Partyflock
 

Stekker Fest heeft programmering rond

gepubliceerd door , op
Stekker Fest heeft programmering rond
18 augustus 2009
Utrecht, 17 augustus 2009 – Na veel bloed, zweet en tranen is het dan eindelijk gelukt: Stekker Fest heeft in samenwerking met 360 en Funckarma een muzikale programmering uit de hoge hoed getoverd die er niet om liegt. En daar blijft het niet bij, want er is ook genoeg aandacht voor pret en creativiteit. En dat allemaal op 12 september aanstaande aan de Verlengde Hoogravenseweg in Utrecht.

Met meerdere nachtfestivals op diverse locaties heeft Stekker laten zien waar het om draait. Een portie fijne mensen bij elkaar, gecombineerd met veel creativiteit en ongelofelijk veel liefde. Voor de mensen die wel eens bij Stekker zijn geweest, is dat makkelijk te begrijpen. Voor mensen die denken "Stekker, wat is dat?" wordt het lastig en zullen ze het toch echt moeten ervaren of navragen aan een ontmaagd stekkervriendje of – vriendinnetje. Op geheel eigenzinnige wijze is Stekker ontstaan en zolang de speelplaatsen open zijn zal Stekker ook blijven bestaan. Dat zou niet kunnen zonder de vrienden van Stekker die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor Utrecht’s leukste feest. Dat zijn onder andere 030303, Vuig, Je-Moeder, het Ruilhuisje en natuurlijk alle artiesten 103 zich van hun beste kant hebben laten zien.

Voor Stekker Fest heeft de organisatie gekozen om de stages in te laten vullen door artiesten die al eerder geprofileerd hebben op een van de eerdere edities en in hun genre, zowel nationaal als internationaal, een belangrijke rol spelen. Artiesten die extra in het zonnetje gezet mogen worden volgens de organisatie.

Wat heeft Stekker Fest allemaal in de aanbieding op de tweede zaterdag in september? Om even kort te zijn: topsjit. In dit geval staat het voor een frisse programmering die zich uit in een podium waar electronica, acid en breaks de klok slaan en een area voor strakke en vooral moddervette house. Het eerste is gehost door Funckarma en het tweede door 360, ook wel bekend als het duo Patrice Bäumel en Nuno dos Santos.

Eerst Funckarma’s spot, en om maar meteen met de deur in huis te vallen: Plaid komt naar Stekker Fest toe om een live set te doen! En laat Plaid nu net een grootheid van het Engelse label Warp Records zijn. Verwacht prachtige electronica met een ruw randje. Wat kun je er nog meer verwachten? Speciaal overgevlogen voor alle freakboys en girls helemaal uit de States: Jimmy Edgar. De sound die hij uit zijn controllers jaagt is echt garantie voor een volle dansvloer.Hier blijft het natuurlijk niet bij, want Funckarma heeft echt alles op alles gezet om je vanaf begin tot eind bij de strot te pakken en pas rond 23 uur een keer los te laten. Speciaal voor Stekker uit het hoge noorden is een delegatie van het label Sending Orbs uitgenodigd. Het label viert dit jaar haar 5e verjaardag en heeft met haar kleine, maar uitgekiende discografie onder liefhebbers een grote reputatie opgebouwd. Op Stekker is er de kans de 3 nederlandse artiesten van dit label aan het werk te zien: Funckarma, Secede en Kettel.

Is dat alles? Nee, natuurlijk niet! Cupp Cave, Ard Bit, Back & Forth & Herrmutt Lobby maken deze ongekende live-programmering compleet, want ja bijna alle artiesten staan hier live achter de knoppen. Bijna alle artiesten, want waar zou Stekker zijn zonder de Utrechtse helden van 030303? Juist, helemaal nergens. Zij worden achter de decks bijgestaan de Cane, Funckarma’s alter ego.

