Partyflock
 
­ Nederland

Hooked on House
nieuw talent aan de bak

gepubliceerd door , op
Hooked on House
19 februari 2009
FeestHooked · on house
Datumvrijdag 27 februari 2009
LocatieTrappist
Hooked startte in 2007 als een laagdrempelig muzikaal platform en een speelplaats voor en door jong, nieuw en gedreven muzikaal talent, en met succes. Enkele dj's die op de kick off stonden, zoals Olivier Weiter en Mike Ravelli, braken de tent tot ver na 05.00 af en zijn in 2008 definitief doorgebroken bij het grote publiek. Na het vervolg op 10 oktober 2008 is het op vrijdag 27 februari 2009 dan eindelijk tijd voor de derde editie, en ook deze keer staat nieuw talent klaar om dj Trappist in Amsterdam te rocken Sjonnie Disco, Tom Ruijg en Steve Kenzo.

Hooked residents en organisatoren Nice Guy Eddy en Flexmeister gaan dus verder waar Hooked in 2008 gebleven was. Ze zijn druk bezig deze terugkerende clubavond voor producers, live acts en muziekliefhebbers neer te zetten. De focus ligt op getalenteerde beginnende producers die hun slaapkamer ontgroeid zijn en voor een enthousiast publiek willen optreden. ‘Kreddible Musik met een Lach en een Traan…’ dat is waar Sjonnie Disco voor staat. Niet alleen met z’n maatje Meester Moeilijk, ook solo is hij lekker bezig achter de decks. Sjonnie Disco draait sinds zijn tienerjaren (1995) in verschillende discotheken en podia en is altijd op de hoogte van de beste nieuwe tracks. Als telg uit een circusfamilie heeft hij van kinds af aan het zigeunerleven en entertainmentvak van dichtbij mogen aanschouwen en ziet door middel van zijn passie muziek kans deze cyclus voort te zetten. Zijn stijl is enigszins te omschrijven als een op het scherpst van de snede punch van up and melodic tech-funk, high octane breakbeat, glam punk en rocking nu disco. Het is duidelijk vraag dus niet hoe het kan, maar profiteer ervan!


Onder het kopje jong en talentvol kan sowieso de Amsterdamse Tom Ruijg worden geplaatst. Tom kocht zijn eerste vinyl in het najaar van 2007 en sindsdien heeft deze houseliefhebber een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt zowel als dj als producer. In zijn korte maar opvallende carrière stond Tom inmiddels zij aan zij met artiesten als Nick Curly, dOP en Federico Molinari. Tom laat zich inspireren door verscheidene artiesten als St. Germain, Ricardo Villalobos, ARPIAR Soundsystem, Brothers’ Vibe en DJ Sneak dus wees voorbereid op de ultieme houseset met jazz, techno en minimal invloeden. Stefan Burgerhout is bij het partypubliek beter bekend onder zijn artiestennaam Steve Kenzo. Op zijn 10e kreeg hij reeds ProTracker op zijn Amiga en vanaf dat moment was muziek een deel van zijn leven geworden. Na jaren in de technoscene gedraaid te hebben is het voor hem nu tijd een stukje verder te gaan. Op Hooked zal hij dan ook een live set laten horen. Zijn dansbare en sferische sound valt tussen house, progressive en techno in en is live zoals een live set bedoeld is. Geen voorgeprogrammeerde tracks, maar door het gebruik van loops, sounds en het bewerken van klanken en geluiden weet hij zijn eigen muziek on stage te creëren. Dit is wat hij had gemist als dj, nu kan hij namelijk pas echt zijn maximale creativiteit kwijt. Nice Guy Eddy & Flexmeister zijn uiteraard ook weder van de partij. Nice Guy Eddyzal hierbij live, met dex & efx gaan. Op dit moment gooit hij hoge ogen met zijn track Landguard, die hij samen met Paul Sparkes heeft uitgebracht op het Aleph label:
{argument 'id' ontbreekt}

En ook deze maand komt er een nieuwe dikke track van hem uit. Flexmeister draait ook reeds 15 jaar, en is daarnaast berucht om zijn feesten als De Schillenhut, Disco Bingo, J.A.C.K. en Haarlem Ordinair: ouderwetsche lol terugbrengen in het hedendaagse clubben! Als locatie voor deze derde editie van Hooked on House is opnieuw gekozen voor het onlangs totaal verbouwde dj Trappist in hartje Amsterdam, waar namelijk zeer goed geluid aanwezig is. En ook op deze editie betaal je 12,50 en kan je 1,5 uur gratis drankjes bestellen aan de bar. Kortom: een intieme, feestelijke en muzikale avond, voor producers, live acts en partypeople in een spiksplinternieuwe locatie in hartje Amsterdam.

2 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4429, 2792}
Artiest {SHOWLIST artist 28683, 2511, 2274}
Helemaal goud!