Partyflock
 
­ Nederland

Smullen met Housequake in Rotterdam & Utrecht

gepubliceerd door , op
De laatste strandeditie bij Beachclub BLM9 en een verrassingsoptreden op het Sneakerz Festival zijn inmiddels afgevinkt en zo sluiten de mannen van Housequake (ROOG, Erick E en MC Gee) een memorabel zomerseizoen vol hoogtepunten af. Tijd om de mouwen op te stropen voor het clubseizoen, want op het menu staan twee extra grote, overheerlijke indoor edities. Om te beginnen worden op zaterdag 17 oktober de (draai)tafels gedekt in Rotterdam, waar de publiekslievelingen hun kleurrijke show in de Cruise Terminal aan je voorschotelen. Een maand later serveert het duo haar speciale recept in Utrecht, waar op zaterdag 14 november Central Studios wordt aangedaan. Twee keer Housequake op twee grote binnenlocaties; schuif aan en house mee!

Zaterdag 17 oktober: Cruise Terminal Rotterdam
Waar de strandfeestjes op Bloemendaal een gemoedelijk, intiem karakter hadden, pakken de heren van Housequake het zaakje in Rotterdam een stuk groter aan. De Housequake tour herpakt zich in volle glorie, en wil Spektakel bieden met een hoofdletter S. Er wordt uitgepakt met enorme LED-schermen op een fraai podium, een waanzinnige lichtshow, danseressen en entertainers, en zelfs aan een fruit- en cocktailbar is deze keer gedacht.

Gekozen is voor de Cruise Terminal, de bekende stijlvolle beurslocatie in het hart van de stad. Voor de deur een rode loper, binnen chique meubilair in strak design en een groot raamwerk dat uitzicht geeft op de Erasmusbrug; een ideale ontmoetingsplek voor zakenlui die regelmatig wordt afgehuurd voor de grotere bedrijfsevenementen. Maar op 17 oktober van 22.00 tot 04.00 uur even geen stropdassen en mantelpakjes! Want dan keert Housequake in zijn bekende formatie, ROOG, Erick E & MC Gee, voor het eerst sinds Oud & Nieuw terug in Rotterdam. In de grote zaal zullen de mannen drie uur lang tracks, samples, animaties en vocalen als een kunstwerk in elkaar vermengen en je eens te meer laten zien waarom zij al jaren de top van de house piramide in Nederland bemannen. Uiteraard worden zij bijgestaan door een aantal credible support acts.

Eer voor de opening is gegeven aan een lokale Rotterdamse held, namelijk Jasper Clash. Grootgebracht in het Zuid-Hollandse uitgaanscircuit heeft dit talent inmiddels optredens met de groten der aarde achter zijn naam staan. Zo heeft Jasper Clash zich met zijn diepe tribal house al laten gelden op avonden met Erick Morillo, Sébastien Léger, Dennis Ferrer en Todd Terry. Meer dan genoeg ervaring om ook in het voorprogramma van Housequake te mogen staan! De tweede act op het lijstje is Born to Funk, in tegenstelling tot zijn voorganger voor de Housequake fans geen onbekende. Met zijn gevoelige, soulgetinte housesound gaf hij de headliners al vaker een voorzetje, iets dat bijna naadloos aansluit op het werk van opvolger Baggi Begovic. Beide heren maken vooral furore vanuit de studio, waar ze aan de lopende band nieuwe eigen producties en remixen in elkaar sleutelen. Op 17 oktober hoor je er een aantal voorbij komen! Degene aan wie het stokje wordt overgedragen tot aan de Housequake hoofdact, is Jeroenski, die momenteel goed scoort met zijn productie 'Move Your Body'. Al met al heerlijk housevoer om mee binnen te komen.

