Partyflock
 
­ Nederland

Koninginnedance Festival Rotterdam

gepubliceerd door , op
Het aftellen is begonnen! Nog een kleine twee weken te gaan voordat Rotterdam de aftrap geeft voor een spetterend festival aan de Maas. Aanstaande Koninginnedag vindt er een groots Dance Festival plaats waar 5.000 bezoekers zich gedurende Koninginnedag uitleven op de beste dance en house muziek. Er is één hoofdpodium waar verschillende topdj’s zullen optreden en Rotterdam zullen laten ontwaken op Koninginnedag 2009!

Het programma is helemaal rond
De opening van Koninginnedance Festival is om 14.00. Zorg dat je er vanaf het begin bij bent want grote artiesten als ROOG, Benny Rodrigues en René Amesz zullen de hele dag door draaien! De complete programmering van Koninginnedance Festival kan je precies checken op de website www.koninginnedag.com en horen op Radio Decibel FM. Hier kan je ook tickets winnen! Ben er dus snel bij!

Line Up
ROOG zal het festival bezoeken voor een extra lang optreden met MC Mitch Crown. Ook ras-Rotterdammer Benny Rodrigues staat klaar om zijn stad eens goed te laten genieten met Koninginnedag! René Amesz komt langs met zijn eigenaardig lekkere housebeat die vele internationale clubs en festivals het afgelopen jaar heeft doen beven van stampende partygangers. Voor iedereen die van een lekker housefeestje houdt, moet dit absoluut herkenbaar klinken. Ook Johnstar met Milan Bonger op de saxofoon zullen het publiek gaan laten genieten. Dit duo staat bekend om hun lekkere funky house met gave, diepe sounds en sterke aanvullingen door Milan Bonger. Chris Rox, zeer bekend in Rotterdam en omstreken, zal ook zijn opwachting achter de draaitafels maken.

Levensgroot kunstwerk
Naast de muzikale invulling van het festival wordt de bezoeker ook op andere manieren entertainment geboden! Op het terrein wordt een levensgroot doek gespannen waar verschillende studenten van de kunstacademie ‘live’ een kunstwerk van zullen maken! Dit kunstwerk zal in het teken komen te staan van HIV/Aids en de bestrijding daarvan. Na afloop zal dit kunstwerk worden geveild en de opbrengst zal gaan naar Dance4life, een instelling die zich inzet tegen de verspreiding van HIV/Aids.

Locatie
Na de afgelopen jaren op verschillende locaties in Rotterdam gestaan te hebben staan ze dit jaar op dé festivallocatie van Rotterdam: Leuvehoofd! Aan de voet van de Erasmusbrug, twee minuten lopen van metrostation Leuvehaven gaat het gebeuren. Dit plein in het centrum van Rotterdam is gemakkelijk te bereiken met tram, fiets, metro en trein!

Duurzaamheid
Voor de organisatie is het belangrijk vooruitstrevend te zijn in de bestrijding van klimaatverandering. Daarom realiseert de organisatie dit evenement geheel klimaatneutraal, reduceert men CO2 uitstoot en wil de bezoeker het bewustzijn meegegeven dat feest vieren ook milieuvriendelijker kan! Zo maken ze gebruik van Eco-Toiletten en zal de catering op het festival door een groene cateraar verzorgd worden. Daarnaast wordt er op het festival gewerkt met statiegeld op plastic bekers, dit om het afval tot een minimum te beperken! In samenwerking met Rotterdam Climate Initiative zal dit festival geheel in het teken staan van klimaatverandering.

Pre-Party
Kom ook naar de officiële pre-party at Villa Thalia Loco Latino! Hier kan je combi tickets kopen voor zowel Loco Latino en Koninginnedance Festival!

Het volledige programma en overige informatie over het festival is te vinden op www.koninginnedag.com

3 opmerkingen

Daarnaast wordt er op het festival gewerkt met statiegeld op plastic bekers


Eindelijk ook in NL. Breek je je benen ook niet meer over flesjes en bekers (y)
Ben ik sowieso bij! Wat een artiesten ... lekker aan de maas los gaan! bij Stand aan de Maas!
neej, helaas toch dancetour dordrecht! :D chuckie, gregor salto, sidney samson, marco v...