Partyflock
 
­ Nederland

Smakelijke Sneakerz eindejaarseditie in Panama

gepubliceerd door , op
Smakelijke Sneakerz  eindejaarseditie in Panama
30 november 2009
Voordat de kerstboom weer van zolder mag, tuigt Sneakerz voor de laatste keer dit jaar haar decor op in Amsterdam. Op zaterdag 12 december besluit zij de reeks van 2009 in club Panama met een speciale uitsmijter! Gekozen is voor een extra sappige line-up, die garant staat voor een ononderbroken serie kwalitatieve housesets. In volgorde van verschijning staan van 22.00 tot 04.00 uur in het theater paraat: Youri Donatz, René Amesz, Groovenatics, Ralvero, Skitzofrenix, Erick E en Gelazer! (Shagspeare & Lady Bee) ft. Franky Rizardo, met vocale support van MC Gee en Mo MC. Ook in de studio dendert de Sneakerz house gestaag door via sets van Youri Donatz, Baggi Begovic, Veron en DJ Marcel.

Line-up: ervaren formaties
Aan de aftrap in de hoofdzaal staat Youri Donatz. Momenteel laat hij zich vooral sterk gelden als producer, met een sound die hem als veelzijdig muziekmaker in de markt zet. Zo verrijkt Youri zijn producties graag met soulvolle klanken, iets dat duidelijk terug te horen is in zijn laatste release 'Mysteryland'. Maar de donkere paden van stevige tech-house zijn hem ook niet onbekend, wat hij samen met maatje Franky Rizardo onlangs aantoonde met de titels 'Wanna Be (Freak)' en 'I Like This Sound'. Laatstgenoemde track maakte grote indruk op Fedde le Grand, die besloot het nummer uit te brengen op diens label Blackbird. Daarmee lijkt voor de makers een nieuwe deur naar succes geopend, aangezien Youri en Franky nu de eer is gegeven om remixen te produceren op Blackbird/Flamingo Recordings (de plaat 'Back 'n Forth' van Fedde le Grand ft. Mr V, plus de nieuwe track van Shermanology). Op 12 december zijn de heren verantwoordelijk voor de kop en staart van de avond, als Youri om 22.00 uur de theaterzaal opwarmt – en zich om 02.30 uur verplaatst naar de studio voor de slotact – en Franky Rizardo samen met Gelazer! vanaf 03.00 uur afsluit in het theater.

Het tweede kopstuk in de theaterzaal is René Amesz, de nieuwe aanwinst in de artiestenstal van 1Management. Als gerespecteerd producer strooit hij onophoudelijk met eigenzinnige tracks, en heeft hij onlangs een zakelijk partner gevonden in Baggi Begovic. De twee hebben hun stijlen laten samensmelten in de release 'Paso', een sterk golvende houseplaat die getekend is op het label 4Kenzo Recordings. Deze track komt tijdens Sneakerz ongetwijfeld voorbij, als beide makers apart van elkaar hun set mixen. Binnenkort zijn ze in duovorm ook live te bewonderen, met back-to-back sets op de Extrema evenementen 'Fabulous' (28/11 in Den Bosch) en 'Extrema Re:Create' (31/12 in Eindhoven).

Een duo dat al veel langer samenwerkt, is Groovenatics. Gewapend met nieuwe houseknallers uit eigen keuken nemen zij in het theater om 23.30 uur het wiel over. Een track die een uitlichting verdient is de remix van 'Nightshift', die de Groovenatics onlangs samen met Nikola produceerden voor het internationale label Strictly Rhythm. De productie wordt wereldwijd lovend ontvangen en krijgt momenteel support van onder andere Erick Morillo en de Swedish House Mafia. Reden temeer dus om aandachtig het optreden van de Groovenatics bij te wonen, met daar achteraan Ralvero en Skitzofrenix – beiden begeleid door Mo MC.

Na de frisse opening is vanaf 02.00 uur het piekmoment bestemd voor de meest ervaren Sneakerz dj, namelijk: Erick E. Tijdens deze speciale clubeditie in Panama laat de aanvoerder en bewaker van het Sneakerz concept als vanouds zien waar de echte Sneakerz sound voor staat. Zo keert Erick E voor het eerst sinds eind 2008 weer terug op deze vertrouwde bodem in Panama. Aan zijn zijde staat MC Gee, waarmee hij onlangs in Rotterdam en Utrecht nog schitterde op de grootschalige Housequake edities in respectievelijk de Cruise Terminal en Central Studios. Samen met ROOG treden de mannen dit jaar nog driemaal in de spotlights; met kerst in Den Haag (25/12 Paard) en met Oud & Nieuw in Eindhoven (Extrema Re:Create) en Rotterdam (Factory 2010). Kijk voor meer informatie op: www.housequake.nl.

Als bekroning op hun vaste bijdrages in de studio, krijgt het Gelazer! team een eerbetoon in de theaterzaal. Van 03.00 tot 04.00 uur verzorgen Shagspeare en Lady Bee samen met Franky Rizardo de slotset, uiteraard in afwijkende trend om ook na de hoofdact het pleziergehalte hoog te houden. Naast de besproken artiesten komen in de studio ook sets van Veron en DJ Marcel voorbij. Tickets voor Sneakerz op 12 december als origineel Sinterklaascadeau nu te bestellen via: www.sneakerz.nl en www.1management.nl. Kaarten bedragen 15 euro.