Het verbasterde spreekwoord: 'zoals de ouden zongen, zo housen de jongen' vat het tijdsbeeld van vandaag prima samen. Hoewel deze vlieger voor Housequake niet volledig opgaat. Want met alle accapella's, creatief uitgespeld op groot scherm, is uitbundig meezingen voor de housefanaten juist wel onderdeel van het feest! Zo combineert Housequake het beste van twee uitersten in één concept en beleef je als bezoeker het geheel als een swingend dance concert. Want wie kan bekende songteksten als "We... are... your friends..." of "Sweet dreams are made of this..." nu niet foutloos afmaken? Het zijn juist deze kleine, herkenbare toevoegingen waardoor een avond in je geheugen blijft staan, iets dat ROOG en Erick E maar al te goed begrijpen.

Radio Decibel
Luister in week 38 (maandag 12 t/m vrijdag 16 oktober) tussen 16.00 en 19.00 uur naar Dier op Decibel op Radio Decibel en win een Housequake VIP arrangement! Met daarin: een etentje voor vier personen bij Café Rotterdam op zaterdag 17 oktober samen met de Housequake heren (!), vier vrijkaarten voor het Housequake feest in de Cruise Terminal, een VIP tafel met gratis drankjes, een Housequake T-shirt en een gesigneerde cd: Housequake Volume 3.

Zaterdag 14 november: Central Studios Utrecht
Na Rotterdam verhuizen de Housequake boys naar Utrecht, waar zij hun debuut in de Central Studios maken. Hier van 22.00 tot 05.00 uur house op z'n best, met ditmaal verantwoordelijk voor de aftrap van de avond: Greg van Bueren. Naast zijn werk voor Hardsoul profileert hij zich in de clubs ook regelmatig als soloact, iets waar hij sinds twee jaar met zijn concept Deepheat in Club NL een sterke basis voor heeft gelegd. Ook productioneel is hij zijn eigen weg ingeslagen, wat hij onlangs kracht bijzette met zijn single 'Waiting 4 U'. Het tweede Utrechtse uurtje is gereserveerd voor de protegés van Erick E, namelijk de Groovenatics. Het DJ-duo is de twintig pas amper gepasseerd, maar dingt nu al aardig mee in de volwassen wereld van houseproducers. Begin september kwamen de neefjes nog ijzersterk uit de hoek met hun nieuwe single 'Starlight', waarvoor de vocale support van MC yaNto is gevraagd. Nu staan ze voor de derde keer in het voorprogramma van Housequake, als symbool voor de nieuwe generatie house-DJ's. De opwarmsessie zal worden afgemaakt door Leroy Styles en Baggi Begovic.

Tickets en updates
Volg de Housequake stedentour naar Rotterdam en Utrecht en zorg dat je erbij bent! Kaarten zijn in de voorverkoop voor € 25 verkrijgbaar bij alle Primera winkels en online via www.housequake.nl. Deurprijs bedraagt € 30 maar aangezien de kaartverkoop voor Housequake in Rotterdam ontzettend hard loopt, zullen er niet veel kaarten aan de deur verkocht worden. Voor de editie van 14 november in Utrecht loopt tot 9 oktober een Early Bird actie. De eerste 500 kaarten zijn dan (via dezelfde voorverkoopkanalen) beschikbaar voor € 20 per stuk! Op de hoogte blijven van alle Housequake updates? Check: www.housequake.nl <http://www.housequake.nl/> , http://www.facebook.com/housequakecrew en http://www.youtube.com/housequakevideos.

5 opmerkingen

ahaa... en wat zien ik... ik ga voor 14 november :cheer: ennuh.. sorry hoor, maar ik ga NIET zingen :lol:
zoals de ouden zongen, zo housen de jongen, haha.. te stigamatiserend voor mij hoor :9
 
Kaarten voor Rotterdam zijn al laaaaaang in the pocket!

LOSSSSSSSS :woep:
Artiest Jame
wow...knettergek dat eerst youtube-filmpje!:jaja:
Dat wordt de 14e november.. Lekker (House)Quaken in Utreg me Stadtie!