ook wel ja! (L)

Haha dan weer met zijn allen gaan zitten..en dan! :cheer: :bounce: