Partyflock
 
­ Nederland

Vivre brings you soulful underground house

anoniem gepubliceerd op
Vivre brings you soulful underground house
17 augustus 2008
FeestVivre · Opening
Datumvrijdag 5 september 2008
WinactieVivre actiegesloten
LocatieEscape deLux Site
Live muzikanten, vocalisten, dansshows, entertainment, topkoks en soulful underground house DJ's, zijn de ingrediënten van de nieuwe avond Vivre in de Escape de Lux in Amsterdam. Een goede mix van soul, house, vibe, en underground op een volwassen sfeervolle dansavond op het Rembrandtplein in Amsterdam. Vrijdag 5 september is de eerste editie van deze sfeervolle avond waarbij entertainment en muziek centraal staat. De eerste gast van de avond is niemand minder dan Baggi Begovic die momenteel als een pijl omhoog schiet in binnen en buitenland.

Internationaal laten DJ's zich niet graag meer in een hokje duwen en draaien ze wat ze produceren of draaien ze wat ze leuk vinden en bij hun persoon past. Natuurlijk schieten ze niet in een keer naar het andere kant van het house spectrum, maar experimenteren de artiesten met invloeden uit andere stromingen of maken ze gedurende hun set kleine uitstapjes naar aanverwanten house genres. Toch is het in Nederland de tendens dat men steevast naar de Nederlandse (electro)house avonden gaat, waarbij men dat verwacht van de DJ's wat ze al de afgelopen twee jaar horen. Toch zijn er muziekliefhebbers en DJ's die eens wat anders willen, meer willen en beter willen.

Ook al is dat laatste slechts relatief en subjectief, is Vivre toch een concept die mikt op die andere fans, zonder daarbij de Nederlandse housefans tegen het hoofd te stoten. Vivre is een intieme avond in een super de luxe club in hartje Amsterdam. Geen massa's mensen, maar een kleine groep house liefhebbende dansfreaks die genieten van heerlijk eten, live muziek, zang en top DJ's die doen wat hun eigen hartje ingeven. Een perfectie symbiose tussen de DJ, de muzikanten en de danseressen.

De initiators en organisatoren Soul Boy en Mark Junior zijn geen onbekenden in de DJ scene, maar wilden toch eens iets anders. Zelf typeerden zij hun nieuwe avond als een avond vol vertier, plezier, sfeer, entertainment, muziek, muzikanten, house, en spontaan. Soul Boy is een oude DJ in een nieuw jasje, die momenteel met oudgediende en top producer Jamez (Trancesetters, Touche Records) een reeks nieuwe platen aan het maken is. Mark Junior is regelmatig terug te vinden als resident DJ in the Zebra in Amsterdam, maar ook in clubs als de Waerdse Tempel, Panama, Odeon en het voormalige Sinners in Amsterdam. Over Baggi Begovic valt een hele hoop te vertellen, maar kennen de meeste deze topper al. Baggi Begovic onderscheidt zich al geruime tijd door dat te doen wat hij leuk vind en niet mee te gaan in de mainstream. Deze tactiek en keuze heeft de Bosnische Nederlander geen windeieren gelegd, want als een van de nieuwe toppers staat hij deze zomer op verschillende festivals in binnen en buitenland, waaronder het gerenommeerde Creamfields in de UK tussen namen als Paul van Dyk, Tiësto, Sasha, Underworld, David Guetta, Erick Morrilo, Paul Oakenfold en vele anderen.

Toch draait Vivre niet perse om de DJ's, maar om het totaal. Het totaal is de beleving, de intimiteit, de luxe, de entertainment en het live gevoel. The American Wonderboy, Chappell, staat op de buhne met zijn saxofoon en ontzettend mooie soulstem. De stem was inmiddels al te horen op CD's van ROOG en Hardsoul, en kon hij bewonderd worden op verschillende club feesten in Nederland. Niet alleen de clubscene loopt met deze soulzanger weg, maar ook de jazz en soulscene in Nederland is weg van deze goedlachse Amerikaan. Naast live sax en vocalen, is ook Mouthpiece van de partij die helemaal los gaat op zijn trompet en is percussionist Marcussion de trommelende meester van de avond. Maar naast al deze live muziek elementen zijn er ook vrouwlijke entertainers die op een originele wijze de avond meer elan meegeven door elke editie een bijzondere tint mee te geven. Last but not least kan iedereen genieten van de heerlijke hapjes die bereid zijn door topkok Caspar Burgi, bekend van de tv programma's Born2Cook, Food & Fit, Apperitivo en zijn vele meesterwerken, tijdens de Amsterdam Fashion Week.

Ga eens voor de beleving, de sfeer en intimiteit die Vivre biedt, met een bijzonder oog voor detail en een goed oor voor de meest soulful houseplaten van over de hele wereld. Een goede mix van soul, house, techhouse, progressive, en latinhouse op een avond met live muzikanten. Go Vivre op vrijdag 5 september in de Escape de Lux in Amsterdam.