Partyflock
 

8Bahn zoekt het experiment met Krause Duo en dZôNk

anoniem gepubliceerd op
8Bahn zoekt het experiment met Krause Duo en dZôNk
17 mei 2008
Na het fantastisch verlopen koninginnedag en -nacht avontuur van 8-Bahnop het drukke en gezellige Gele Rijdersplein in Arnhem en de eerste Luxor Live editie met Antislash op 10 mei (geweldige sfeer) staat er nog één editie van 8Bahn voor de zomerstop op het programma. Op 31 mei worden alle innovatieve en muzikale krachten van 8Bahn gebundeld en omgezet in een dikke programmering om de Unitas in Wageningen te vullen met een openminded publiek. Deze avond staat namelijk in het teken van het experiment tussen house, electronica, jazz en techno.

8-Bahn is trots als een pauw dat het een favoriet van de organisatie kan presenteren met de Oost Duitse culthelden Wendelin Weissbach en Carlson Basu, tezamen Das Das Krause Duo (Musik Krause, Jena, Duitsland). Groot geworden in de beruchte club in Jena, de Kassablanca, zijn de allround housers altijd bij hun roots gebleven. Hiphop, jazz, reggae, Afrikaanse tribal, soul en disco komen allemaal terug in hun gevarieerde sets. Ook in hun producties, zowel als Krause Duo of enkel als Weissbachs alter ego Metaboman, worden de vierkwartsmaten uit house en techno gecombineerd met deze genres.

Hun speciale muzieksmaak gaat gepaard met een ontembare lust om al die excentrieke platen te laten horen. Een deel van de 8bahn organisatie was deze zomer aanwezig op Sonne Mond Sterne alwaar Das Krause Duo de laatste dag zou afsluiten in de Freude am Tanzen tent. Toen de klok aangaf dat de set van hun al een half uur langer bezig was dan afgesproken pakte Carlson doodleuk de klok en zette hem nog eens een uur terug. Toen ook nog eens werd afgesloten met “Canopolis”, een juweeltje van hun laatste release op Musik Krause, wisten de 8-Bahn leden dat deze gasten met ‘hoge prioriteit’ naar Nederland moesten komen. 31 mei zullen zij met een set van drie uur de zomerstop van 8bahn inluiden.

Naast onze Duitse favorieten hebben we, om de avond nog specialer te maken, de analoge electronica/jazz band Dzônk (live, Rotterdam) uitgenodigd. 8Bahn probeert telkens te innoveren en acts uit te nodigen die opereren in het kleurige gebied tussen elektronische muziek en andere genres. Dzônk is hier een goed voorbeeld van! De vierkoppige Nederlandse band speelt een mix van electronica, techno, jazz en tribal zonder gebruik te maken van laptops en drumcomputers, maar met akoestische instrumenten en zelfgemaakte elektronische instrumenten. Het bandgevoel gaat samen met de liefde voor improvisatie en elektronische muziek en is daar prima geschikt voor.

Naast deze headliners zijn er natuurlijk ook weer Nederlandse gasten en residents van de partij. Zo zal Bert de Rooij (Pixel, Magnetronik) de grote zaal opwarmen met een mix van detroit en dubhouse, aangevuld met zijn kenmerkende jazzsound. In de kelder zal een tegengewicht worden gegeven aan het experiment in de grote zaal. LEFI& Mr. Funk (Pixel, Free Your Mind) zullen de avond met veel enthousiasme en vreemde maar o zo dansbare platen openen. Beiden heren staan bekend om hun vriendelijkheid en hun onvoorwaardelijke liefde voor bier en originele house. Ranz & Tanz (Cocoon, Die Lokomotive) zijn onderhand meubilair geworden op de 8Bahn feesten, omdat ze als een van de weinige acts in de scène minimal en techno in al hun eenvoud interessant kunnen houden voor het publiek. Jocelyn en Yasin zijn de juiste feestbeesten bij uitstek om de kelder eens flink door te zagen en bieden een goed alternatief als je de grote zaal iets te experimenteel vindt. Oudgediende Einzel (DDS, Full Spectrum) verzorgt ditmaal solo het laatste hoofdstuk in de kelder. Meestal is deze man, die je nooit zonder pet ziet, deel van een back2back set maar ditmaal krijgt hij de tijd om te laten zien dat al zijn effectenapparaten en Serato nog veel intensiever gebruikt kunnen worden.

www.jvunitas.nl
www.8bahn.nl
www.dzonk.nl
www.myspace.com/2bertderooij
www.myspace.com/ranzundtanz
www.myspace.com/fonyponyvilla

6 opmerkingen

 
:D :bounce: heb er zin in :D :bounce:
 
Werkzaam bij Struikgewas
Zo en anders ik wel!

Krauseeee!!!!
Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
woehoeeee!!!!!

dZôNk & Die Krausies!

gaat weer drrruk worden met al die mafkezen! :D:P
"..en hun onvoorwaardelijke liefde voor bier en originele house."

niels en veel bier = (6)

:P
laatste aanpassing
 
V.d.p.;-)