Partyflock
 

Derde editie van Fight cancer on Tour to Loveland Festival

gepubliceerd door , op
Derde editie van Fight cancer on Tour to Loveland Festival
29 juni 2009
FeestFight Cancer · on tour to Loveland Festival Site
Datumzondag 28 juni 2009
LocatieWaagplein
FeestFight Cancer · on tour to Loveland Festival Site
Datumvrijdag 10 juli 2009
LocatieGrote Markt
FeestFight Cancer · on tour to Loveland Festival Site
Datumzaterdag 11 juli 2009
LocatiePlein
FeestFight Cancer · on tour to Loveland Festival Site
Datumvrijdag 17 juli 2009
LocatieBeursplein
FeestFight Cancer · on tour to Loveland Festival Site
Datumzaterdag 25 juli 2009
LocatieBeestenmarkt
FeestFight Cancer Site
Datumzaterdag 1 augustus 2009
LocatieStoperaplein
FeestLoveland Festival Site
Datumzaterdag 8 augustus 2009
WinactieLoveland Festival actiegesloten
LocatieSloterpark
Op zondag 28 juni werd het startschot gegeven voor de derde editie van “Fight cancer on Tour to Loveland Festival”. Tijdens de gratis evenementen wordt er actief geld opgehaald voor Fight cancer, het jongerenlabel van KWF Kankerbestrijding. De tour staat synoniem voor dansen en feesten om het leven te vieren en stil te staan bij de mensen die dat niet kunnen. Ook dit jaar verlenen veel bekende dj’s hun medewerking en reizen mee met de tourkaravaan, die dit jaar een bijzondere tussenstop heeft tijdens de Amsterdamse Gay Pride.

De tour
Traditioneel gaat de tour van start in Haarlem (klik hier voor het filmpje), maar dit jaar doet de tourbrigade eerst Alkmaar aan. Tijdens de Alcmaria feesten staat Loveland namelijk op het podium op het Waagplein. Een extraatje volgens de organisatie, want de speciaal omgebouwde Fight cancer vuilniswagen wordt bewaard voor Haarlem. Hier wordt twee weken Later de echte kick-off gevierd op de Markt waarna er een afterparty zal plaatsvinden in de plaatselijke Club Stalker Daarna zijn Den Haag, Leiden en tweemaal Amsterdam aan de beurt. Opvallend is de tussenstop tijdens de Gay Pride. “Ten aanzien van een miljoenenpubliek willen we hier ons geluid laten horen. Het is een mooi moment in de tour en natuurlijk hopen we hiermee nog meer geld op te halen dan tijdens de voorgaande edities,” aldus Marnix, oprichter van Loveland. Het eindpunt van de tour is natuurlijk Loveland Festival in het Sloterpark in Amsterdam.

Belangrijke inkomstenbron
Fight cancer is het jongerenlabel van KWF Kankerbestrijding en werft op een onconventionele manier fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en begeleiding van jonge kankerpatiënten. Middels de tour kunnen Loveland en Fight cancer geld ophalen op een manier die de jonge doelgroep aanspreekt. Toeschouwers worden namelijk getrakteerd op een gratis feest, terwijl er een team van Fight cancer rondloopt om informatie te verschaffen en donateurs te werven. Zo wordt er ieder jaar een structurele bijdrage geleverd aan Fight cancer. Het resultaat mag er zijn. In 2007 leverde “Fight cancer on Tour to Loveland Festival” een bedrag van bijna 30.000,- euro op en 2008 was goed voor bijna 40.000,- euro. Zowel Loveland als Fight cancer zijn er op gebrand om ook in 2009 minimaal zo’n donatie te kunnen doen.

3 opmerkingen

 
(y)

Mag aannemen dat de donatie in 2009 50.000 euro gaat worden ;)
laatste aanpassing