Partyflock
 
­ Nederland

Dance-scene stelt Nederlandse DJ Award in

gepubliceerd door , op
Dance-scene stelt Nederlandse DJ Award in
4 september 2003
AMSTERDAM - Nederland krijgt dit jaar voor het eerst een echte DJ Award. De Nederlandse dancescene heeft daartoe besloten op initiatief van ID&T Magazine. De Dutch DJ Award (DDA) wordt op 29 oktober aanstaande voor het eerst toegekend. De dancescene verkiest de beste DJ voor een vakjuryprijs terwijl het Nederlandse publiek via vele websites kan stemmen op hun favoriete DJ voor het toekennen van de publieksprijs.

Ondank het feit dat Nederland inmiddels behoort tot een van de grootste dancelanden ter wereld bestond tot op heden in Nederland geen 'echte' DJ-prijs, wel een aantal dance-awards. Dit in tegenstelling tot omringende landen waar het verkiezen van de meest populaire DJ al lang gemeengoed is. De bekendste DJ prijs is die van het Britse tijdschrift DJ Magazine. De DDA wordt daarvan de Nederlandse tegenhanger.

Aan de verkiezing doen deskundigen, vanuit allerlei dance-gerichte organisaties en bedrijven mee, zoals boekingsbureaus en organisatoren. Zij werken beroepshalve dagelijks met DJ's en worden verzocht elk drie DJ's te nomineren, hetgeen moet leiden tot de verkiezing van de beste DJ Vakjuryprijs. Alle DJ's komen in aanmerking, dus niet alleen Nederlandse.

De publieksprijs wordt toegekend via een systeem van webvoting. Op de grootste dancegerichte websites van Nederland kan worden gestemd. Een systeem dat het zogenoemde IP-nummer van de ingelogde stemmer herkent, voorkomt dat mensen meerdere keren vanaf één computer hun stem kunnen uitbrengen. Het publiek kan kiezen uit een lijst van meer dan 200 namen, of daar zelf een DJ aan toevoegen. De websites gaan vanaf volgende week 'in de lucht'.

De 'Top 100' wordt gepubliceerd in ID&T Magazine van november, tegelijk met de uitreiking van de DDA. Die uitreiking vindt plaats in Club Panama in Amsterdam, aan de vooravond van het Amsterdam Dance Event, dat de volgende dag begint. Over de exacte invulling van die avond alsmede uitreiking, worden in een later stadium details bekend gemaakt. Nederland domineert al jaren de DJ wereld, met grote namen als Tiësto, Marco V, Sander Kleinenberg, Johan Gielen, Armin van Buuren en Ferry Corsten. Nederland is ook gastheer voor de grootste dancefeesten ter wereld, zoals Innercity, Dance Valley, Awakenings, Impulz, Mystery Land en Sensation.

32 opmerkingen

Vanaf maandag, uiterlijk dinsdag, kunnen alle bezoekers van Partyflock hun stem uitbrengen. De link van de site waarop dat kan zal hier maandag ook bekend worden gemaakt aangezien Partyflock meewerkt aan de tot stand koming van de publlieksprijs...

Waarvoor dank!
Tja wel leuk zoiets. Wordt de dancescene misschien niet meer onderschat door "onwetenden". Kan voordelen bieden in de toekomst, i.v.m. regelgeving rond feesten etc.
 
ik stem op ben liebrandt!
of doet tie nie mee?
:)
 
Ach je kan nog steeds meerdere keren je stem uitbrengen op 1 computer. De meeste IP-nummers worden dynamisch toegewezen. Je hoeft alleen maar je (kabel, ADSL)modem aan uit te zetten. En je hebt meestal weer een nieuw IP-nummer... 8) :gaap:
laatste aanpassing
 
En ikke op

YOJI BIOMEHANIKA

:bounce:
Zeg Funkenstein:

Sinds wanneer zijn adsl aansluitingen dynamisch? Alsmede kabel?

