Partyflock
 
­ Nederland

Koninginnedag en nacht 2009 Korenmarkt Arnhem

gepubliceerd door , op
'Een gratis dancefestival met een line-up van Koninklijke Hoog-heid!'

Arnhem bewijst dit jaar wederom dat Koninginnedag meer is dan het verkopen van oude spullen vanaf een handdoek op straat. Evenals vorig jaar tovert HAC (Horeca Arnhem Centraal) de Korenmarkt om tot festivalterrein van formaat. En als dan vervolgens zowel het podium als de platen rond beginnen te draaien, kan de magie beginnen met de crème de la crème van de nationale dance scene!

Zo is de organisatie erin geslaagd DJ ROOG te strikken om op koninginnenacht de Korenmarkt helemaal op zijn kop te zetten met zijn definitie van het Oranjefees. Deze dj/producer en labeleigenaar hoef je niet uit te leggen hoe je een feestje moet bouwen, want met zijn warme house sound wist hij op feesten als Dance Valley, Mysteryland en Free Your Mind menig bezoeker in zomerse sferen te brengen! Naast DJ ROOG verwelkomt de Korenmarkt de dj's: Skitzofrenix (Sneakerz, Nope Is Dope) en Carita La Niña (Dirty Dutch, Extrema). Arnhemse dj's Franky Rizardo, Daniel Beasley en Barry Barrylas spelen deze avond een thuiswedstrijd en weten als geen ander het publiek in hun hometown de beste muziek voor te schotelen. Master of Ceremony Risico voorziet de gehele avond (18:00u - 00:00u) van gevat commentaar.

Na een korte welverdiende nachtrust is op Koninginnedag om 12:00 uur alweer het startsein voor maarliefst twaalf uur lang dansplezier. Deze gezellige, oranje getinte dag verschijnt niemand minder dan ErickE achter de draaitafels! De wortels van zijn succes liggen in de Amsterdamse RoXY, één van de clubs waar hij jarenlang een recidency had vanaf het begin van de jaren negentig. Erick E bouwde vanaf hier een sterke reputatie op als dj die zonder uitzondering het publiek los weet te krijgen. Een reputatie die hem sindsdien tot in elke uithoek van Nederland én buitenland boekingen heeft opgeleverd, van underground tot mainstream. Er is geen club of festival te bedenken waar hij niet een feestje heeft gesticht. Dat hij zich ook verdienstelijk maakt als producer en eigenaar van het label OneStar Recordings, maakt dat zijn sound tot ver over onze landsgrenzen weergalmt.

Verder staat ook Afrojack op het programma. Deze getalenteerde dj/producer scoorde al menig clubhit en noteerde een hoge positie in de top40 met zijn hit 'Drop Down' in samenwerking met The The Partysquad. Naast Afrojack komt ook Hardwell in actie. Zijn dj carrière raakte in een stroomversnelling toen hij vorig jaar een mix maakte van Laidback Luke's 'Be' en de klassieker 'Show me Love' van Robin S. De mix werd opgepikt door alle grote nationale en internationale dj's en dit resulteerde uiteindelijk in een nummer 1 positie in de Top40.

Met gepaste trots is de organisatie erin geslaagd een gevarieerde line-up samen te stellen met een representatieve Arnhemse afvaardiging. Zo begon wonderboy Franky Rizardo (Sneakerz, Manhattan) zijn dj carrière in Arnhem en draait hij inmiddels zijn platen door het hele land. ChunkyBastards Daniel Beasley & Barry Barrylas organiseren twee keer per maand het succesvolle Bruut! concept in The The Level en zullen evenals vorig jaar het plein rocken op Bruute wijze. J Luc, Jeremy Juno en Tony Ramos zullen laten horen dat je niet alles van ver hoeft te halen om het goed te laten zijn.

Vul deze lijst aan met een selectie van resident dj's van de meest toonaangevende feesten in het land: Miss Sugaware (Hed Kandi), Jasper Clash & Jordi Galano (Subliminal Sessions), Jimmy Carris (Nope Is Dope) en een aantal live artiesten en MC's; MC Risico, Ace On Sax, Florian on Drums, MC Jollygood en je hebt het perfecte recept voor een twaalf uur durend gratis dancefestival met een line up van Koninklijke Hoog-heid op een van de gezelligste dagen van het jaar!

22 opmerkingen

Ik heb een klein vermoeden dat het een beetje druk gaat worden...
Zoals vorig jaar :nee: oeff niet te doen!
 
