Partyflock
 
­ Nederland

Source Festival
Muziek en veel meer

gepubliceerd door , op
Op 12 juli vindt Source Festival plaats in Utrecht. Source onderscheidt zich van alle andere dancefestivals die deze zomer plaats vinden door de laagdrempeligheid, originaliteit en brede programmering. De muzikale line-up is compleet en mag naast de al eerder bekend gemaakte artiesten zoals Tony Rohr, Daniel Stefanik, Marcus Meinhardt, Rauwkost en Bart Skils ook de uit Italië afkomstige Rino Cerrone aan het lijstje toevoegen. Deze vaandeldrager van de Napolitaanse techno heeft inmiddels een indrukwekkende discografie opgebouwd, met releases op labels als Zenit en zijn eigen Rilis en Loose Records. Naast muzikale hoogstandjes biedt Source Festival ook plaats aan heel veel jong, creatief talent in andere disciplines. Van grafisch ontwerp tot mode, van live painting tot een waar kunstcafé. Source streeft naar de optimale combinatie van feesten en cultuur consumeren.

Een kleine greep uit het culturele aanbod van Source Festival: VAgE gASTEN is een platform voor mensen die hun creatieve frustraties onder het mom van ‘kunst’ willen uitoefenen. Het credo is: verwacht niks, krijg alles. Live art, fotografie, schrijven en muziek, alles brengt dit collectief samen op locatie. Ter plekke zullen zij maar liefst twintig meter doek op een zeer creatieve manier bewerken.

Fotograaf Willem Spaan toont een selectie uit zijn werk, waarin hij dj collectief Bar27 volgt op diverse locaties. Bar27 host op Source Festival een eigen area. Met een overvloed aan rekwisieten zullen zij het ware huiskamergevoel aan de festivalganger presenteren. Naast vele getalenteerde dj’s van eigen bodem heeft Bar27 als headliner de Berlijnse dj/producer Red Robin uitgenodigd. Sinds 2005 is hij resident dj van de bekendste en vooral beruchtste afterclub van Berlijn: Bar 25. Naast de Bar27 Area wordt het Paperdome gebouw gehost door de Amsterdamse organisatie Piekup met hun enige echte LinkeSoep. Zij zullen de ronde koepel van de Paperdome omtoveren tot een waar sprookjesland met een grote veelzijdigheid aan elektronische muziek, aankleding en entertainende bloemenmeisjes.

Stichting Creatief Initiatief is een nieuwe organisatie voor het initiëren van kunstprojecten die bijdragen aan de creatieve stadsontwikkeling. Hun projecten hebben als doel lege of spraakmakende ruimtes in beslag te nemen, een andere functie te geven en het publiek hierbij te betrekken. Tijdens Source Festival biedt Creatief Initiatief een kunst/filmcafé aan. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen bezoekers hier een korte film of show nuttigen, om zich daarna weer opgeladen in het feestgedruis te kunnen storten.

Laagdrempeligheid is één van de speerpunten van het Source Festival. Ticketprijs mag daarom geen beperkende factor zijn. Kaarten zijn in de voorverkoop voor slechts 17 euro verkrijgbaar, zowel online (www.beatfreax.com) als in de betere platenzaken in Amsterdam (Outland Records, Rush Hour en Concerto) en Utrecht (Revenge en Plato). Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de dag van het festival, maar deze zullen duurder zijn. Dus de slimme koper haalt nu vast z’n kaartje.

Op www.sourcefestival.nl is een overzicht van het hele programma te vinden en de volledige lijst van voorverkoopadressen.

Source Festival wordt mede mogelijk gemaakt door TNT en MeanBean.nl.

13 opmerkingen

Wordt zeker een lekker dagje!!!!!! Tony Rohr :)
laatste aanpassing
Dit gaat hem helemaal worden! Was t maar 12 juli!

:)
We hebben er zin an! :) :) :)
Uitspraak van Ro...:banana: op dinsdag 1 juli 2008 om 15:22:
Eerstkomende buitenfuifje

*kuch*

ik las: buienfuifje. Dasniedebedoeling.
Je wil niet weten hoe veel zin ik hier in heb echt. Niet met woorden te omschrijven....
Uitspraak van mr monkey op woensdag 2 juli 2008 om 16:28:
Je wil niet weten hoe veel zin ik hier in heb echt. Niet met woorden te omschrijven....

je steelt de woorden uit mn mond homy..... kippenvel zo veel zin!
erg leuk dit zo bij de paperdome :)