Partyflock
 
­ Nederland

Volgroeid Housequake spektakel keert terug in Utrecht

gepubliceerd door , op
Machtig. Energiek. Sensationeel. Overdonderend. Het woordenboek schiet haast tekort om de shows van Housequake afgelopen oktober te omschrijven. Stijf uitverkochte zalen werden professioneel platgewalst; de fans achterlatend in staat van opperste vreugde. Op 17 oktober trad Housequake voor het eerst aan in de Cruise Terminal in Rotterdam. Een week later leek op 24 oktober het huis te klein voor de massa die zich samenpakte tijdens het exclusieve optreden in de Panama.

Daar gaven publiekslievelingen ROOG, Erick E en MC Gee tijdens het Amsterdam Dance Event hun visitekaartje af aan het internationale publiek van het feest 'Go Dutch'. Voor wie er niet bij kon zijn, is er goed nieuws: op zaterdag 14 november herhaalt Housequake het spektakel in Utrecht, met een grootschalige editie in de Central Studios. Koop je kaarten nu via www.housequake.nl en mis het niet!

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat Housequake naar Utrecht afreisde. Goede herinneringen worden gekoesterd aan de album release party van 'Housequake Volume 1', welke plaatsvond in de Monza. Nu, drie jaar later en vele hoogtepunten verder, zijn de mannen in volgroeid formaat terug in Utrecht, en gaan ze voor de overtreffende trap. Dat betekent: groter, beter en meer spektakel! Het optreden wordt tot in de puntjes voorbereid. Er is geïnvesteerd in een hoogwaardig geluidssysteem van Funktion One, die de housebeats ruisloos uit de boxen laat golven. Kleurrijke DVD-animaties spelen haarscherp op grote LED-schermen en met de draaikunsten van ROOG en Erick E erbij opgeteld is het evenement bij voorbaat al een 'must-see' voor de echte houseliefhebber.

The road to the big rooms
Dankzij onnavolgbare optredens heeft Housequake zich in enkele jaren ontpopt tot een act voor wat men in het buitenland aanduidt als 'the big rooms'. Vanuit een spontaan idee is het concept organisch uitgegroeid tot één van de populairste houseavonden van het land. En dat is niet voor niets. Overal waar ROOG, Erick E en MC Gee het podium bestijgen, sluit housebeminnend Nederland massaal aan. Sinds het laatste optreden in Utrecht zijn er veel nieuwe extra's in het spel gebracht en is Housequake inmiddels veel meer dan alleen 'samen een setje draaien'. Het is een complete audiovisuele liveshow, met een frisse combinatie van herkenbare housetunes.

De pakkende mix van beeld, geluid en live gemixte samples en vocalen maakt Housequake tot een ervaring die het beste valt te omschrijven als een dance concert. Speels, herkenbaar en dynamisch; precies zoals house tegenwoordig moet zijn. In 2009 is het werkgebied tevens uitgebreid naar de studio, van waaruit de heren – na hun eerste succes met 'Shed My Skin' – gretig bouwen aan producties voor hun kersverse label 'Housequake Recordings'. Zo streeft Housequake met nog altijd groeiende ambitie op het uiteinde van 2009 af, met als 'trigger' voor de fans de voorzichtige aankondiging van het vierde compilatiealbum! Blijf op de hoogte via http://www.housequake.nl, http://www.facebook.com/housequakecrew.

In lijn van de stedentour van de afgelopen maanden, zijn op 14 november de Central Studios het perfecte station om Utrecht mee op sleeptouw te nemen. Laat je van 22.00 tot 05.00 uur onderdompelen in de échte Housequake sound, met 'on the side' sterke support acts van Baggi Begovic, Leroy Styles, Greg van Bueren en Groovenatics.

Rock the Bells, Fight Cancer
Op 14 november gaat Fight Cancer het publiek in om de bezoekers actief te betrekken bij de strijd tegen kanker. Onder het feestmotto 'wees vrolijk, dans, lach en geniet!' heeft de organisatie een ludieke actie bedacht om te benadrukken dat iedereen van het leven moet genieten. Fight Cancer gaat namelijk bellen blazen! Want wie wordt daar nu niet vrolijk van? Tegelijkertijd staan de zeepbellen symbool voor de breekbaarheid van het leven. Want zo snel als ze komen, kunnen ze – net als je zorgeloze leventje – in één klap weer verdwijnen als je met een levensbedreigende ziekte als kanker te maken krijgt. Fight Cancer maakt mensen bewust van de noodzaak van kankerbestrijding. Zij benadrukt dat je hier op een positieve manier aan kunt bijdragen. Ook de bezoekers kunnen dat op 14 november doen, met de bellenblazers die gratis uitgedeeld worden. Blaas mee en 'rock the bells to fight cancer!' Kijk voor meer informatie op: http://www.fightcancer.nl.

Radio Decibel
Luister in week 46 (maandag 9 t/m vrijdag 13 november) tussen 16.00 en 19.00 uur naar Dier op Decibel op Radio Decibel. Hier wordt dagelijks een Housequake Arrangement weggegeven! Met daarin: vier vrijkaarten voor Housequake in de Central Studios 14 november, consumptiemunten (te besteden tijdens het feest), een Housequake T-shirt en een gesigneerde CD: Housequake Volume 3. Voor wie nooit wat wint: enthousiaste Housequake bezoekers ontvangen aan het einde van de avond gratis een exclusieve Housequake mix cd, uitgereikt door het Decibel promotieteam. Met daarop niet alleen de heetste Housequake tunes, maar ook een persoonlijk woordje van ROOG, Erick E en Radio Decibel presentator Edwin Diergaarde. Leuk voor de terugreis en voor thuis!

Tickets
Kaarten voor Housequake op 14 november zijn bedragen 25 euro en zijn verkrijgbaar bij alle Primera winkels en online via: http://www.housequake.nl. Wees er op tijd bij, aangezien de vorige editie in Rotterdam ruim van tevoren was uitverkocht! Mits er nog kaarten over zijn, worden deze op 14 november aan de deuren van de Central Studios verkocht voor 30 euro.

3 opmerkingen

Beetje heel erg klef en overdreven persbericht zeg :P

'Stijf Uitverkochte Zalen', laatste 3 keer in Nederland anders helemaal niet uitverkocht...
Uitspraak van Sten1990 op woensdag 4 november 2009 om 14:53:
'Stijf Uitverkochte Zalen', laatste 3 keer in Nederland anders helemaal niet uitverkocht...

Onder welke rots heb jij gezeten? HouseQuake @ Cruise Terminal was gewoon uitverkocht.
Uitspraak van GlossyPictures op woensdag 4 november 2009 om 15:27:
Onder welke rots heb jij gezeten? HouseQuake @ Cruise Terminal was gewoon uitverkocht.

Okej, stond niet in de pf-geschiedenis van HouseQuake :rot:

Machtig. Energiek. Sensationeel. Overdonderend. Het woordenboek schiet haast tekort om de shows van HouseQuake afgelopen oktober te omschrijven

Dannog, hoezo overdreven...