Gezien je leeftijd ben jij iig niet al te dynamisch...
laatste aanpassing
 
Artiest Kir.B
Ik wil niet lullig doen..., maar de meeste kabel verbindingen via "DHCP server"..., das wel dynamisch.., als je nog 'handmatig' staat loop je echt wel achter..., sorry hoor maar FunkenStein had wel gelijk.

Verder..
Tjeerdo!!, alles goed jongen?
hier wel hoor.., als we weer oud en nieuw doen komt hooguit Orchid draaien.., Kees in iedersgeval niet.., dus weet niet of het dan nog interessant voor je is..;-))

anyway.., greetz and spreek je
kir.B (a.k.a Boefje)

btw; je was snel met je reactie...
laatste aanpassing
Ik zie ze beiden overmorgen wel... ;)
<technisch gelul>Dat je internetverbinding via DHCP gaan wil niet automatisch zeggen dat je elke keer een ander IP krijgt. Bij Casema en/of Kabelsloom misschien wel, maar bij Chello, @Home en het overgrote deel van de ADSL-providers geldt dit zeker niet!

In dit geval toch wel jammer dat ik niet meer bij @Home zat. Daar was het behoorlijk 'easy' om een zooi IP-nummers te kapen. Dan is het maar een koud kunstje om onder b.v. linux een scrippie te bouwen en geautomatiseerd te gaan stemmen. :P

Daarnaast zijn er nog wel andere manieren waarmee men kan voorkomen (lees: bemoeilijken) dat je meerdere keren gaat stemmen.</technisch gelul>

Zal mij benieuwen of er hardcore DJ's in de lijst staan. (ik hoop het natuurlijk wel! :D)

Ik weet overigens nog niet op wie ik ga stemmen. Ik zie wel wie er in het lijstje boven komen drijven. :)
laatste aanpassing
Nog zoiets doms: Je gaat toch niet vertellen hoe je de boel gaat beveiligen? ;-) Kwaadwillenden gaan alleen maar gebruik maken van die handige informatie. :)
Helaas is het zo dat je dat moet doen omdat men anders bij voorbaat al de uitslag in twijfel gaat trekken... :(

En waterdicht is het natuurlijk nooit, maar ja, wie gaat er nu de hele dag op zijn favoriete DJ stemmen? %-)
Werd inderdaad wel eens tijd!!!
 
tERRiON, je kan altijd zelf nog een DJ opvoeren :-)

Tjeerdo, Ik moet er ook niet aan denken om de hele dag te gaan stemmen. :frusty: Die opmerking over veiligheid viel me op.
Maar genoeg technisch gelul.....

Ik heb ook wel een paar DJ's op mijn lijst staan.
Zou ook wel grappig zijn om te weten hoe alle leden van PartyFlock zouden stemmen... Idee?
Hmmz, ze willen moh vs hellraiser tuuwk snel voor zijn nu zij een moh awards hebben geplanned. id&t moet uiteraard wel de eerste zijn in nl ;P
laatste aanpassing
%-) %-) %-)

dat zal het zijn... :D
Haha, Johan Gielen "domineert" namens nl??

Maar ff serieus, het is leuk dat dancemuziek nu nog meer aandacht krijgt (in de vorm van djs) maar de populaire djs worden nu nog verder gehypt...

Kleine tegemoetkoming is wel dat de lijst uit een aanzienlijk aantal namen bestaat. Maar aan de andere kant is die Nederlandse vakjury ook maar gebonden aan het aantal artiesten dat in Nederland draait of niet...???
 
Tjeerdo 4 september 2003 21:09
...

En waterdicht is het natuurlijk nooit, maar ja, wie gaat er nu de hele dag op zijn favoriete DJ stemmen?