Dat is dus één, nu op naar 360! Ook hier zijn kosten noch moeite gespaard om de programmering oorstrelend en vooral ook festivaltechnisch steekhoudend te krijgen. Speciaal voor Stekker Fest overgevlogen de uit Keulen afkomstige Ada. Dikke beats en soulvolle klanken gaan bij haar hand in hand. En ook haar releaselijst spreekt boekdelen: zo heeft ze al meerdere krakers op haar naam staan bij Kompakt en Areal. Uit zweden is Anders Ilar overgevlogen. Verwacht van hem een mengelmoes van electronica en deephouse. Hij was al eerder te gast op een 360-avond in Theater De Kikker, waar hij een diepe indruk achterliet. Daarom hoefde 360, die ook op Stekker Fest hun duit in het zakje doen, geen moment te aarzelen toen ze wisten dat hij nog vrij was op 12 september. Gaan we door naar Engeland. Vroeger, toen de Hacienda in Madchester, nu Manchester, haar hoogtijdagen kende, was Eddie Richards een van de resident DJ’s. En tot op de dag van vandaag is deze gerespecteerde rot in het vak nog steeds te vinden achter de draaitafels. Een andere veel jongere veteraan is Benny Rodrigues. Hij is na zijn optreden op de allereerste Stekker nooit meer teruggekomen voor een tweede legendarische set, maar nu is het dan eindelijk zover: Stekker Fest is blij hem weer te mogen verwelkomen! De uit Nijmegen afkomstige Monokreck maakt het rijtje hier af, hij gaat de 360 area openen.

Goed. Dat was voor zover het muzikale gedeelte. Natuurlijk is er nóg meer, want net als op iedere andere Stekker is er veel aandacht voor de creatieve uitspattingen die overal te vinden zijn. Daarom heeft de organisatie in willekeurige volgorde onder andere Pretzel in samenwerking met Varkens, Kassa 4, Je Moeder, Het enige echte Ruilhuisje, Zesbaans, Opgelucht, de Camping Coffee zone, Dixidate, OhMyTees en Sleurkunst in de persoon van Willemijn Wolters uitgenodigd om hun eigen invulling aan Stekker Fest te geven. In het verleden hebben ze al laten zien dat ze prima weten welke zeilen bijgezet moeten worden om er een doldriest festijn van te maken; op Stekker Fest gaan ze zichzelf overtreffen! Binnenkort meer info op zoekjestekker.nl over wat ze allemaal precies komen doen. Last but not least, de flyer. Altijd weer een genot om naar te kijken en ook deze keer opnieuw gefabriceerd door Baukje de Haas.

Het kan dus ook niet anders dan dat Stekker’s eerste echte festival de harten van menig liefhebber opnieuw gaat veroveren op 12 september 2009. Vanaf 12 uur in de middag tot 11 uur in de avond kan iedereen die ZIN heeft een dansje komen doen en een drankje komen drinken. Kaarten zijn te koop via Paylogic en kosten € 24,- exclusief fee. Nazomeren is een vak, en Stekker Fest is de vakbeurs.

12 opmerkingen

lekker!

Maar 360 zonder Nunu, Pitto en/of Patrice?

Vaag :P
laatste aanpassing
Werkzaam bij Stekker
Uitspraak van Wouter? op dinsdag 18 augustus 2009 om 11:14:
Maar 360 zonder Nunu, Pitto en/of Patrice?

...Daarom hoefde 360 Soundsystem, die ook op Stekker Fest hun duit in het zakje doen...

natuurlijk zijn Nuno en Patrice erbij! Pitto kan niet want die is de hele dag druk met rondrennen ;)
Kettel, Secede, Plaid, Ilar, woooow!
Uitspraak van |_() op dinsdag 18 augustus 2009 om 12:40:
Pitto kan niet want die is de hele dag druk met rondrennen ;)

Mag ook wel eens een keer!! Wij willen zweet op zn voorhoofd zien! ;)

Lodewijk moet draaien OLE OLE! (rollen omgedraaid)
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 14001, 46276, 35890, 35886}
Pim pam pet wat een pret.... Als het even kan langswippen! Ik weet toevallig ook nog een hele leuke after op één of andere stoffige zolderkamer voor erna... Dikke pretstift!!!!
zo dan! alle stekkers opgelet 220 op je contactpuntjes!!
erg mooie line up
Uitspraak van |_() op dinsdag 18 augustus 2009 om 12:40:
..Daarom hoefde 360 Soundsystem, die ook op Stekker Fest hun duit in het zakje doen...

Damn, wat ben ik een DUMBASS :P

Had er overheen gelezen :$
Artiest {SHOWLIST artist 68586, 3822, 70271}
Erg mooi. Ben dabeiiiii
Utrecht leeft B)