Partyflock
 
­ Nederland

Progressive City Special

anoniem gepubliceerd op
Op 10 juli vindt er een speciale editie van Progressive City in Merleyn, te Nijmegen plaats. Want dan krijgt de intieme locatie in het centrum bezoek uit Zuid-Afrika. Van een “rising star” en ook nog eens zeer talenvolle jongeman wel te verstaan. Culoe De Song is zijn naam,hij heeft door zijn enorm waanzinnig sterke en warme release op Innervisions, wereldwijd veel bekendheid verworven. Progressive City verhuist speciaal voor vanavond van de gebruikelijke donderdagavond naar de vrijdagavond. Alles wordt kortom uit de kast getrokken, om deze zomernacht, tot iets speciaals te maken.

Culoe De Song beleeft de droom van elke jonge producer. Namelijk een EP uitbrengen op de wereldwijd bekende label Innervisions, die door bijna alle grote dj’s door wereld wordt gedraaid. Maar zijn succes is hem zeker niet aan komen waaie. hij wist zich als een van de jongste producers ooit te kwalificeren voor de Red Bull Music Academy in Spanje en liet daar de aanwezige mensen horen, dat hij in staat is om met zijn zwoele, afro en melodie gerichte house mensen in volledige extase te brengen. Ook dit jaar was hij er weer van de partij, en heeft naar eigen zeggen, daar weer heel veel voldoening uitgehaald. Mede door zijn succes en die van zijn landgenoot en vriend Black Coffee, de Zuid Afrikaanse housescene op de kaart gezet.

Als DJ staat Culoe zeker zijn mannetje, hij wordt niet voor niets door Dixon als een van de meest talentvolle en misschien zelfs wel een van de beste dj’s gezien die er op het moment rondloopt en bewees dat enkele maanden terug met zijn mix voor de Resident Advisor podcast. De luisteraars van deze mix waren laaiend enthousiast over zijn platenkeus en mixing skills. Ook heeft hij paar weken terug op het Sonar festival een indrukwekkende indruk achtergelaten bij de bezoekers van het festival. Zijn muziek kan omschreven worden als warme, groovend en melodieus en diepe house, met veel ruimte voor Afrikaanse invloeden. Kortom Culoe heeft alles in zich om een avond tot een extase te brengen.

Progressive City’s resident van het eerste uur Niels van Mil, mag op deze heugelijke gebeurtenis natuurlijk niet ontbreken, en daarom verzorgt hij voor de opwarming van de avond, want als er iemand in Nijmegen is die zwoel, warm, diep en melodieus kan draaien, is Niels het wel. Om over zijn mixkwaliteiten nog maar te zwijgen.

De dj’s krijgen een van de meeste intieme locaties in Nijmegen tot hun beschikking, om dat voor elkaar te krijgen. Merleyn is namelijk niet groot en heeft een enorme charisma. Niet voor niets wordt het door haar bezoekers bestempeld, als de kleine tent, met de grote ambities. Er staat sinds kort ook een gloednieuwe geluidssysteem geïnstalleerd in Merleyn. Alle ingrediënten voor een top avond dus. En het is waarschijnlijk een van de laatste keren, dat je deze talentvolle jonge Zuid-Afrikaan in een kleine club als deze, aan het werk kan zien. Want alle tekenen voorspellen, dat hij binnen een afzienbare periode, door gaat breken. Mis het dus niet.

12 opmerkingen

culoe de song (Y) nette boeking,
helaas vandaag vakantie geboekt en dus niet aanwezig.
jammer man :)! fijn vakantie gewenst dan!

heel veel zin in :)!
nice:D alleen net te ver voor mij... anders was ik er sowiezo bij geweeest
Artiest Martinez
Uitspraak van ZAZAZA op woensdag 8 juli 2009 om 10:47:
nice alleen net te ver voor mij... anders was ik er sowiezo bij geweeest

idem
Uitspraak van ZAZAZA op woensdag 8 juli 2009 om 10:47:
alleen net te ver voor mij

achh... in nl is alles om de hoek man! aansteller :p
Artiest {SHOWLIST artist 74202, 35037}
Reyza, is er nog ergens een after? Neem ik mn CD mapje en mn koptelefoon ook mee:D:D

Vet
Wordt m zowiezo
Ik kies helaas voor de zaterdag Reyza! Culoe in Trouw.
Uitspraak van Thomas Laurén op woensdag 8 juli 2009 om 16:39:
Neem ik mn CD mapje en mn koptelefoon ook mee

haha beest!
Uitspraak van Pushkarev op woensdag 8 juli 2009 om 19:05:
Ik kies helaas voor de zaterdag Reyza!

jmmr man, maar in trouw gaat die ongetwijfeld ook rocken!
TIP 3: Progressive City @ Nijmegen, vrijdag 10 juli

Tienermeisjes opgelet, deze week in een discotheek bij u om de hoek (want morgen in de Amsterdamse Trouw): het achttienjarige Zuid-Afrikaanse wonderkind Culoe de Song. Boven 't bed die posters en vingeren maar.

link: http://www.djbroadcast.nl/news/newsitem_id=4231/DJB_Weekendwijzer.html
http://www.bar-weinig.nl/blog/index.php?entry=124
Uitspraak van Progressive City op donderdag 9 juli 2009 om 17:29:
TIP 3: Progressive City @ Nijmegen, vrijdag 10 juli

Tienermeisjes opgelet, deze week in een discotheek bij u om de hoek (want morgen in de Amsterdamse Trouw): het achttienjarige Zuid-Afrikaanse wonderkind Culoe de Song. Boven 't bed die posters en vingeren maar.

link: http://www.djbroadcast.nl/news/newsitem_id=4231/DJB_Weekendwijzer.html

HAHA