---


Die Cosmo gast op zichzelf misschien (6) :P
 
Gielen woont in Belgica, maar is Hollands hoor :)


Ik ga voor DJ Paul of Francois
 
Onmogelijk dit... Er zijn zoveel verschillende stylen die allen goeie dj's hebben. T gaat er dus om welke dance scene het grootst. Trance, Hardhouse, Hardcore, techno, club... enz. Dus nr1 zal voor mij en velen andere geen nr1 zijn. Maar tis wel weer een leuke commerciele stunt jah... En het zal wel weer een nietszeggend avondvullend programma worden voor tmf of mtv.
:P Guy slaat de spijker op z'n kop. Ik wou niet meteen zo'n pessimistische stemming scheppen, maar dat was inderdaad het eerste wat ik ook al dacht. Het zal me totaal niet verbazen als de winnende DJ 'toevallig' uit het ID$T-kamp komt. Kunnen ze weer meer vragen voor de betreffende DJ('s).

Enne, waarom zou je de hele dag gaan stemmen? In een paar minuten kun je een scriptje bouwen die (als je bij @Home zit) elke minuut een ander IP jat, even automatisch stemt, en na een minuut weer een ander IP jat. Je moet het werk door de machine laten doen. Kun je ondertussen zelf een lekker biertje drinken. :P

Nu ik toch aan het zeiken ben, berust het slechts op toeval dat ID$T nu ook ineens met een award komt? Ik had de connectie nog niet gelegd, maar PUIJN wel. Hij zette me aan het denken. :)
laatste aanpassing
Doerak: Franswah = Chosen Few? :D
(ik ben zeer slecht in frans, dus ik noem em altijd maar zo. ;))
Bla bla bla... vermoeiend figuur ben jij zeg! Vooral lekker negatief blijven doen en meteen het slechte erachter zoeken.

Maar je hebt helemaal gelijk hoor, uit angst voor de MoH Award hebben we er maar snel eentje zelf ingesteld... %-)

Nooit van de award van DJ Magazine gehoord zeker, omdat daar geen hardcore-DJ's in staan misschien?

'Het zal me niet verbazen als de winnende DJ uit het ID&T kamp komt'

Het zal mij niet verbazen als jij voortdurend over je schouder moet kijken als je over straat loopt omdat je van nature een achterdochtig en argwanend persoon bent...

En doe mij een lol en blijf gewoon thuis op 25 oktober als je ID&T niet gewoon kan schrijven...
 
Kblijf bij mn standpunt... Kzie liever een award voor elke style...
laatste aanpassing
Die kan je dan toch uit die top 100 halen? ;)

Als er pakweg 75.000 mensen gaan stemmen zitten daar heus wel 5000 technoliefhebbers tussen. De hoogst genoteerde techno-DJ zal dan ook wel de beste (lees: populairste) DJ zijn onder de technofans.
mjah, ik blijf het gewoon eens zijn met Guy. Ik kan ID$T overigens prima met een & schrijven. Wat dat betreft geen enkele reden om thuis te blijven natuurlijk. :) De reden dat ik na een jaar of wat weer naar thunderdome gaat is puur omdat ik het sfeertje wel weer eens wil zien. Als het nog net zo is als op de laatste mysteryland waar ik geweest ben, zul je me de komende jaren ook niet meer op thunderdome zien. :)

Ik ben overigens niet zo achterdochtig en argwanend hoor. Jullie hebben namelijk zelf een bepaald beeld gecreeerd. Maar ik geloof niet dat dit nou de aangewezen topic is om hier verder op in te gaan. :)
 
tadaaaaaa.... ga ergens anders spelen jongens :D

man: Panic
vrouw: La Nina
Ik ben te oud om te spelen. :) Sorry
Ja is idd lastig met al die stylen.......

Hardstyle: the Prophet!
Hardcore: Outblast!
Ik heb (zowaar) nog eens zitten denken... (jaja)
Stel nou dat Jantje en Pietje bij dezelfde provider zitten. Jantje en Pietje maken allebei gebruik van de proxyserver van de provider. Jantje stemt als eerst, en stemt op artiest X terwijl Pietje graag op artiest Y stemt. Dan heeft Pietje pech, want Jantje is al voorgegaan. :-)

Beetje jammer
Artiest Dylan
Staat die top 100 nog ergens op partyflock