Partyflock
 
­ Nederland

Linke Fritz

gepubliceerd door , op
Linke Fritz
28 mei 2008
FeestLinke Fritz · Hét winterfestival
Datumvrijdag 30 mei 2008
LocatieBG
Het was 7 december 2007 en het weer was koud en guur. Rond 20:00 uur werden de eerste klanken vernomen rond de Begane Grond van het Postgebouw en om 21:00 waren daar al de eerste honderd bezoekers. Linke Fritz kwam met een 's zomers festival in de winter?! Het festival was van alle gemakken voorzien, indien vermoeid van het dansen kon je op je kleedje in het gras zitten of je zelfs even terug trekken in de tent. Had je honger? Hans Worst was de beroerdste niet om je een overheerlijk broodje te overhandigen. Zelfs aan de felle zon was er gedacht, in de uitverkochte BG liep iedereen met de herkenbare gestreepte zonnekleppen. Het idee is duidelijk, waar Linke Fritz hopelijk het zonnetje in de winter was gaat het nu naar een beetje afkoeling in....de zomer!

De BG zal op vrijdag 30 mei weer toneel zijn voor het 9 uur durende Winter Festival wat natuurlijk om 20:00 zal beginnen en om 05:00 zal eindigen.

De dj's Marco Resmann aka Phage, Boris Werner, Robert Powlson en Live Act's Rauwkost en Loops zullen jullie als festival bezoeker een warm welkom heten.

Marco Resmann aka Phage zal als headliner het festival gepast afsluiten met een 3 uur durende set. Menig dj heeft in zijn koffer wel een plaat van Phage, de naam waaronder Marco Resmann produceert. Raar maar echt waar, het is de eerste keer dat deze Duitser in Nederland zijn kunsten vertoont op een soort gelijk festival als Linke Fritz. Samen met Marcus Meinhardt en Ruede Hagelstein is Marco Resmann onderdeel van Uponyou records uit berlijn. Met zijn 3 uur draaitijd zal Marco er alles aan doen om dit optreden in Nederland onvergetelijk te maken en de festivalganger met sjaal om de nek, worst in de hand, glimlach op de mond en een sneeuwballen gevecht achter de rug voldaan naar huis te sturen.

Tussen de Flugelmeisjes door zal er ook aandacht zijn voor de residents van Linke Fritz.... Ri-Ra-Rauwkost! Was de vorige Linke Fritz zo indrukwekkend voor ze dat ze er zelfs een plaat voor hebben gemaakt?! 'Lifr Begr.'(Linke Fritz BG) is een rave plaat bij uitstek, geen half harde bas maar space de race house! Hoewel ze na elk optreden verklaren dat dÃt nou toch wel echt de vetste set is die ze ooit hebben neergezet, hebben ze nu laten weten dat ze op Linke Fritz nou wel écht de dikste set ooit gaan neerzetten. De filmpjes op Youtube van hun vorige optreden op Linke Fritz zijn niet aan te slepen, ze krijgen wederom 1,5 uur op prime time om de BG eens lekker van een sneeuwstorm te voorzien. Geen dieet van Rauwkost!

Boris Werner was de beroerdste niet toen er werd gevraagd of ie ook wou komen draaien, omdat hij daar toch moest zijn staat Linke Fritz nu in zijn agenda. Hij heeft beloofd om persoonlijk alle 700 sjaals en mutsen uit te delen voor en na zijn optreden, omdat warm aangekleed zijn een pré is vind hijzelf. Muzikaal gaat het Boris ook goed af, produceren doet hij nog meer als fietsen. Kijk uit voor bijvoorbeeld Bitchslap, geproduceerd samen met Lauhaus. De Wodka und Würst tent bezoeken zal naast het uitdelen van de sjaals zijn favoriete tijd besteding zijn op het festival, want waar vind je dat nou? Wodka én worst op de zelfde plek!

Robert Powlson zal weer namens Piekup uitkomen. Robert liet tijdens de laatste Linke soep weer zien waar hij voor staat, kwaliteits Techno waar je niet stil op kan blijven staan. De resident van onder andere Sputnik en Linke soep weet altijd onverwacht uit de hoek te komen en je flink te verassen met zijn volledig eigen geluid. Zijn eigen tracks zijn bijna klaar en het is alleen nog maar een kwestie van tijd totdat deze gereleased zullen worden. Zijn eigen feestje Sputnik belooft ook weer een nieuw hoofdstuk, eind augustus zal de Supperclub Cruise in het teken staan van Sputnik 20 Hour Party People.

Loops zal na Robert Powlson met behulp van laptop, controllers en keyboards op geheel eigenwijze wijze hun kijk op house geven en laten horen. De sets van Loops worden als vernieuwend, jazzy en melodieus omschreven, het is niet voor niets dat ze samen met Rauwkost bij Squz Agency zitten. Het collectief bestaat uit twee gedreven mannen uit Utrecht met hart voor muziek, tussen de sneeuwklokjes door zou je bijna vergeten dat er ook nog gehoused moet worden.

Kortom Linke Fritz hét Winterfestival van deze zomer brengt vrijdag 30 mei van 20:00 tot 05:00 in de Post BG een 9 uur durend indoor winterfestival met Marco Resmann, Flügelmeisjes, Rauwkost, Wodka und Würst, Boris Werner, Sjaals en mutsen, Robert Powlson, sneeuwstormen en Loops. Dit alles in de winterse omgeving die hopelijk voor een beetje verkoeling zal zorgen.

13 opmerkingen

Werkzaam bij Piekup
Artiest {SHOWLIST artist 58705, 35999}
Sneeuwstorm!
 
Co2 oladieeehhhh!!!!!
 
Linke Fritz in een kelder, leipe shit ouwe
Dikke lineup, dikke locatie!
Uitspraak van _tm op woensdag 28 mei 2008 om 15:55:
Dikke lineup, dikke locatie!

Zeker weten! Die BG die rockte afgelopen weekend :honger:!!
Werkzaam bij Nine Events
Artiest {SHOWLIST artist 45785, 36905}
kleine korte sfeer impressie van een half jaar geleden.



laatste aanpassing door een beheerder
bert kan je me naam nog op de lijst zetten?