Partyflock
 

P.King (Queen) op straat tijdens koninginnedag

gepubliceerd door , op
P.King (Queen) op straat tijdens koninginnedag
28 april 2009
FeestP.king op straat · Hoek Vijzelstraat - Herengracht Site
Datumdonderdag 30 april 2009
LocatieHerengracht/Vijzelstraat
Betaalde feestjes buiten het centrum; waarom eigenlijk? Dit jaar viert Karma Productions Koninginnedag weer zoals het bedoelt is: de beste local dj's op een gammele snelbouwstijger, veel teveel geluid en helemaal gratis! De organisatoren van Stamppot, Babylon en Queensday @ De Magere Brug (2006 en 2007) zijn terug met P.King (Queen) OP STRAAT! Een nieuwe locatie dus; hoek Herengracht & Vijzelstraat, maar dezelfde vertrouwde sound en kwaliteits-dj's als voorheen! Voor deze Koninginnedag is een blik dj's opengetrokken uit binnen en buitenland die weten hoe ze Bea's verjaardag kracht bij moeten zetten. Dj's Alton Miller 🇺🇸, Angelo, Melon, Terry Toner, Victor Coral, ONNO, Pep, Max Anthony, Philip Young en organisator JAMA stoffen hun Beste Acid – House – Techno klappers van de afgelopen twintig jaar goed af om er weer een legendarische editie van te maken!


De locatie PKing ligt op de idilische en zeer centrale plek op de hoek Herengracht en Vijzelstraat van waaruit de drie meter hoge stage goed te zien is. Zo vind deze bijzondere buitenrave op de gracht en gedeeltelijk op de vijzelstraat plaats. Zoals jullie gewend zijn bij Stamppot en Babylon, ook bij PKing staan talenten en ervaren rotten zij aan zij achter de decks. Dit jaar ook weer veel strobo's, rookmachines en sirenes om de nostalgische Amsterdam Koninginnedag feel terug te laten komen en zoals het hoort van ouwe Acid tot nieuwe Techno! Onze held uit Detroit, Alton Miller, verzorgt deze Koninginnedag de lunch. Samen met Juan Atkins oprichter van de eerste Warehouse club in Detroit en producer van vele top producties op K7 records en Planet E. Alton is een Chief van het eerste uur die garant staat voor een set van early Detroit House tot aan Black Disco. Voor iedereen met een nostalgische house urge, mis hem niet.

Terry Toner alias Mr. Electronation heeft voor deze zonnige dag zijn acid platen goed uitgezocht. Deze drukke dj/ producer komt deze Koninginnedag naar zijn zeggen op de proppen met een zeer bijzondere oldschool Aciiid set! Angelo aka Angelo D'onorio is uitgenodigd om ons mee te nemen naar de tijd van de High Tech Soul Movement, ten tijden van de bruisende 'Roxy'. Hiermee neemt Angelo ook de plaats in van Dimitri die in 2007 onze Koninginnedag nog op zijn kop zette, maar helaas gestopt is. Veel groovende House en Techno dus! Ook onze vrienden van Presetone komen s'middags hun nieuwe sound laten horen, rollende Tech-House en Minimal aangevuld met klappers van toen. De 'House of God' zal zeker niet ontbreken in hun dikke, energieke sets. Tijdens 'Babylon' op vrijdag 1 mei in Studio 80 is dit duo te bewonderen aan de zijde van o.a. Alex Neri en Alton Miller!

Vinyl fetisjist Melon is op dit oranjebal ook van de partij. Melon behoort tot de beste underground dj/producers van Nederland en organiseert al geruime tijd feesten onder de naam Ratio in Trouw en wijlen Club 11. Begin van de avond is gereserveerd voor zijn swingende Techno sound, waarin altijd plek is voor veel percussie, obscure vocals en rollende basslines.

De laatste uurtjes zijn ingeruimd voor Pep, Franklin Reeves organisator JAMA aka Dr. Stamppot en Philip Young. Deze graag geziene dj's uit het Amsterdamse uitgaansleven draaien beste uit twintig jaar Acid – House – Techno om de dag snoeiend mee af te sluiten! Vanaf 12.00 staat het bier koud, rook machines en strobe's aan, tot PKing.

5 opmerkingen

 
Opmaakfoutjes regeren dit persbericht :)
Mee eens, maar toch fijn dat ie geplaatst is ,-
 
Hoe laat draait Terry Toner? Voor een lekker acid setje wil ik wel ff langskomen :-)
 
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2664, 2822}
klein HTML foutje in 't artikel, bevat een extra " bij de <a
laatste aanpassing