Voor de club liefhebbers wel een goddelijke koninginnedag zo te zien .. niet mis hoor die line-up.
Zal vast een goed feestje worden.
 
Klein vermoeden? Man je kan je kont niet eens draaien of je staat al bij elkaar op de tenen.. Nee, mij niet gezien daar!
Ik zeg gewoon lekker naar Hardstyle Queensnight & Hardstyle Queensday!

Beide in de hoek achter de oude Woody's en Ritzys! :woepwoep:
 
Artiest {SHOWLIST artist 21184, 9217}
Uitspraak van verwijderd op donderdag 9 april 2009 om 19:37:
Nee, mij niet gezien daar!

Als iedereen dat nu zegt wordt het dit jaar lekker rustig op de Korenmarkt.. :P
Artiest {SHOWLIST artist 5384, 32929}
Ik zeg feestje bij Rudy in de tuin!! Heb jij je kratje al klaar staan?

;)
Beter houden ze eens wat bij de Gelredome :)! Meer dan zat ruimte dan de veel te krappe Korenmarkt. Die drukte is gewoon niet leuk meer.
Drama :(
Je kan inderdaad je kont niet keren. Je hoofd nog niet eens.
Uitspraak van Proefkonijn83 op donderdag 9 april 2009 om 21:30:
Beter houden ze eens wat bij de Gelredome :)! Meer dan zat ruimte dan de veel te krappe Korenmarkt. Die drukte is gewoon niet leuk meer.

Lijkt me goed plan idd B) ... Tenmiste nòg wat dichterbij voor mij :9
Artiest {SHOWLIST artist 82360, 122339, 26703}
Uitspraak van Mc Da Syndrome op donderdag 9 april 2009 om 21:22:
Ik zeg feestje bij Rudy in de tuin!! Heb jij je kratje al klaar staan?

Ooh klinkt gezellig wouter :D
 
:bounce: queensnight & queensday heerlijk in arnhem rondhangen @ 8Bahn area b)
Uitspraak van verwijderd op donderdag 9 april 2009 om 22:43:
queensnight & queensday heerlijk in arnhem rondhangen @ 8Bahn area

:yes:

Maar Arnhem met koninginnenacht en dag is geweldig:D!!!!
Uitspraak van Drone op donderdag 9 april 2009 om 19:49:
Ik zeg gewoon lekker naar Hardstyle Queensnight & Hardstyle Queensday!

idd liever daar

Uitspraak van Proefkonijn83 op donderdag 9 april 2009 om 21:30:
Beter houden ze eens wat bij de Gelredome :)! Meer dan zat ruimte dan de veel te krappe Korenmarkt. Die drukte is gewoon niet leuk meer.

dat zou beter zijn.. al die drukte van de house/club enzo daar.. hou je beetje ruimte over op de korenmarkt.. dan kan de hardstyle mooi verkassen naar het plein.

want de HS was vorig jaar te klein
 
.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van regular op vrijdag 10 april 2009 om 00:11:
dat zou beter zijn.. al die drukte van de house/club enzo daar.. hou je beetje ruimte over op de korenmarkt.. dan kan de hardstyle mooi verkassen naar het plein.

want de HS was vorig jaar te klein

of we gooien alle hardstyle freaks in het gelredome, dan is er meer plaats voor de house / club mensen (Y)
Artiest {SHOWLIST artist 73227, 1401}
Uitspraak van regular op vrijdag 10 april 2009 om 00:11:
hou je beetje ruimte over op de korenmarkt..

Ach we hebben ook nog 8bahn en freefall dit jaar.. ruimte genoeg lijkt me!! (y) :)
Beter houden ze eens wat bij de Gelredome ! Meer dan zat ruimte dan de veel te krappe Korenmarkt. Die drukte is gewoon niet leuk meer.
Dus Khalid als je dit leest..........

Helemaal mee eens. Als er op de Korenmarkt, wat toch regelmatig gebeurt, de pleuris uitbreekt, dan heb je pas echt "feest"!!!
super idee, maar ze hoeven er niet teveel publiciteit aan te geven, want druk wordt het toch wel!
 
Zal hem niet worden denk ik, veel te druk helaas.
Hou je van techno, minimal, house, deephouse, enz, dan kan je naar het Gele rijdersplein (Planet Rose @FreeFall festival) of naar Musispark (8bahn), dus genoeg te doen.
Check www.freefallfestival.nl maar. En als het regent sta je op het gel Rijdersplein ook nog droog de grote roze overkapping.