Partyflock
 
­ Nederland

2 jaar Progressive City en still going strong

gepubliceerd door , op
2 jaar Progressive City en still going strong
21 december 2009
FeestProgressive City · 2 Years Anniversary
Datumdonderdag 24 december 2009
LocatieMerleyn
Twee jaar terug begonnen twee enthousiastelingen met het opzetten van een underground-houseavond in Nijmegen op de oh zo lastige donderdagavond, waarbij hokjes naar de denkbeeldige prullenbak werden verwezen. Liefde voor muziek en toegankelijkheid stonden en staan nog altijd voorop. In deze twee jaar heeft het concept velen leuke edities meegemaakt, met een waslijst aan kwalitatief goede dj’s die zich inzetten om de donderdagavonden tot een succes te maken. En dat alles vanaf het begin voor gratis entree! De organisatie is alle dj’s die onze feesten kleur hebben gegeven enorm dankbaar, want de avonden waren vanaf begin al een enorm succes.

Begin dit jaar kreeg Progressive City, dankzij het succes onderdak in Merleyn. De intiemste, gezelligste en een van de beste tenten op feesttechnisch-niveau in Nijmegen. Met vier zeer succesvolle edities achter de rug kan er geconcludeerd worden dat Nijmegen nog steeds vooruitstrevend is, en Progressive City een concept dat bij uitstek voor Nijmegen gemaakt lijkt te zijn. Voor deze speciale editie, die op donderdag 24 december plaatsvindt, hebben is niemand minder dan Dimi Angélis te gast. Deze jonge ouwe rot in het vak weet als geen ander hoe je een tent af kan breken! Verder zullen residents Niels van Mil en Reza Athar ook hun eer bewijzen voor dit geweldige concept.

Dimi Angélis behoeft eigenlijk geen enkele aankondiging, toch doen we het wel even. Want 2009 was toch wel het jaar van Dimi op productioneel niveau. Samen met zijn productiepartner Jeroen, bracht hij een wereldwijd zeer goed ontvangen release uit op het befaamde Duitse label Smallville en heeft daarmee een plekje in het househart van vele deep-house fans veroverd. En dat op een label dat nummers van deep-house legendes als Lawrence en Move D uitbrengt. Als dj is Dimi altijd al genadeloos geweest. Of het nou pompende techno is, of house in de diepste vorm, hij heeft altijd maximale controle over zijn publiek, en hij weet zijn sets ook altijd tot een hoogtepunt te brengen. Niet voor niets is hij een graag geziene gast op Awakenings. Speciaal voor vanavond gaat Dimi een house-set weggeven en hij heeft beloofd erg diep te gaan. Kortom nieuwsgierigheid alom, want zo’n topper in een intieme locatie kan alleen maar voor succes zorgen.

De opwarming wordt verzorgd door Niels van Mil en Reza Athar. Niels is vanaf het begin van dit concept al bij het feest betrokken en laat steeds weer zien, waarom hij tot een van de beste Nijmeegse dj’s behoort. Door zijn diep, eigenzinnige en gedurfde smaak, is hij een buitenbeentje in het Nijmeegse en hij behoort daarom ook tot een van de vaste krachten van het Progressive City team. Zijn beatfreax podcasts geven weer hoe hij draait, met soul, funk en jazz overgoten house/disco van de bovenste plank en zo retro als het maar kan zijn.

Reza Athar, de organisator en tevens ook resident, zal de boel opwarmen. Zijn stijl kan het beste omschreven worden als sexy, ingetogen en episch tegelijkertijd. Hij weet met zijn sound het publiek in de vroege uurtjes al in de stemming te brengen. Ook op kerstavond kun je Progressive City gratis bezoeken. Kom dus voor het bezoek van je ouders/schoonouders gewoon langs en vier de kerstavond en Progressive City’s 2 jarig bestaan van harte mee!

1 opmerking

op kerstavond feesten? en mijn ouders/schoonouders dan?








tip: neem ze mee :)!