Partyflock
 
­ Nederland

5 jaar Wooferland, 20 jaar house

gepubliceerd door , op
Wooferland is dit jaar al weer toe aan haar vijfde editie en dat betekent dat het tijd is voor een jubileum feestje. Een dubbel jubileum weliswaar, want het is dit jaar inmiddels 20 jaar geleden (1988-2008) dat house voor het eerst in Nederland werd geïntroduceerd. En waar kan je dat het beste vieren dan op het enige echte classics festival van Nederland? Wooferland belooft er daarom op zaterdag 6 september in het Recreatiegebied Houtrak in Spaarnwoude een waar spektakel van te maken voor zowel oud als jong.

Tegenwoordig zijn er festivals in alle soorten en maten en toch is het Wooferland festival uniek in haar soort. Een festival dat niet inspeelt op de laatste trends, waar je niet de heetste acts of populairste DJs zal vinden, waar ze weinig aan promotie doen om alsmaar meer bezoekers te trekken en dat toch voor een steeds groter groeiende groep liefhebbers het allerleukste festival van het jaar is. Waar ligt de kracht van het best bewaarde geheim van festival-land en wat is het dat Wooferland zo bijzonder maakt?

Wooferland begon ooit als een gratis buitenfeestje voor de Amsterdamse incrowd maar groeide daarna snel tot ook ver buiten de stadsgrenzen uit tot een begrip. De laagdrempelige aanpak staat soms mijlenver van de over-geproduceerde mega events vandaag de dag en met name daarom is Wooferland geloofwaardig in wat ze pretendeert te zijn; een dance festival waar nog steeds die ouderwets gemoedelijke sfeer te proeven is. Het festival trekt daarmee een overwegend ouder publiek aan dat op een feest met gelijkgestemden zich als vanouds kan laten gaan. Jonge gezinnen hoeven voor een dagje Wooferland bovendien geen oppas te vinden voor de kinderen, deze kunnen worden meegenomen en zullen zich geen moment vervelen in hun eigen ‘kids area’.

Wooferland is in vijf jaar uitgegroeid van niet meer dan een overdekt DJ-meubel in de buitenlucht tot een heus festival met meerdere podia. Voor wie stilletjes verlangt naar die goede ouwe tijd kan op het festival zijn/haar nostalgisch hart ophalen. De nu nog overgebleven DJs van de oude stempel draaien hier hun favoriete klassiekers zij aan zij met oude collega’s en de vergeten helden van toen. Naast de onontkoombare bekende meesterstukken hoor je gelukkig ook de minder bekende juweeltjes voorbij komen in een breed scala aan stijlen zoals house, club, acid, techno, trance & old school uit de periode van 1988 tot omstreeks 1998.

Toen house in Nederland zijn intrede deed werd het nieuwe fenomeen bestempeld als een hype die zeer waarschijnlijk niet lang zal voortduren. Nu we echter 20 jaar later terugkijken kunnen we met zekerheid stellen dat de invloed van deze muziek ongekend groot bleek. De dance scene is volwassen geworden en de muziek die toen aan de basis stond is geëvalueerd tot een grote diversiteit aan stijlen en subgenres die wereldwijd miljarden mensen aanspreekt. Iedere nieuwe generatie die zich zal verdiepen in de oorsprong van dance ontdekt steeds opnieuw de muziek uit die periode en ervaart, ondanks het tijdsbeeld en de soms belabberde producties, dat de kracht en sfeer uit die muziek na al die jaren nog steeds staat als een huis. De echte klassiekers blijken tijdloos en in dat opzicht zal Wooferland als festival ook altijd haar bestaansrecht behouden.

Tijdens de speciale ‘early bird’ actie tot 15 juni zijn kaarten voor dit feestelijke jubileum verkrijgbaar voor de prijs van € 15,00 (ex. fee), daarna kosten ze € 19,88 in de vvk (ex. fee) & € 25,00 aan de deur. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen, zonder begeleiding is de minimum leeftijd 18 jaar. Wil je als eerste op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op: www.wooferland.nl..

22 opmerkingen

Zo onwijs veel zin in :cheer:
zo zeg ik ook !
heb de kaart in da pocket !
zie ik je daar BRAINLESS :)
Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen, zonder begeleiding is de minimum leeftijd 18 jaar.

dus kinderen tussen de 12 en 18 jaar mogen er niet in..beetje jammer dit :(
voor kinderen boven de 12 gaat het -geen oppas kunnen vinden- verhaal niet meer op, omdat die wel een middagje op zichzelf kunnen passen.

Prima regeling (Y)
Veel leuke dingen over gehoord :D
Misschien dit jaar eens ook daadwerkelijk komen kijken...
 
Kauwende moeders en vaders :roflol::
Ah neeeeeeee niet op 6 september! :( heb me min of meer maanden geleden al vasteglegd voor een ander feestje waar ik met een vriendin naartoe zou gaan. verdomme en vorig jaar had ik een verjaardag en heb 'm ook moeten missen :(

Ik ga eens zien of we eea kunnen combineren want ik vind dit zo'n heerlijk feestje, wil dat eigenlijk echt niet nog eens missen.
Tickets ook al in the pocket !! Top feestje....niet teveel reclame voor maken ;)
 
Gaaf!
 
Kaartje al 4 weken in de pocket :D Wordt een knaller! (Y)
joepie!
Voor het eerst van de partij !!
wordt toppie denk (Y)
:cheer:
ticket al enige weken in de welbekende pocket / lade :yes:
wordt mn eerste wooferland..ben erg benieuwd!!!
weer knallen :bounce:

voor de 4e keer :jaja:
Joepie!!! Volgens mij nog nooit zo idioot vroeg ergens kaartjes voor gekocht, maar hier ga ik toch ZEKER bij zijn! :cheer:
kinderen tot 12 jaar onder begeleiding. zonder begeleiding vanaf 18 jaar.

what about de kinderen van 12 tot 18??

of mis ik wat
jep... hier gaan mijn dochter & neefje + ouderlijke aanhang :P ook zeker van de partij zijn!!!!!
:cheer: :cheer: kan mn meisje eindelijk eens van dicht bij zien waar mamma altijd over praat :)
 
Ik twijfel nog ...