Partyflock
 
­ Nederland

Bekendmaking eerste artiesten Solar Weekend
Alle early birdies zijn gevlogen

gepubliceerd door , op
Weer eerder dan vorig jaar zijn de Early Birdie-kaarten voor Solar Weekend uitverkocht. Met dat nieuws startte Extrema zojuist de reguliere voorverkoop van het creatieve crossoverfestival. Om dat te vieren werden alvast de eerste artiesten van de programmering van Solar Weekend 2010 bekendgemaakt. Op 6, 7 en 8 augustus zal bij het recreatiestrand ‘De Weerd' in Roermond de zesde editie van Solar Weekend plaatsvinden.

Naast de vertrouwde area's zoals de Spiegeltent, de Main Stage en natuurlijk de House of House, dit jaar “Tree House” genaamd, is er veel ruimte op de programmering voor zogenaamde hostings. Hiphopcollectief Missin' Link rukt uit naar Roermond en op de Main Stage wordt gehiphopt met onder meer Fakkelbrigade en The Opposites. De programmering van het hoofdpodium varieert verder met een brede programmering van Caro Emerald tot Peuple de l'Herbe en natuurlijk sluit elke festivaldag af met knallende dance-acts! Die worden later bekendgemaakt.

Verder is op de Solar-zaterdag een area gereserveerd voor het Amsterdamse collectief Dekmantel. Op het program onder meer artiesten zoals de legendarische Detroit-mixheld Theo Parrish, I-F, Dekmantel Soundsystem en de live disco funkhouse van Space Dimension Controller die zijn Nederlandse debuut heeft op Solar! De volgende dag staat de meer dubby kant centraal. De wereldberoemde gastheer houdt organisatie Extrema echter nog even wijselijk geheim. Wel liet ze weten dat die dag Fiedel (Berghain/Panoramabar) een dj-set zal komen doen!

Daarbij komt dat Solar weekend dit jaar weer een tent voor beide festivaldagen volledig heeft gewijd aan een solide technoprogrammering. Zo staan onder meer Karotte, Joris Voorn en een live-set van Martin Buttrich op het program voor de zaterdag en sluit Chris Liebing de zondag af. Maar er is meer. Veel meer. Op zaterdag 8 mei wordt een gedeelte van de line-up bekendgemaakt via het radio 3FM-programma Sense of Dance. De aanvullende artiesten volgen dinsdag 11 mei via organisator Extrema zelf.

In het Solar-weekend herrijst het creatieve dorp van Solar en... voor de vakantiegangers en -gangsters wordt er allicht al gefuift op vrijdag 6 augustus tijdens de roemruchte preparty vanaf 16:07 uur op de evenzo legendarische Solar Strandcamping om je vakantie compleet te maken! Alle Early Birdies zijn inmiddels dus uitverkocht. Het overgrote deel van die kaarten zijn vakantietickets, inclusief Strandcamping. Dus er is nog een beperkt aantal campingplaatsen beschikbaar...

Voor de creatieven die zich nog willen inschrijven om mee te bouwen aan Solar weekend, is dit een allerlaatste oproep. Er zijn nog enkele plaatsen vrij op het Solar-dorp. Heb je een cool concept dat perfect zou passen op het festivalterrein van Solar Weekend, download dan het inschrijfformulier op SolarWeekend.com, vul 'm snel in en stuur het terug! Wie weet kom jij je ding doen in het Solar-dorp.

Ook leuk: op Extrema's andere zomerfestival Extrema Outdoor wordt alvast opgewarmd met een heuse Solar Area. Daar vindt je op zaterdag 17 juli de relaxte, creatieve vibe die Solar eigen is met daarbij natuurlijk een een bijzonder brede programmering met onder meer de lome reggae en dub van Boom-Shaka-Lak Soundsystem, hiphop van The Flexican met MC Sef, de VAgEgASTEN HENZEL & Disco Nova en dikkevette dupstep van Gomes & Brutuzz. Laat die zomer maar komen!

Solar ticket specs
Vakantieticket €79,- (ex fee + een-beter-milieu-begint-bij-jezelfborg) 2 dagen + camping van vrijdag 6 t/m maandag 9 augustus Incl. Solar Preparty (vrijdag) en Camping Party (zaterdag) op de Solar Strandcamping! Weekendticket €59,- (ex fee) 7 + 8 augustus, beide dagen van 11.01 tot 23.00 uur

Dagtickets voor de zater- of zondag zijn vanaf heden verkrijgbaar en kosten €45,- per stuk.

16 opmerkingen

niet de minste eerste namen :D
ziet er al leuk uit idd!

toch wacht ik de hele line up af! :yes:
Joris! Dan ken het al nie meer verkeerd
Artiest {SHOWLIST artist 54842, 33634, 1488}
Liebing! :D
 
I-F zeker vet, wordt nog een grote twijfel tussen Dance Valley of dit
 
chris geeft m van jetje !
Dacht dat ik naast de early bird kaartjes had gegrepen, maar niets is minder waar.
Kom maar hier met die DVD van het GE-NI-A-LE paradijs genaamd: Solar Weekend Festival :D
Werkzaam bij Lakeste
CHRIS LIEBINGGGGGG :respect:
Had nog niet durven dromen dat hij zou afsluiten in de dampende technotent :D

Verder ben ik erg blij met de Dekmantel area, wat anders dan men in het Zuiden gewend is.
Caro Emerald :lief:
God man, kan niet wachten tot het weer zover is! Solar = drie dagen de mooiste wereld!

:D
In 2003 geweest en prima bevallen, wellicht dit jaar weer maar eens kijken! De tot nu toe bekendgemaakte namen beloven veel goeds!
 
Juist de muziek spreekt mij niet aan, maar heb er vorig jaar toch een fantastisch weekeind gehad. De facilitieiten op de camping waren verschrikkelijk (douches bijvoorbeeld vaker dicht dan open) maar het festival was super gezellig en creatief opgebouwd :)
Karotte, Joris Voorn en Chris Liebing :)
Artiest Mr Tom
Martyn toch ook een area op solar?