Partyflock
 

Apenkooi terug op het Marie Heinekenplein

gepubliceerd door , op
Apenkooi terug op het Marie Heinekenplein
27 april 2008
FeestApenkooi · Koninginnedag
Datumwoensdag 30 april 2008
LocatieMarie Heinekenplein
Apen der Nederland, verenigt u zich op koninginnedag op het Marie Heinekenplein in Amsterdam! Komt allen in uw mooiste gympak en vergeet vooral niet uw zwaarbevochten avondvierdaagsemedailles op te spelden, want dat mág gezien worden. Het grote spektakel zal losbarsten om 12.00 uur en we draaien door tot 21.00 uur. De toegang is voor iedereen gratis. Al andere plannen? Maakt niet uit, neem je toch je schoonapies gewoon mee!

Koninginnedag 2007 organiseerde het feestconcept Apenkooi een Apenkooi feest op het Marie Marie Heinekenplein in Amsterdam. 12.000 bezoekers genoten van de stralende zon, elkaar en een fantastisch Apenkooi-programma. In navolging van dit grote succes wordt het Marie Heinekenplein aanstaande koninginnedag weer omgetoverd tot een gymzaal, speciaal voor Apenkooi! Ook dit jaar heeft de organisatie een bijzonder koninklijk en feestelijk programma in petto voor het trouwe sporty uitgedoste publiek! De lekkerste muziek wordt verzorgd door niet minder dan DJ Sneak 🇺🇸, The Disco Accidents, Marcella, Hitmeister D, The The Flexican, Airbag (winnaar Grote Prijs van Nederland), Largo en Desperate Houseman. En met acts van Tsjikkazz, Omdatjeboybent, Jeen Fonda en Bernice beloofd het extra feest te worden!

Heineken Refreshing Sounds
Hoofdsponsor van hét Koninginnedag evenement is dit jaar Heineken. Rob van Griensven, Brand Manager Heineken vertelt: "Al onze muziekactiviteiten zijn samengebracht onder de naam Heineken Refreshing Sounds. Dit nieuwe sponsorplatform richt zich op verrassende en vernieuwende activiteiten in muziek. Apenkooi werpt met haar feesten een frisse en kwalitatieve terugblik naar het verleden, en heeft daarmee een mooie reputatie opgebouwd. Een cool evenement op dé Nederlandse feestdag in de achtertuin van Heineken's bakermat geeft beide partijen een uitgelezen kans om elkaar te kunnen versterken." Speciaal voor het feest Apenkooi schreef Heineken een online prijsvraag uit waarmee mensen via de website van Heineken waanzinnige VIP-kaarten voor het feest kunnen winnen!

Achtergrondinformatie
Nieuwe nostalgie in een oud jasje
Apenkooi richt zich op de eindtwintiger (20 - 30 jaar, HBO/WO niveau/Young Professional) die op Apenkooi een reis terug in de tijd beleeft! Naar de basisschooljaren, waar het spel Apenkooi altijd het hoogtepunt van de gymlessen was. De spanning die in de jonge jaren werd beleefd, overkomt het publiek op Apenkooi opnieuw. Apenkooi wil dat het publiek zich vrij voelt en plezier beleeft, maar het echte Apenkooi-spel wordt op het feest niet gespeeld. Natuurlijk doet de aankleding van het Marie Marie Heinekenplein denken aan een gymzaal en gedurende het feest komen er elementen uit het spel terug, maar het spel zélf wordt niet gespeeld. De Dresscode versterkt het Apenkooi gevoel; sportief en op gympies komt men genieten van Apenkooi! En men moet niet gek opkijken van een “gymleraar” of andere sportiviteiten. Apenkooi is verrassend, eigenwijs, speels en werkt aanstekelijk. Altijd anders, altijd nieuw met een vrolijk publiek dat samen dé attractie van de avond vormt. De sfeer is altijd buitengewoon ontspannen en er gebeuren links en rechts dingen die men niet verwacht op een feest.. Dát is Apenkooi! Genieten dus .. Gympies zijn verplicht, en... wie niet komt is gek!

De geschiedenis van een ‘Apengoed’ feest
Apenkooi bestaat sinds juni 2004. Eens in de twee tot drie maanden wordt Apenkooi in Utrecht (Monza) en Rotterdam (Off_corso) georganiseerd en op koninginnedag op het Marie Marie Heinekenplein te Amsterdam. Na drie jaar is Apenkooi duidelijk een gevestigde naam en een zeer gewild feest voor op de partyagenda. Het is de ultieme mix van muziek en vermaak. “Apenkooi is ontstaan uit een gebrek aan creativiteit, spontaniteit en plezier in de dancescene” aldus organisator Jeroen Verdenius. Op Apenkooi is iedereen gelijk, draagt (bijna) iedereen gympies, en beleeft iedereen een geweldige avond uit.. terug in de tijd! Aan het einde van het schooljaar maakten de basisschool-kids zich op voor een ochtend Apenkooi. De zenuwen gierden, dit was het hoogtepunt van het jaar.. Een ongekend leuk tikspel in een gymzaal vol attributen als ringen, kasten, bokken en banken. De lintjes gingen om en hollen maar. Spannend, brutaal, vrij en speels dat was het basisschoolspel vroeger tijdens de gymnastieklessen al.. En dat is Apenkooi nog steeds! Voor ongekend plezier en vermaak ga je naar Apenkooi. De sportieve en originele kledingkeuze van het publiek bevordert de feestvreugde des te meer. Er bestaan zelfs al heuse Apenkooi goodies zoals zweetbandjes, speldjes en stickers waarmee men zich uitdost.

4 opmerkingen

Maarten succes he (Y) DJ Sneak is gr-uw-welijk gek!
laatste aanpassing
 
Is die wel bokito-proof die apekooi???
laatste aanpassing