Partyflock
 

Met 300MPH de Kerst door

gepubliceerd door , op
Met 300MPH de Kerst door
10 december 2009
Kerst komt met rasse schreden naderbij en dat betekent voor veel mensen drie dagen vol met familie, veel en lekker eten, cadeaus en een hoop gezelligheid. Maar na al dat eten en gezelligheid is het tijd voor een fijn Toetje en dat serveert 300MPH op zaterdag 26 december in de Catwalk in Rotterdam. Met live acts van Julien Chaptal, Rauwkost en Mulder en dj sets van Edu Imbernon, Joey Daniel, Kadir Pelit en Jeff Moore heeft 300MPH de perfecte ingrediënten samengebracht voor het lekkerste toetje dat je in jaren op tweede kerstdag voorgeschoteld hebt gekregen.

In oktober van dit jaar maakte 300MPH de overstap van Factory010 naar de Catwalk als vaste thuisbasis en dat bleek een goede keuze te zijn. De kick-off met een vijf uur set van Raresh overtrof de stoutste verwachtingen en sterkte de heren in de gedachte dat lange sets en de Catwalk perfect bij elkaar passen. En lange sets kan je verwachten in het nieuwe jaar. Zo haalt 300MPH Loco Dice terug naar de Maasstad op vrijdag 29 januari en ook James Holden reist af naar de Catwalk voor een lange set op vrijdag 5 februari. Maar eerst wordt het jaar op een mooie manier afgesloten. Deze editie geen lange set van een internationale dj held maar een bomvolle line-up met een zeer gebalanceerde mix live acts en dj’s zoals je gewend bent van 300MPH.

Julien Chaptal stond al een flinke tijd op het verlanglijstje van 300MPH en nu maakt hij dan eindelijk zijn opwachting. De Nederlandse Fransman brak dit jaar internationaal hard door na de lancering van zijn album ‘Tokens’ en de release van dikke hits als ‘Mamdaye’, ‘Dancer’ en ‘Collider’ die wereldwijd door alle grote dj’s gedraaid opgepikt werden. Dit resulteerde in boekingen in alle grote clubs in Europa. Maar kerst viert hij lekker in Nederland om zijn debuut in de Catwalk te maken met een vette live set.

Net zo live en waarschijnlijk even zo vet zijn de sets van Rauwkost en Mulder. Rauwkost is het afgelopen jaar uitgegroeid tot één van de favoriete acts van 300MPH. Hun specifieke mix van house en techno slaat overal in als een bom en zeker in de Catwalk komt hun sound perfect tot zijn recht. Recentelijk gaven zij nog een erg leuk interview aan Partyflock en het is aan te raden dit eens te lezen als je wat meer wilt weten over de twee heren. De laatste live set deze avond komt van 'new kid on the block' Mulder. Met een zeer dikke live set verovert hij snel de harten van dance minnend Nederland en in de voormalige fietsertunnel komt zijn sound perfect tot zijn recht, iets dat hij al bewees tijdens zijn optreden tijdens Dik in september.

De internationale inbreng komt deze avond van Edu Imbernon. Pas twintig jaar oud en wereldwijd door de muzikale kenners nu al zeer geprezen. Bijna wekelijks brengt hij een dikke track uit (solo of samen met zijn maatje Coyu) op ’s werelds meest prominente labels en het werd dus hoog tijd om deze jonge held naar Nederland te halen. En dat kan je aan 300MPH wel overlaten want de Maasstedelijke techno heren weten verdomd goed waar Abraham de mosterd haalt en zij voorspellen dan ook dat Edu wel eens de sensatie van 2010 kan gaan worden. Joey Daniel is als resident en geestelijk vader van het concept natuurlijk van de partij. De sound van Joey en Edu blijkt erg goed bij elkaar te passen en zij doen daarom een twee uur durende back2back set deze avond.

De line-up wordt gecomplementeerd door het Rotterdamse duo Kadir Pelit en Jeff Moore. Kadir mag wel worden bestempeld als held in wording. Rotterdam heeft hij al dik veroverd met zijn zeer eigenzinnige sound en de rest van Nederland is komend jaar aan de beurt. Jeff Moore is verantwoordelijk voor de opening van de avond en dat kan je aan hem wel overlaten. Zijn dikke groovende sound is de perfecte inleiding voor een stomende avond in de Catwalk.

Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een geweldige tweede kerstdag. En om de kosten tijdens deze toch al dure kerst wat dragelijker te maken, zijn de kaarten voor 300MPH slechts een tientje in de voorverkoop! En wees op tijd met het aanschaffen want tweede kerstdag is één van de meest populaire stapavonden in het jaar en de teleurstelling van te laat zijn voor een uitverkocht feest kan je altijd beter voorkomen.