Partyflock
 
­ Nederland

P.King op straat presenteert line-up Koninginnedag

gepubliceerd door , op
P.King op straat
1 april 2010
Op vrijdag 30 april kun je voor de beste mix van hedendaagse electronica weer de hele dag terecht bij de Koninginnedag stage van P.King op straat. Dit jaar hebben Karma Productions en P.King samen met DJ Broadcast gezorgd voor een veelzijdige line-up vol kwaliteit uit Nederland en Engeland. Op de hoek Vijzelstraat en Herengracht galmen vanaf 12.00 de warme klanken weer over de gracht.

Met Amsterdamse dj's Madou en Roolio van het leabel Love International begint de dag goed; deze twee heren stonden onlangs nog achter de decks bij Public Life, een van Londen's beste underground feesten. Een speciaal live optreden van de artistieke producer Arjuna Schiks staat 'Live' op het buffet tijdens de lunch. Arjuna's sound wordt gekenmerkt door organische synth's die doen denken aan de sound van de Amsterdamse dj-legende Dimitri. Een Koninginnedagfeest is niet compleet zonder Amsterdammer Don Melon. Deze house liefhebber pur sang staat al jaren achtereen te rocken in Nederland maar ook ver daarbuiten.

Verder natuurlijk bekend van de Ratio avonden in Trouw waar maandelijks house goeroe's als Doc Martin en Osunlade te zien zijn, warme deep house en slurpende Detroit Techno in de middag bij P.King. Hierna wordt het stokje overgegeven aan de heren van 360. Nuno dos Santos en Patrice Bäumel zijn twee uitzonderlijke muzikanten die met een mix van dubstep tot techno menig festival- en clubbezoeker al hebben veroverd. Daarnaast zijn beide heren afgelopen jaren druk bezig met het ‘droppen' van sterke releases waaronder Merging met Robert Owens en Roar op het Duitste label Get Physical. Mis deze back2 back tussen 15.00 en 16.30 vooral niet. Daarna is het tijd voor de verrassing van de dag, waarover natuurlijk nog niet teveel verklapt kan worden. De goede verstaander weet echter over wie het gaat als de omschrijving luidt; “twee Britse heren die doorgaans met een klap komen”. Estroe, de grande dame van de techno, is de volgende in het rijtje. Ze bracht eind 2009 een zeer goed ontvangen album uit op Connaisseur Recordings en is sinds kort fulltime muzikante. Prime time op Koninginnedag is daarom ook de juiste plek voor deze Amsterdamse top dj.

Als de avond valt en de techno rollers uit de tas moeten komen is het tijd voor Philip Young. Deze Amsterdammer maakt een flitsend jaar door en verscheen afgelopen zomer op ongeveer alle Hollandse festivals, van Welcome To The Future tot Mysteryland. Zijn remix van Massive Attack werd grijsgedraaid door top dj's als Karotte, genoeg redenen om hem de regie te geven over het op één na laatste uur van de dag. Genius Of The Crowd is zoals afgelopen jaren het knallende sluitstuk van deze mooie Koninginnedag. DJ's JAMA en Franklin Reeves geven het publiek een laatste uur met daarin een spetterende dosis house ‘anthems' gemixt met hedendaagse house en techno aan de Amsterdamse Gracht!

3 opmerkingen

Stamppot was altijd wel vet!