Partyflock
 
­ Nederland

Stekker is wéér lekker

anoniem gepubliceerd op
Stekker is wéér lekker
22 mei 2008
Compleet doorgeslagen, dat Stekker. De ‘spanning’ is er nog geen jaar geleden opgezet en nu al net zo bekend als Henk Westbroek zelf. Tussen neus en lippen door ook nog waardering gekregen met een Gouden Kabouter, in de wacht gesleept door dé party-after van Stekker, Verlengsnoer. ’t Moet niet gekker worden. Niet? Ja natuurlijk wel! 31 mei 2008 in het Gele Kasteel in Utrecht, met vijf zalen in plaats van drie, nóg meer kunst, een ouderwetse skihut en nog meer leuke mensen op één plek.

De vorige uitverkochte editie van 16 februari verbleekt een beetje bij de programmering die de organisatie deze keer weer in elkaar heeft gezet. Zeg nou zelf, vijf rockende plekken in één geweldig pand, dikke interactieve kunst en het legendarische Ruilhuisje? Totale gekte, dat is wat deze Utrechtse organisatie nastreeft. En dat gaat ze lukken ook.

Door een programmering op de kaart te zetten die je binnenstebuiten keert, van voor naar achter en van links naar rechts gooit blijf je de hele nacht geboeid in welke zaal dan ook, en om het af te maken kun je je vergapen aan de meest aparte videokunst en multimedia. Zo zijn de Mediaontwerpers gevraagd om hun installaties neer te gaan zetten en komen Dimitri & Jasper interactieve videokunst projecteren. En tot slot op het gebied van (media)kunst: VJ’s E202 MusicVisualisers verzorgen de gehele avond de visuele oogstreling in de grote zaal.

Met de visuele kunst zit het dus wel goed deze editie, maar ook de oorstreling mag er zijn. Zo kun je in de grote zaal genieten van onder andere een exclusieve house-set van het duo Rejected, beter bekend als Joris Voorn en Edwin Oosterwal, en live optredens van Darko Esser en Mark August. En ook Nuno dos Santos is weer gevraagd om het achterste van zijn tong te laten zien; inmiddels een vaste waarde op Stekker. De organisatie heeft nog gepoogd de deur te barricaderen maar zonder resultaat, hij is weer op de line-up geslopen. Terecht overigens. Net als herintreder Macroscope. Vroeger bekend onder andere pseudoniemen, maar vandaag de dag is deze snotaap pur sang weer helemaal terug, nieuw jasje, nieuw dasje.

Boven is het zoals je van Stekker gewend bent weer een bonte boel aan artiesten. De Groningse Kettel, het betere electronicawerk, staat samen op het affiche met dubsteppers Randstad Rollaz Crew, de uit Nijmegen afkomstige Reasonable Doubt en natuurlijk de vaste krachten 030303. Deze Utrechters bewijzen iedere keer weer waarom ze weer van de partij zijn: hun kunst en vliegwerk sluit naadloos aan op de bonte avond en knoopt tegelijkertijd ook alles aan elkaar vast. Duidelijk, weer een nacht lang alle kanten op in de bovenzaal!

Blijven er nog twee, eigenlijk drie, zalen over. Nieuw op deze Stekker: een concertzaal waar iedereen live gaat, en niet zomaar de eerste de beste. Wat te denken van de uit Keulen afkomstige electro-pop koningin Alice Rose. Met een fluwelen stem waarmee ze haar publiek bewerkt en manipuleert mondt iedere show die ze geeft in euforie uit. Of het illustere duo Lucy bakes purple cakes, alleen de naam geeft genoeg reden om er een kijkje te komen nemen. Lilian Hak, op eerdere edities van Stekker al te bewonderen geweest onder haar pseudoniem KaH, gaat nu haar andere kant laten zien. Sinds kort begeeft ze zich op het organiserende vlak met Stitch, een brede dansavond in poppodium Ekko; ook zeker de moeite waard. Als klap op de vuurpijl en kers op de taart is het de mannen van Stekker gelukt om Nobody Beats The Drum te strikken voor een spetterende breakbeatset. Ook hier geldt weer: Utrecht heeft verrassend veel te bieden op muzikaal gebied, dat bewijzen ook deze getalenteerde fakkeldragers van de gebroken drums en kicks. Ze sluiten Stekker Alive! in stijl af.

Tot zover lijkt een programmering toch een serieuze aangelegenheid zul je denken. Toch niet, want Vuig* doet weer mee, zoals het hoort. Deze heren en dames weten als geen ander hoe je van een feest een knalfuif maakt. Ze hosten de Campingstekker area, waar onder andere illustere namen als Kisakye & Moraalridder, Anoesjka en San Proper de beats verzorgen, zijn de grondleggers van het Ruilhuisje, wat iedere keer weer garant staat voor hilariteit en zullen zich ook ontfermen over het ‘randentertainment’ op Stekker. Degenen die kort geleden op de Wildvreemde Stekker in Tivoli de Helling zijn geweest, weten wat ze 31 mei dan te wachten staat!’

Mocht dit je allemaal nog niet genoeg zijn, dan kun je je hart ophalen in de skihut. Een skihut? Jazeker, gehost door Pitto, Brent Roozendaal, Marc Tims, Janszoon en special guests. De muziek? Alle dertien goed, Hits Van Toen, Glühweinkrakers en sneeuwbalremixes! Voor meer info kun je terecht op de website www.compleetgestoord.nl.

De laatste zaterdag van mei is dus eigenlijk een perfecte dag om kortstondig afscheid te nemen van het clubgeweld en de zomer te omarmen. Indoor festival Stekker laat je moeiteloos omschakelen naar slippers, zonnebrand, korte rokjes en rosé. En ook de party-after Verlengsnoer, met een mooie en zonnige ligging aan de werf van de Oudegracht geeft je alle ruimte om de eerste junidag goed te beginnen. Voor 13 euro haal je je kaartje in de voorverkoop bij Easyticket, online of bij een aantal verkooppunten (meer info op www.easyticket.nl), aan de deur ben je 15 euro kwijt. Wij schrijven hem vast in je agenda, 31 mei is Stekker weer lekker!

14 opmerkingen

 
lekker uit je stekker.. :bounce:
 
De afterparty verlengsnoer is alleen al geniaal vanwege de naam!!
 
Ga zeker proberen aanwezig te zijn, hulde voor de originaliteit in UTCA de laatste tijd (y)
Artiest {SHOWLIST artist 23234, 26378, 24374}
Uitspraak van verwijderd op donderdag 22 mei 2008 om 16:46:
hulde voor de originaliteit in UTCA de laatste tijd

:yes: helemaal mee eens, Utrecht heeft mij de afgelopen 2 jaar nimmer teleurgesteld! (Y)

I(L)Utrecht
Hopelijk laat Kettel veel van zijn nieuwe album horen (L)
UTCA kicks aars!

Kijk mij nou enthousiast zijn.

Dudes Succes!
Utrecht is t herontdekte hemeltje, waar menig natte droom werkelijkheid wordt! ;) Ben een trotse utrechter, mede door bovengenoemde organisaties! :D
gouwe boeking daar maart!
Wel verleidelijk om ook hier te gaan kijken..
Al heb ik avondje ervoor liebing in de poema en overdag stiekem even kijkje nemen bij riverdance..
kijken of mijn benen het er ook mee eens zijn die avond!!
Werkzaam bij Stekker
www.compleetgestoord.nl