Partyflock
 

Crackhouse @ Klinch

gepubliceerd door , op
Crackhouse @ Klinch
23 maart 2010
“In den beginne was er Jack, en Jack had een groove…” welke houseliefhebber is niet groot geworden met deze profetische woorden? Maar ja, zo’n vijfentwintig jaar na de geboorte van house weet nog steeds geen hond wie die zogenaamde Jack eigenlijk is. Gelukkig komt daar vanaf vrijdag 2 april verandering in, tijdens zijn Nederlandse debuut op Crackhouse. Jack wordt vanavond vertegenwoordigd door niemand minder dan houselegenden Derrick Carter, Luke Solomon en Justin Harris. In een niets ontziende back-to-back-to-back marathon geven zij de Oude Zaal van de Melkweg een lesje jacking house voor gevorderden. Support komt natuurlijk van ons eigen ABC’tje Aron Friedman, Brent Roozendaal en Carlos Valdes.

Ergens midden jaren negentig liepen Derrick Carter en Luke Solomon elkaar tegen het lijf in één van de nachtelijke afvoerputjes van Chicago. Feestneus Luke Solomon had net gedraaid op een tegenvaller van een avond. De beteuterde Engelsman was in zo’n erbarmelijke staat van dronkenschap, dat Chicago’s bloedeigen relnicht Derrick Carter hem over zijn schouders heen wierp en meesleurde naar huis. Tijdens de daaropvolgende after bleken ze een soortgelijke visie op electronische muziek te delen. Zo werden de eerste plannen gesmeed voor het legendarische label Classic, dat een decennium lang (1995-2005) haar stempel drukte op de wereldwijde house. De ene househeld na de andere – van Rob Mello tot Tiefschwarz, en natuurlijk Carter en Luke Solomon zelf – leverde zijn bijdrage aan de indrukwekkende Classic catalogus.

Een aantal artiesten van Elite Music Management heeft de krachten gebundeld onder de naam Jack. Tijdens het Nederlandse debuut bestaat Jack uit Derrick Carter, Luke Solomon en Justin Harris. Zowel Carter als Solomon zijn oude bekenden van het Crackhouse-publiek. Carter zette de Oude Zaal vorig jaar in vlam met zijn alles verzengende boompty-house. Niet voor niets is hij al ruim tien jaar de grootste underground-dj van de VS. En nu Europa ook weer in de ban is van housemuziek, is hij ook aan deze kant van de oceaan weer razend populair. Luke Solomon heeft zich drie jaar terug van zijn beste kant laten zien met een wervelende acid-set op één van de eerste Crackhouse-edities. Samen met Justin Harris vormt hij het illustere duo Freaks. Op hun label Music For Freaks releasen zij al jaren de grilligste house van Britse bodem. En met hun hit The Creeps behaalden zij in 2003 zelfs een chart notering. Een album met zowel oud als nieuw werk is deze maand uitgekomen op Rekids.

Crackhouse houdt er zo haar eigen drieëenheid op na. Zoals gebruikelijk slaan Aron Friedman, Brent Roozendaal en Carlos Valdes de handen ineen voor een openingsset van formaat. Gedrieën weten zij als geen ander het sfeerbeheer naar hun hand te zetten. Laat je dan ook onderdompelen in een warm bad van dwingende vierkwartsmaten. Voor de visuele omlijsting van de Oude Zaal is Crackhouse ditmaal de samenwerking aangegaan met SAE (School for Audio Engineering). Ter afronding van hun kersverse VJ-opleiding aan het internationaal vermaarde onderwijsinstituut komen enkele van de eerste afgestudeerden van deze richting hun kunsten vertonen. Het is hun eerste optreden voor het grote publiek. En waar beter dan op deze veelbelovende editie van Crackhouse?

Bekijk het nieuwste Crackhouse filmpje via onderstaande link:
http://www.youtube.com/user/Joduhkoekuh#p/u

1 opmerking

luister nog vaak het setje uit 2008 (carter)
laatste aanpassing